SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

VIDEO Gabriela Ruse, victoria carierei la Dubai! A învins-o pe Paula Badosa, locul 5 WTA, după o revenire MIRACULOASĂ!

Gabriela Ruse / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Gabriela Ruse / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2022 14:16 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 15:40

Gabriela Ruse (24 de ani, 59 WTA) a obținut cea mai importantă victorie a carierei, eliminând-o în primul tur de la Dubai pe Paula Badosa (24 de ani), ocupanta locului 5 în clasamentul WTA. A fost 6-3, 5-7, 6-4, după două ore și 28 de minute de tenis spectacol. 

Gabriela Ruse a fost nevoită să treacă de trei tururi de calificări pentru a fi prezentă în premieră pe tabloul principal de la Dubai. Sorții nu i-au surâs jucătoarei din România: în primul tur, s-a duelat cu Paula Badosa, campioana en-titre de la Indian Wells și una dintre jucătoarele în vogă din circuitul feminin.

Gabi Ruse a răsturnat însă calculele inițiale, etalând un nivel extrem de ridicat pe durata primei manșe. Cu excepția primului game, cedat pe propriul serviciu, românca a fost cea care a dictat ritmul punctelor. Ruse și-a asumat riscuri, a lovit puternic de pe ambele părți ale terenului și a taxat fiecare moment de ezitare al ibericei. Jucătoarea noastră a făcut break la 4-3 și nu a ezitat în momentul în care a servit pentru a închide setul. 6-3, în 43 de minute.

Gabriela Ruse, despre secretele victoriei cu Paula Badosa + cum prefațează meciul cu Simona Halep
WTA DUBAI
Gabriela Ruse, despre secretele victoriei cu Paula Badosa + cum prefațează meciul cu Simona Halep

Ruse a scăpat printre degete victoria în setul secund...

Evoluția solidă a Gabrielei a continuat și în setul secund. Cele două au mers cap la cap până la 4-4, moment în care Ruse a izbutit break-ul. Un singur game o despărțea pe româncă de victorie, însă Badosa, fără soluții până în acel moment, a ridicat brusc nivelul jocului. Nu doar că a egalat la cinci, dar iberica și-a adjudecat și următoarele două game-uri, trimițând partida în decisiv.

...dar s-a revanșat în decisiv!

Ruse a scăpat printre degete victoria, iar efectele s-au simțit în plan mental. Românca a fost fără reacție în prima parte a decisivului, în care Badosa a pus o distanță confortabilă pe tabelă (4-1). Însă Gabi, aproape eliminată din turneu, și-a dat seama că nu mai are nimic de pierdut.

Descătușată, românca a revenit la evoluția consistentă din primul set. A câștigat game după game, lăsând-o fără replică pe mult mai cunoscuta sa adversară. De la 1-4, Ruse a izbutit o revenire miraculoasă și nu s-a mai oprit decât după ce a trecut linia de finiș. 6-4, cea mai importantă victorie a carierei și șansa unui nou meci cu Simona Halep.

Gabriela Ruse - Paula Badosa 6-3, 5-7, 6-4

  • Condusă cu 1-4, Gabriela Ruse izbutește o revenire de senzație. Românca și-a adjuecat cinci game-uri la rând și s-a calificat în turul secund, acolo unde o va întâlni pe Simona Halep!
  • A început setul trei, cu Badosa la serviciu.
  • E rândul Gabrielei Ruse să apeleze la intervenția medicului. Românca acuză dureri la coapsa dreaptă, iar startul decisivului întârzie.
  • Revenire nebănuită a Paulei Badosa. Condusă cu 4-5, iberica câștigă trei game-uri la rând și își adjudecă cel de-al doilea set. Ruse a servit să închidă partida, însă locul 5 WTA n-a abandonat lupta și a făcut re-break.
  • Ruse a condus cu 5-4 și a servit pentru a închide meciul, însă Badosa a făcut un game exclent la retur, izbutind să egaleze la 5.
  • Începe cel de-al doilea set al partidei, la peste opt minute de la încheierea primei manșe.
  • Startul setului secund întârzie. Paula Badosa acuză dureri în zona umărului drept și beneficiază de un medical time-out.
  • Nivel extrem de ridicat etalt de Gabriela Ruse pe durta primei manșe. Cu excepția primului game, cedat pe propriul serviciu, românca a fost cea care a dictat ritmul punctelor. Ruse și-a asumat riscuri, a lovit puternic de pe ambele părți ale terenului și a taxat fiecare moment de ezitare al ibericei. Jucătoarea noastră a făcut break la 4-3 și nu a ezitat în momentul în care a servit pentru a închide setul. 6-3, în 43 de minute.

Gabriela Ruse și-a anunțat noua echipă

Gabriela Ruse și-a anunțat recent noul antrenor, după despărțirea de Andrei Cociașu. Este vorba despre Iulian Vespan, alături de care Gabi a mai colaborat timp de un an și jumătate. Ruse l-a cooptat în staff și pe Cătălin Nedelescu.

„Bine ați revenit în echipă, Iulian Vespan și Cătălin Nedelescu. Sunt încântată să lucrez din nou cu voi. Prima noastră colaborare s-a încheiat cu primul meu titlu WTA. Abia aștept să văd ce vom realiza împreună de data aceasta”, a afirmat Gabriela Ruse. 

În vârstă de 51 de ani, Iulian Vespan a mai lucrat, de-a lungul timpului, cu rusoaica Alisa Kleybanova (fost #20 WTA), alături de care a colaborat timp de 10 ani. El le-a mai pregătit și pe Vera Zvonareva și Yafan Wang, notează treizecizero.ro.

VIDEO Informații inedite despre Paula Badosa

Citește și alte știri din tenis:

Povestea suporterului căruia Simona Halep i-a salvat viața + Reacția fostului număr unu mondial: „Să nu cedezi niciodată!”

Simona Halep, perfectă în fața lui Riske » Poate înfrunta o româncă în turul secund la Dubai

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (14)
valentindragobete
valentindragobete  •  15 Februarie 2022, 17:47
Postat de rocky5 pe 15 Februarie 2022, 14:51

Halep e pe făraș!

Tot prost ai rămas !

rva4
rva4  •  15 Februarie 2022, 15:32

Era inevitabil. Tipic pentru Halep. Cum să joace ea cu nr. 5 mondial??!! Când s a mai întâmplat asta!!?? Trebuia sa fie cineva mai jos de locul 50. Și.... s a rezolvat.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Februarie 2022, 15:23

Exceptionala victorie, chiar nu m-am asteptat. Bravo.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează