SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Gilles se întoarce! » Nume mari la ediţia din acest an a BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Gilles Simon a cucerit 10 titluri în carieră, dintre care jumătate pe zgură // Foto: Raed Krishan
Gilles Simon a cucerit 10 titluri în carieră, dintre care jumătate pe zgură // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 martie 2013 20:23

Francezul Simon revine la Bucureşti pentru a-şi apăra titlul pe care l-a cucerit în 2007, 2008 şi 2012. Cu aproape o lună înainte de debutul turneului de la Bucureşti lista jucătorilor care vor veni la Bucureşti a fost publicată.

Primăvara e din ce în ce mai aproape. La fel şi turneul BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Pe 22 aprilie vor debuta meciurile de pe tabloul principal al singurului turneu ATP 250 din sud-estul Europei. Cu un pic mai mult de o lună pînă la festivalul de zgură de la Arenele BNR, organizatorii au anunţat lista preliminară a jucătorilor care vor lupta pentru trofeul Ţiriac-Năstase.

Principalul favorit este din nou Gilles Simon, francezul în vîrstă de 28 de ani care anul trecut s-a ales chiar cu cupa de cristal şi nu cu replica. Pentru că a reuşit să cîştige pentru a treia oară în carieră turneul de la Bucureşti, Simon a primit dreptul de a lua acasă frumosul trofeu pe care unii doar l-au ridicat deasupra capului şi au făcut poze cu el. Gilles este, la fel ca anul trecut, al treisprezecelea jucător al lumii şi vrea ca recordul său să sporească pe zgura de la Bucureşti.

La turneul care are ca premii totale de 410.200 de euro vor mai veni Andreas Seppi, Florian Mayer, Mihail Ioujnîi, Fabio Fognini şi Viktor Troicki, toţi jucători de Top 50. La Bucureşti şi-au mai anunţat prezenţat doi jucători care au uimit pe toată lumea atunci cînd l-au învins pe Rafael Nadal. Cehul Lukas Rosol, care a trecut de iberic anul trecut la Wimbledon, şi argentinianul Horacio Zeballos, cel care l-a învins pe zgură pe Rafa în finala de la Viña del Mar, turneul în care Nadal a revenit în circuitul profesionist anul acesta. Bucureştiul aşteaptă primăvara, dar şi BRD Năstase-Ţiriac Trophy.

Nu lipsesc românii
Victor Hănescu s-a înscris în acest an la turneul de la Bucureşti şi va reveni în faţa propriilor suporteri, după ce anul trecut a evoluat la turneul de la Barcelona. Şi Horia Tecău revine la Bucureşti pentru a-şi apăra trofeul cucerit în 2012. Va reveni, dar cu un alt partener, bielorusul Max Mirnîi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cordos_eu
cordos_eu  •  14 Martie 2013, 01:35

ma bucur ca vine Zeballos!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează