SPORTURI  »  TENIS  »  WTA HAMBURG

Gabriela Ruse, campioană la Hamburg: a venit din calificări și a câștigat turneul! Victorie clară cu favorita publicului

Gabriela Ruse
Gabriela Ruse

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 iulie 2021 15:17 / Actualizat duminica, 11 iulie 2021 19:14

Gabriela Ruse (23 de ani, 198 WTA) a câștigat finala turneului de la Hamburg, împotriva jucătoarei germane Andrea Petkovic (33 de ani, 130 WTA), scor 7-6, 6-4.

  • Pentru acest succes Ruse și-a asigurat un cec de 23.548 de euro.

Prima manșă a finalei de la Hamburg a stat sub semnul echilibrului. Un schimb-fulger de break-uri, petrecut chiar în startul meciului, a fost singurul moment în care cele două jucătoare au ezitat la serviciu. Inspirate pe prima servă, ambele cu parametri foarte buni, Ruse și Petkovic au mers cap la cap până în tie-break. 

Emoții au fost doar pentru Gabriela. Aflată la debutul într-o finală WTA, ea a salvat două mingi de set ale lui Petkovic cu o stăpânire de sine remarcabilă. 

Scandal în toată regula în finala pe care Gabriela Ruse a jucat-o la Hamburg » Criză de nervi în fața arbitrului
WTA HAMBURG
Scandal în toată regula în finala pe care Gabriela Ruse a jucat-o la Hamburg » Criză de nervi în fața arbitrului

Soarta primului set s-a decis în tie-break, după 80 de minute. Ultimul punct din prelungirile setului a născut un scandal de proporții pe Arena Centrală de la Hamburg. Asta pentru că una dintre deciziile arbitrului de scaun a scos-o din minți pe experimentata jucătoare germană. Ce s-a întâmplat, mai exact? 

La minge de set în favoarea sa, Ruse a trimis o minge la limită, care a căzut pe tușă. În prealabil, unul dintre arbitrii de linie a dictat out, însă Tom Sweeney, oficialul din scaun, a intervenit și a schimbat decizia. 

Acesta i-a acordat punctul româncei, spre exasperarea lui Petkovic, care a făcut scandal pe teren și a cerut intervenția supervizorului. Decizia a rămas neschimbată, astfel că prima manșă a fost adjudecată de Gabriela Ruse. 

Gabriela Ruse a câștigat finala turneului de la Hamburg

Descărcarea emoțională din finalul tie-break-ului a mobilizat-o preț de câteva minute pe Andrea Petkovic. Revenită de la vestiare, nemțoaica a dominat primul segment al setului secund. Însă avantajul de 3-0 procurat de nemțoaică a dispărut în momentul în care Gabriela s-a scuturat de emoții și a revenit la planul tactic din primul set. 

Românca a micșorat numărul erorilor neforțate, iar loviturile ei la limită au revenit la precizia inițială.  Dintr-o situație extrem de incomodă, Gabriela Ruse a găsit o evadare impresionantă. A câștigat patru game-uri la rând și a făcut un pas uriaș spre victorie.

La 4-3, Ruse a ratat trei șanse uriașe de break, care ar fi dus-o la un game de câștigarea meciului. La 5-4, Ruse a fost condusă cu 0-40, dar a revenit incredibil. La prima minge de meci a închis duelul cu o lovitură perfectă de backhand. 

Ruse a obținut primul trofeu din carieră, la prima finală jucată! 

Gabriela Ruse - Andrea Petkovic 7-6 (6), 6-4

  • 6-4, Game, set și meci Gabriela Ruse
  • 5-4, Game Ruse! Românca a salvat o șanse de break, a câștigat game-ul și este la un pas de primul trofeu din carieră
  • 4-4, Game Petrkovic! Gabriela a ratat trei șanse imense de face 5-3. A ratat șansa unui break, iar Petkovic a rezistat în game și a egalat scorul
  • 4-3, Game Ruse! Ce revenire pentru Gabriela! De la 0-3, românca reușește patru game-uri consecutive și mută presiunea în terenul lui Petkovic. Doar două game-uri o mai despart pe expansiva Gabriela Ruse de primul titlu WTA al carierei.
  • 3-3, Break Ruse! Ce revenire izbutește Gabi Ruse! Românca recuperează și cel de-al doilea break și abordează partea a doua setului secund pe un uriaș val de încredere. Jucătoarea noastră pare dezlănțuită în acest momente.
  • 2-3, Game Ruse. Încă un game convingător reușit de Gabi Ruse, al doilea la rând pentru româncă. Treptat, jucătoarea noastră revine la constanța etalată în primul set. Rămâne însă încă un break de recuperat.
  • 1-3, Break Ruse. Jucătoarea noastră transmite un mesaj puternic în acest game. Românca nu abandonează încă lupta în setul secund, câștigă pe serviciul adversarei și reduce din diferență.
  • 0-3, Break Petkovic. Românca nu-și găsește reperele în debutul setului secund. Nemțoaica mai face un break și ia un avantaj solid
  • 0-2, Game Petkovic. Game câștigat fără emoții de Petkovic, care se distanțează pe tabelă în setul secund.
  • 0-1, Break Petkovic. Actul secund începe cu nemțoaica jucând mai eficient. Petkovic face break-ul, iar finala de la Hamburg se aprinde și mai mult. 
  • A început setul secund, cu Gabi Ruse la serviciu.
Gabriela Ruse, campioană la Hamburg: a venit din calificări și a câștigat turneul! Victorie clară cu favorita publicului
  • 7-6, Set Gabriela Ruse! Primul set, unul maraton, se încheie după 80 de minute și e câștigat de româncă la tie-break. Ultimul punct din prelungirile setului a născut un scandal uriaș pe Arena Centrală de la Hamburg. Asta pentru că decizia arbitrului de scaun a scos-o din minți pe nemțoaică. Ce s-a întâmplat, mai exact? La minge de set în favoarea sa, Ruse a trimis o minge la limită, care a căzut pe tușă. În prealabil, unul dintre arbitrii de linie a dictat OUT, însă Tom Sweeney a intervenit și a schimbat decizia. I-a acordat punctul româncei, spre exasperarea lui Petkovic, care a făcut scandal pe teren și a cerut intervenția supervizorului. Decizia a rămas neschimbată, astfel că prima manșă e adjudecată de Gabruela Ruse.
  • 6-6, Game Ruse. Revenirea pe teren de după time-out-ul medical de cinci minute n-a fost una facilă pentru reprezentanta noastră. Petkovic a condus cu 30-0, a avut și minge de set, dar Ruse a găsit cel mai bun joc al său exact în momentele de maximă presiune. Avem tie-break!
  • ⇒ Imediat, fizioterapeutul își face apariția pe teren. Gabriela Ruse solicită un time-out medical, acuzând dureri la piciorul stâng.
  • 5-6, Game Petkovic. Jucătoarea din Germania revine în avantaj, la capătul unui game intens, în care Gabriela Ruse a condus cu 30-0. De la acel scor, românca n-a găsit cele mai bune soluții, astfel că Petkovic revine în avantaj pe tabelă. Din nou, presiunea se mută în terenul Gabrielei. 
  • 5-5, Game Ruse. Fără urme vizibile de emoții, Gabriela Ruse egalează la cinci, reușind unul dintre cele mai convingătoare game-uri pe propriul serviciu din meci.
  • 4-5, Game Petkovic. Gabriela Ruse încearcă să pune presiune la retur, dar nemțoaica îi ghicește jocul româncei în acest game. În minutele care urmează, Ruse va servi pentru a rămâne în set.
  • 4-4, Game Ruse. Echilibrul continuă să persiste în primul set. Românca își face serviciul mai ușor decât în precedentele situații, încheiând game-ul cu un forehand necruțător.
  • 3-4, Game Petkovic. Jucătoarea noastră imprimă multă adâncime loviturilor și încearcă să forțeze fiecare execuție. Așa apar și unele erori neforțate care îi scurtcicuitează jocul, iar Petkovic revine în avantaj.
  • 3-3, Game Ruse. Gabi risipește din nou un avantaj de 40-15, dar se regrupează și închide game-ul cu un rever în lung de linie de toată frumusețea.
  • 2-3, Game Petkovic. Jucătoarea din Germania recuperează dintr-o situație dificilă, salvând două mingi de break la 15-40, ambele jucate pasiv de Gabi Ruse.
  • 2-2, Break Petkovic: Gabriela nu reușește să-și consolideze avantajul și îi permite nemțoaicei să egaleze la doi. Game identic celui precedent, în care românca a fost trădată de câteva erori neforțate. 
  • 2-1, Break Ruse. Reprezentanta României izbutește break-ul, la capătul unui game în care Petkovic nu a reușit să-și calibreze eficient loviturile. Gabi speculează erorile adversarei și trece la conducere. 
  • 1-1, Game Ruse: Gabriela are de înfruntat un game extrem de dificil, în care a salvat și o minge de break a adversarei. În cele din urmă, găsește calea pentru a-și face serviciul .
  • 0-1, Game Petkovic. Nemțoaica își face serviciul fără probleme, la 0, și punctează prima pe tabelă. 
  • A început partida! Jucătoarea din Germania se află la serviciu. 

Ruse, după calificarea în finala turneului de la Hamburg: „Sunt în stare de șoc”

La finalul partidei, cuprinsă de emoții, Ruse a vorbit despre cel mai important succes din carieră.

„Wow! Sunt în stare de șoc! Ce pot să spun?! Nu mă așteptam. Sunt foarte fericită. Îi mulțumesc antrenorului, care mă sprijină în fiecare zi, fanilor și părinților mei. Nu îmi găsesc cuvintele. Este de necrezut ce mi se întâmplă.

Da, este cel mai important succes. După un drum lung, cu multe accidentări, nu pot să cred ce mi se întâmplă. Au fost luni în care nu am jucat”, a spus Ruse la interviul de la finalul partidei.

La final, ea avut un mesaj și pentru conaționalii din tribune, în română: „Vă mulțumesc foarte mult!”.

Gabriela Ruse la Hamburg

  • Semifinale: Gabriela Ruse - Dayana Yastremska (21 de ani, 38 WTA)  2-6, 6-1, 6-4
  • Sferturi: Gabriela Ruse - Danielle Rose Collins (48 WTA) 6-4, 1-6, 7-5
  • Optimi: Gabriela Ruse - Anna Zaja (372 WTA) 6-2, 6-2
  • Tur I: Gabriela Ruse: Jil Belen Teichmann (55 WTA) 7-5, 7-6 (1)
  • Calificări: Gabriela Ruse - Isabella Shinikova (222 WTA) 6-3, 6-3
  • Calificări: Gabriela Ruse - En Shuo Liang (265 WTA) 6-2, 6-1

Citește mai multe știri din tenis: 

Novak Djokovic, în continuare „flămând” la Wimbledon: „Grand Slam-urile sunt totul” » Câte crede John McEnroe că va mai lua sârbul

Novak Djokovic, în continuare „flămând” la Wimbledon: „Grand Slam-urile sunt totul” » Câte crede John McEnroe că va mai lua sârbul

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (23)
ovidiu1
ovidiu1  •  11 Iulie 2021, 17:48

Frumoasa reusita la Hamburg pentru Gabriela dar si nivelul tenisului feminin e in scadere daca a ajuns Petkovic la 33 de ani , in finala, nu mai vin jucatoare tinere bune, concurenta a scazut, nivelul a scazut.

valyomanyd
valyomanyd  •  11 Iulie 2021, 16:21
Postat de itu52 pe 11 Iulie 2021, 16:01

Her Țiriac, după Simona ... Gabriela, mergeee?! Ar trebui să-ți radem mustața, că prea ne-ai ponegrit. După jocul din săptămâna asta merită participarea la Olimpiadă. Nu știu dacă este posibil, dar a demonstrat că știe tenis și nu s-ar face de râs.

Esti incredibil de prostovan, cum ma sa participe la Olimpiada o jucatoare aflata pe locul 131?( dupa acest turneu )

vall_jan
vall_jan  •  11 Iulie 2021, 16:21

Mi-e dragă fata! Are un serviciu bun.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează