SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

GALERIE FOTO Regele zgurii » Rafael Nadal a cîştigat pentru a 9-a oară trofeul de la Roland Garros! L-a învins pe Novak Djokovici în 4 seturi

FOTO: Reuters +18   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 08 iunie 2014 21:20

Rafael Nadal a cîştigat finala de la Roland Garros în faţa lui Novak Djokovici în patru seturi, ajungînd la 9 trofee pe zgura franceză! Spaniolul are astfel în palmares 14 trofee de Mare Şlem, egalîndu-l pe Pete Sampras. Roger Federer are 17.

Finala Roland Garros: Rafael Nadal - Novak Djokovici 3-6 / 7-5 / 6-2 / 6-4

Numărul unu mondial, Nadal a reuşit să-i strice recordul lui Djokovici, fiind primul jucător care-l învinge într-o finală după ce sîrbul cîştigă primul set.

A fost a 42-a confruntare între cei doi mari campioni, iar spaniolul are acum avantaj, 23 de victorii faţă de cele 19 ale sîrbului.

Nadal a pierdut ultimul meci la RG în 2009 în faţa lui Soderling şi este singurul jucător din lume care triumfă de 5 ori la rînd la Paris. De asemenea, este primul jucător din istoria tenisului care cîştigă cel puţin un trofeu de Mare Şlem pe an timp de un deceniu!

"Fiecare moment e crucial într-un astfel de meci, am luptat de mult, meciurile cu Djokovici sînt provocări enorme pentru mine. Am avut şansa să-l înving azi, ultimele dăţi pierdusem în faţa lui. Este un sentiment nemaipomenit să înving aici, sînt extrem de fericit. E o plăcere pentru mine să joc cu Novak şi mereu o provocare, sînt sigur că va învinge în viitor la Roland Garros. Ziua de azi e incredibilă... al nouălea trofeu! Pentru mine e cel mai frumos turneu din lume"
Rafa Nadal

"Am dat tot ce am putut să dau, să joc la cel mai înalt nivel dar Rafael a fost mai bun. Aş vrea să mulţumesc publicului, e extraordinar şi îmi transmite multe emoţii! Mulţumesc şi echipei mele, acest trofeu nu e pentru noi anul acesta dar vom reveni de multe ori pînă voi reuşi să-l cîştig şi eu măcar o dată"
Novak Djokovici

Cele 14 trofee de Mare Şlem ale lui Nadal:

1 Australian Open
2 Wimbledon
2 US Open
9 Roland Garros

Finalul a fost decis de eroarea lui Djokovici:

620773-10402525-10152481702469920-2771298397404468333-n.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (189)
sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  09 Iunie 2014, 01:06
Postat de zurzu_zurzu pe 09 Iunie 2014, 00:20

Am si explicat intr un alt coment ca au calitate si valoare,dar tu esti prea prost si pe deaspra si chor,sa nu mai spun si disperat sa ti refulezi prostia si frustrarile pe care le ai in tine ..!

N-ai pomenit nimic de generatiile vechi. Bai, aia se dopeaza in primul rand cu profesionalism, prietene. Uita-te la Chiriches: a facut cat de cat fata la Tottenham pana si-a vizitat fosta echipa unde a tras o betie crunta. De atunci adio standard de Premiere League! Si cand te gandesti ca in Romania cam majoritatea fotbalistilor obisnuiesc asa ceva! Toti is vedete prin Bambu. Cum naiba sa avem performanta in fotbalul romanesc, cand asta e meteahna veche acolo. Inca de pe vremea lui Dobrin. Si se mai mira lumea ca Dobrin nu a ajuns ca Hagi!

panion44
panion44  •  09 Iunie 2014, 00:58
Postat de d_3amon pe 08 Iunie 2014, 21:28

si pe ce s-au bazat astia cand l-au acuzat? asa de arunca cu noroi poate oricine. plus ca nu vad cum te poate ajuta dopingul sa castigi in tenis. oricata rezistenta fizica ai avea, in tenis nu faci puncte alergand. Nadal e un simplu om care a muncit enorm sa ajunga aici. acum 10 ani alerga de 4 ori mai mult decat acum, normal, a imbatranit intre timp, a devenit mult mai agresiv, si-a imbunatatit tehnica imens, mai ales serviciul. toti frustatii vorbesc e nadal ca e dopat, dar nimic de djokovici. sarbul acum 7 ani nu castiga un set in fara lui Nadal sau Federer si apoi peste noapte a devenit aproape imbatabil, n-a progresat treptat ca Nadal, ci dintr-o data.

mai baiatule mai citeste pe vikipedia..ai sa afli multe...ca chiar din 2007 deci acum 7 ani a inceput sa-i bata si pe nadal si pe federer...ba chiar la acelasi turneu la montreal 2007 i-a batut pe primii 3 clasati din clasamentul atp...in sferturi pe roddick care era nr 3..in semifinale pe nadal care era nr 2 si finala pe federer care era nr 1 asa ca nu mai dezinforma pe aici si te da mare cunoscator...ca nu esti...mai citeste...

zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  09 Iunie 2014, 00:20
Postat de sange_alb.rosu pe 09 Iunie 2014, 00:14

hahahahahahaha... deci in Spania, Anglia, Germania, Italia, si multe alte tari numai substantele ce is de ei. Altfel fotbalul e la nivelul Romaniei... hahahaha Doamne cata prostie sa incapa intr-un singur om ca tine?

Am si explicat intr un alt coment ca au calitate si valoare,dar tu esti prea prost si pe deaspra si chor,sa nu mai spun si disperat sa ti refulezi prostia si frustrarile pe care le ai in tine ..!

Vezi toate comentariile (189)
Comentează