SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

„M-am săturat de el” » Goran Ivanisevic, declarațiile momentului despre despărțirea de Novak Djokovic: „Știam că sfârșitul e aproape”

Novak Djokovic și Goran Ivanisevic / Foto: Imago +21   FOTO
Novak Djokovic și Goran Ivanisevic / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2024 14:14 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 17:50

Pentru prima oară de la încheierea colaborării cu Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, unul dintre antrenorii cu un impact considerabil asupra carierei lui Nole, a ieșit în față pentru a explica motivele „rupturii” de sârb.

Colaborarea dintre Goran Ivanisevic și Novak Djokovic s-a încheiat brusc și fără preambul, la puțin timp după Indian Wells, informația comunicată de Nole pe 27 martie transformându-se într-una dintre știrile începutului de an în tenisul masculin.

Ce a dus la despărțirea dintre liderul mondial și antrenorul alături de care a cucerit 9 turnee majore, dincolo de mesajul „îndulcit” al sârbului? Au existat zvonuri că Djokovic ar fi fost deranjat de unele reproșuri pe care Ivanisevic i le-ar fi făcut în timpul Indian Wells, unde a pierdut în turul secund în fața unui lucky-loser, neconfirmate de cele două tabere.

+17 FOTO

Goran Ivanisevic: „Știam că sfârșitul nostru e aproape!”

Însă în interviul acordat săptămâna aceasta publicației Sport Klub, antrenorul croat în vârstă de 52 de ani a vorbit fără rețineri despre „divorțul” de Nole. Mărturisind că se aștepta la o încheiere a parteneriatului încă din vara anului trecut.

„Mi-am dat seama că ajungem în acel punct pentru prima dată anul trecut, în Statele Unite, deși înfrângerea din finala de la Wimbledon ne-a afectat foarte mult, mai ales pe mine.

Apoi l-a învins pe Alcaraz în acel memorabil meci de la Cincinnati și știam deja că sfârșitul nostru era aproape. Poate ar fi trebuit să ne despărțim după US Open, dar m-am operat la genunchi”, a spus Ivanisevic, conform sursei citate.

Goran Ivanisevic surprinde: „Eu m-am săturat de el, iar el s-a săturat de mine”

Acesta a recunoscut totuși că între cei doi intervenise o stare de saturație în ultima vreme. Nu puține au fost momentele în care camerele surprindeau, chiar în timpul meciurilor, cum Djokovic urlă în direcția lojei ocupate de Ivanisevic.

„Nu există un motiv anume pentru care ne-am despărțit, dar trebuie să recunoaștem că amândoi avem un sentiment de oboseală și saturație. Uneori, oamenii uită toată tensiunea pe care a trebuit să o înfruntăm împreună, ca atunci când a fost desemnat cel mai mare răufăcător de pe planetă, în timpul pandemiei.

Am ajuns la un punct de saturație, în care eu m-am săturat de el și el s-a săturat de mine. Mai mult, am avut senzația că nu-i mai pot fi de folos”.

În ciuda neînțelegerilor, Ivanisevic a mai mărturisit în interviul acordat jurnalistului Saša Ozmo că gradul de atașament avut în raport cu Djokovic a fost unul imens:

„Mereu am fost 100% alături de el, eram în stare chiar și să mor pentru el dacă era nevoie. Au fost momente când nu a fost ușor să-i fiu antrenor pentru că toată lumea ne-a criticat, au fost agresivi și nepoliticoși cu noi”.

„Au fost ani minunați, în ciuda tuturor mizeriilor prin care a trebuit să trecem”

În final, Ivanisevic s-a declarat recunoscător pentru anii petrecuți alături de sârb, „în ciuda tuturor mizeriilor prin care a trebuit să trecem”:

„Să lucrez cu Djokovic a fost o mare onoare, o mare responsabilitate și o experiență incitantă. A fost o perioadă foarte tulbure din cauza a tot ceea ce am avut de trăit.

Îi sunt veșnic recunoscător lui Novak pentru că m-a lăsat să-l ajut în această perioadă. Au fost ani minunați, în ciuda tuturor mizeriilor prin care a trebuit să trecem, cum ar fi ceea ce s-a întâmplat ca urmare a coronavirusului, accidentările, descalificarea de la US Open”.

De-a lungul carierei de antrenor, fostul câștigător de la Wimbledon a mai colaborat cu nume precum Marin Cilic, Tomas Berdych și Milos Raonic. Colaborarea cu compatriotul Cilic a fost, de asemenea, marcată de un succes palpabil, sub comanda lui Goran acesta impunându-se la ediția din 2013 de la US Open.

Fără Ivanisevic, cum va arăta asaltul lui Djokovic pe zgură?

Liderul mondial are un început de sezon mult sub standardele sale, fără niciun titlu și cu o înfrângere mai mult decât surprinzătoare suferită la revenirea după o pauză de cinci ani la Indian Wells.

Sârbul a sacrificat și Miami, un turneu aproape de sufletul său, pentru a putea pregăti cum trebuie sezonul de zgură. Acesta pare a fi obiectivul principal al lui Djokovic, care a recunoscut că marea sa țintă e cucerirea aurului olimpic, singura distincție majoră care-i lipsește.

Fără antrenor, după încheierea colaborării cu Goran Ivanisevic - una dintre știrile primăverii în circuit - Nole se antrenează deja la Monte Carlo. Aurul olimpic e visul arzător al lui Djokovic, dar acesta e presat și de amenințarea lui Sinner. „Veteranul” care va împlini în mai 37 de ani are de apărat 2.000 de puncte doar la Roland Garros, turneul pe care l-a cucerit anul trecut pentru a treia oară în carieră.

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep revine pe suprafața care i-a adus nouă trofee în trecut » Incredibil: cât timp a trecut de la ultimul meci pe zgură

Marea întrebare pentru Simona Halep! 5 dileme înaintea sezonului de zgură

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează