SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafael Nadal, înfrângere la primul meci după 4 luni » A ratat un superduel cu Novak Djokovic + ce a declarat la final

FOTO: Guliver/Getty Images +9   FOTO
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 decembrie 2018 18:37

Rafael Nadal (2 ATP, 32 de ani) a pierdut azi primul meci jucat după 4 luni de indisponibilitate. Ibericul a fost învins în cadrul turneului demonstrativ de la Abu Dhabi de sud-africanul Kevin Anderson (32 de ani, 6 ATP), scor 6-4, 3-6, 4-6, după o oră și 52 de minute de joc. 

Vezi AICI FOTO de la meci!

Ibericul s-a impus la patru după o primă manșă echilibrată, în care Nadal a făcut break la 5-4 și a închis ulterior setul fără emoții.

Lunile de inactivitate s-au văzut însă în următoarele două seturi. Numărul doi mondial a arătat mari semne de vulnerabilitate pe propriul serviciu, iar returul nu a funcționat la cei mai buni parametri. Anderson s-a impus cu 6-3, 6-4 și se pregătește pentru finala cu Novak Djokovic.

Rafael Nadal a disputat ultimul meci pe 10 septembrie, când s-a retras în semifinala de la US Open cu Juan Martin del Potro din cauza unei accidentări la genunchi (5 ATP, 30 de ani). În următoarele luni, Nadal a avut probleme la mușchii abdominali, fiind supus inclusiv unei intervenții chirurgicale pentru unele probleme mai vechi de la gleznă. 

Spaniolul va juca următorul meci de la Abu Dhabi sâmbătă, împotriva rusului Kharen Khachanov (11 ATP, 22 de ani). Cei doi au oferit un meci de excepție în acest an la US Open, câștigat greu de iberic în 4 seturi, 5-7, 7-5, 7-6, 7-6.

Khachanov a fost învins în cealaltă semifinală de Novak Djokovic (1 ATP, 32 de ani), scor 4-6, 2-6, după un meci care a durat o oră și patru minute.

"Obiectivul meu a fost atins"

La finalul meciului, Nadal s-a declarat mulțumit de nivelul jocului său, repetând că își dorește să aibă o recuperare progresivă pentru a nu-și suprasolicita corpul. 

"Sunt fericit să mă întorc pe acest teren, de unde am amintiri foarte frumoase. Să fiu sincer, a fost o modalitate perfectă de a începe sezonul. E un sentiment plăcut să mă întorc pe teren și trebuie să o iau pas cu pas după operație. Trebuie să am grijă de corpul meu și de recuperarea mea, dar e un start pozitiv.

A fost un meci bun, obiectivul meu a fost atins. Sunt satiscăut de modul în care am jucat. Sper să am un an bun și să fiu sănătos", a declarat Nadal la finalul meciului.

Vezi și: EXCLUSIV De la Serena la Roger » Managerul Simonei Halep analizează tot ce s-a întâmplat în 2018 în tenis: "Spuneam că îi va fi foarte greu să revină"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează