SPORTURI  »  TENIS  »  MECI DEMONSTRATIV

GALERIE FOTO Tenis-spectacol la Cluj-Napoca! Mike Bryan și Goran Ivanišević au ridicat sala în picioare! Cine a fost perechea-surpriză pentru antrenorul Simonei Halep

Foto: Raymond Fustos +19   FOTO
Foto: Raymond Fustos

Articol de - Publicat vineri, 15 iunie 2018 20:53

Obișnuit cu meciurile tari din Cupa Davis și Fed Cup, publicul clujean a luat cu asalt Sala Polivalentă pentru a-l vedea în acțiune pe tenismenul care a scris istorie făcând parte din cea mai bună pereche din istoria ATP.

Câștigător a 16 titluri de Grand Slam la dublu alături de fratele său, Bob, Mike Bryan a făcut show în Ardeal împreună cu fostul "rege al așilor", Goran Ivanišević, la evenimentul organizat în cadrul Sports Festival.

În primul meci al serii, unul dintre antrenorii Simonei Halep, Andrei Pavel, l-a înfruntat pe ex-tenismenul croat Goran Ivanišević, singurul din istoria ATP care a câștigat un turneu de grand slam după ce beneficiase inițial de un wild-card (Wimbledon 2001).

Dublu medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), Ivanišević a cedat în două seturi (2-6, 2-6), lăsând la un moment dat un puști în locul său, amintind și de perioada petrecută la Hajduk Split cu câteva duble ca la fotbal.

Ivanišević a căzut peste plasă :)

Pavel l-a înfruntat apoi pe Mike Bryan într-un maxi tie-break, de data aceasta la dublu, făcând pereche cu nimeni altul decât fostul căpitan al Naționalei, Cristi Chivu. De partea cealaltă, americanul l-a avut alături pe legendarul jucător al Barcelonei, Miguel Angel Nadal, unchiul lui Rafael Nadal.

Echipa României a pierdut la limită în fața perechii Nadal-Bryan, scor 9-11, deși a beneficiat și de ajutorul lui Ivanišević, care a căzut apoi peste plasă, spre deliciul publicului. Câștigător al Ligii Campionilor cu Inter, Chivu a demonstrat că s-ar descurca oricând și în sportul alb, ridicând în picioare spectatorii cu câteva execuții de mare finețe.

În ultimul meci al serii au ieșit la rampă Adrian Ungur și Florin Mergea împotriva perechii Bryan-Ivanišević, trecând în două seturi de echipa internațională. La final, toți jucătorii au fost premiați cu câte un trofeu de Ilie Năstase, prezent la gala de la Cluj-Napoca.

116 titluri ATP are în palmares Mike Bryan împreună cu fratele său geamăn

213 așia reușit Goran Ivanišević în 2001 la Wimbledon, record absolut de ași în cadrul unui singur turneu

10.237 ași a bifat Ivanišević în toată cariera

13 este cea mai bună poziție ocupată de Andrei Pavel în clasamentul ATP (octombrie 2004)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  17 Iunie 2018, 13:16

Draga Simona ! Ce bine era sa sarbatorim la Cluj trofeul cucerit de tine la RG. ! Aici te-ai simtit cel mai bine. Pe viitor vino sa te sarbatorim la Cluj.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează