SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Gael Monfils este jucătorul care nu plictisește niciodată: ”Sînt eu pe teren, fac ceea ce simt”

Articol de , - Publicat vineri, 24 aprilie 2015 00:00

Gael Monfils, numărul 15 ATP, fost 7 însă, speră ca anul acesta să reușească mai mult în turneele importante. Rămîne însă fidel crezului său, acela de a fi natural.

De la juniorul care aproape a reușit Marele Șlem în 2004 la jucătorul care este azi, Gael Monfils a parcurs etape contradictorii. A fost în Top 10, a cucerit 5 titluri, a fost și accidentat, chiar în numeroase rînduri, mereu însă a revenit.

Pe orice teren intră, atrage atenția. E spectaculos și imprevizibil. Poate bate pe oricine și poate pierde la oricine. Își dorește însă mai mult în turneele importante, deși știe că e foarte greu din cauza concurenței infernale.

- Gael, ești din nou la București, pentru a cincea oară. Ce te face să revii aici?
- Este un turneu bun, care îmi place. De la an la an se văd îmbunătățirile, organizarea e foarte bună. Îmi place atmosfera, îmi place și vremea. Sigur, cînd nu e ca anul acesta, cînd a plouat în primele zile (zîmbește).

- Vii după un rezultat foarte bun la Monte Carlo, semifinale de turneu Masters 1000.
- Așa e, am făcut cîteva meciuri bune acolo, dar vreau să-mi îmbunătățesc nivelul în continuare, să mențin încrederea sus. În plus, mai aveam ceva neterminat, anul trecut m-am accidentat și am abandonat în semifinale.

- Pînă acum, ai cinci titluri, dar și 17 finale pierdute. E ceva care te preocupă? Crezi că ai fi putut cîștiga unele dintre ele?
- Nu mă gîndesc la asta. Primele finale au venit cînd eram foarte tînăr, am pierdut atunci la Roger Federer, la Andy Roddick, Ivan Ljubicici. Cred că, de-a lungul timpului, sînt puține cele pe care le-aș fi putut cîștiga. Fiecare finală e dură, dacă ai ajuns acolo, cu siguranță ai un adversar tare. Și anul acesta, la Marsilia, contra lui Gilles... El a fost mai bun, trebuie să admit asta. A fost dificil pentru mine. Știu însă că de fiecare dată m-am străduit cît am putut de mult. Pînă la urmă, sînt niște finale jucate, am ajuns acolo, am făcut tot ce am putut. Mi-ar fi plăcut să cîștig, dar trebuie să accept realitatea.

"Să joc bine tot turneul"

- De asemenea, în turneele de Mare Șlem ai o semifinală la Roland Garros, în 2008, și alte cîteva sferturi. Multă lume spune că ai potențial de mai mult...
- Atunci, la Paris, am întîlnit o legendă a tenisului, pe Roger Federer. Rafa, cu ceea ce a făcut la Roland Garros, e și el o legendă, incredibil să cîștigi de atîtea ori acolo! Nole începe să devină și el. Andy are două titluri de Grand Slam. În ultimii ani a fost aproape imposibil să intervină cineva între ei, de asemenea în turneele Masters 1000. Nu au fost prea multe ocazii, nici pentru mine, nici pentru alți jucători care au fost sau sînt în Top 10. Simt însă că dacă joc bine la un concurs de la început pînă la sfîrșit pot schimba lucrurile anul acesta.

- Tenisul tău e sclipitor, e efervescent, e surprinzător, e și un tenis frumos, estetic?
- Așa sînt eu, nu pot explica. Nu știu dacă e un tenis frumos. Ție cum ți se pare?

- Mie îmi place, aștept cu curiozitate meciurile tale.
- În plus, eu nu mă uit niciodată la meciurile pe care le-am jucat. Știu doar că intru pe teren și sînt eu. Fac ceea ce simt.

Fan NBA

- Îți place baschetul, urmărești NBA-ul, încă ești fan Carmelo Anthony? Și al celor de la Detroit Pistons?
- Îmi place mult Carmelo, de ani buni îl admir și îi urmăresc traseul. Acum e la New York Knicks. Anul asta nu ne-am calificat în play-off, ceea ce e dezamăgitor... Poate va fi mai bine la anul. Oricum, mai ţin și cu Detroit Pistons (zîmbește)...

În mai puțin de o oră

Gael Monfils s-a calificat ieri în sferturile de finală de la București, după ce a trecut cu 6-1, 6-2 de Mihail Iujnîi, în 55 de minute. A fost o dispută într-o singură direcție, controlată la toate capitolele de francez.

Înainte de meci însă a fost un moment inedit: Monfils aștepta în fața Players Lounge ca să se poată îndrepta spre Terenul Central, dar rusul era de negăsit! Arbitrul turneului, Romano Grilotti, l-a căutat la vestiare, dar după cîteva minute Iujnîi a apărut senin, tot din zona unde se relaxează jucătorii, urmat de antrenorul său, Boris Sobkin.

Adversar italian

În sferturile de finală, Monfils îl va întîlni pe favoritul numărul 8, Simone Bolelli. Acesta l-a învins ieri, în primul meci disputat pe Central, pe Andreas Haider-Maurer cu 6-4, 6-4.

"A fost un meci bun pentru mine", a spus Bolelli, "mai ales cu serviciul. Am fost, de asemenea, agresiv, n-am făcut prea multe greșeli. Știam că el joacă bine, tocmai a fost în turul al treilea la Monte Carlo, de aceea sînt fericit că am cîștigat și m-am calificat mai departe".

Italianul e în semifinale și la dublu, alături de belgianul Steve Darcis. "E o perioadă bună pentru mine, am încredere, sper să cresc în continuare", a conchis el.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează