SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Încă o „victimă” de top la Roland Garros: campioana din 2016, eliminată în primul tur de „coșmarul granzilor”

Garbine Muguruza / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Garbine Muguruza / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 19:00 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 19:25

Garbine Muguruza (28 de ani, 10 WTA) a fost eliminată, duminică, în runda inaugurală de la Roland Garros, turneu pe care îl câștiga în 2016. Iberica a fost învinsă în primul tur de estona Kaia Kanepi (36 de ani, 46 WTA), scor 6-2, 3-6, 4-6, la capătul unui meci care a durat două ore și opt minute.

Jucătoarea din Spania traversa o formă dezastruoasă, cu cinci înfrângeri în ultimele șapte partide din circuit. Nici Roland Garros nu s-a dovedit a fi momentul revirimentului pentru Muguruza. 

Chiar dacă a condus cu 6-2 și 3-1, Garbine a cedat inexplicabil inițiativa și a mai luat doar patru game-uri din acel moment

Estona, renumită pentru revenirile marcă-înregistrată, a luat cinci game-uri la rând în setul secund și a trimis partida în decisiv. Acolo unde, după ce a salvat câteva mingi de break ale ibericei într-un moment cheie, a reușit să se impună pe serviciul Mugurezei și să închidă manșa la 4.

În turul secund, Kanepi o va întâlni pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 49 WTA).

Kaia Kanepi elimină un nou nume de top la un Grand Slam

Kaia Kanepi, fost număr 15 WTA, poziție pe care o atingea în august 2012, se află la „apus” de carieră, însă rezultatele ei din ultimii ani, în special în turneele de Grand Slam, sunt remarcabile. 

Jucătoarea din Estonia și-a trecut în cont victorii de mare prestigiu, în fața unor jucătoare de top ale circuitului feminin. În 2017, o învingea pe Naomi Osaka la US Open, turneu unde, la un an distanță, a eliminat-o și pe Simona Halep, la acea vreme lider mondial, scor 6-2, 6-4. Printre „victimele” ei din ultimele sezoane se mai numără Aryna Sabalenka sau Angelique Kerber.

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea, ajutată la Roland Garros de Goran Ivanisevic, antrenorul lui Novak Djokovic: „Sunt foarte recunoscătoare”

Primul șoc la Roland Garros: un dublu-finalist cu Nadal, umilit în turul 1!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează