SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

GALERIE FOTO Start de sezon de vis pentru Novak Djokovic » S-a impus pentru a treia oară la Abu Dhabi după o finală de excepție

FOTO: Reuters +4   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 decembrie 2018 20:06

Novak Djokovic (31 de ani, 1 ATP) a câștigat sâmbătă turneul demonstrativ de la Abu Dhabi. Sârbul l-a învins în finală pe sud-africanul Kevin Anderson (32 de ani, 6 ATP), după un meci superb de trei seturi, scor 4-6, 7-5, 7-5.

Vezi AICI FOTO de la meci!

În reeditarea finalei de la Wimbledon din acest an, câștigată de sârb în trei seturi, Anderson a făcut un prim set excelent, servind solid și punând în permanență presiune pe liderul mondial. Sud-africanul a făcut break la 5-4 și a închis setul la 4.

Următoarele două seturi au fost extrem de echilibrate, ambele fiind decise în prelungiri. Djokovic a ridicat considerabil nivelul jocului și a fost mai inspirat în momentele decisive, adejudecându-și seturile doi și trei cu 7-5.

E startul de sezon mult visat pentru Djokovic, care se încoronează pentru a treia oară la turneul din Abu Dhabi, pe care l-a mai câștigat în 2011 și 2012.

În semifinale, Kevin Anderson reușise o surpriză de proporții, învingându-l pe Rafael Nadal (32 de ani, 2 ATP) - Detalii despre meci, AICI!

În schimb, Djokovic a avut un meci facil în semifinale. Sârbul l-a învins în minimum de seturi pe rusul Kharen Khachanov (22 de ani, 11 ATP), 6-4, 6-2.

Turneul de la Abu Dhabi a debutat în 2009 și a aliniat de fiecare dată nume mari la start, Andy Murray sau Rafael Nadal trecându-și de-a lungul timpului numele pe lista câștigătorilor. Competiția marchează startul sezonului 2019, chiar dacă nu e o întrecere oficială.

Vezi și: Simona Halep, printre jucătorii care au contribuit la schimbarea radicală a regulamentului de la Australian Open » Amânarea meciurilor e permisă din 2019

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close