SPORTURI  »  TENIS  »  SPECIAL

Marea întrebare pentru Simona Halep! 5 dileme înaintea sezonului de zgură

Simona Halep e așteptată să revină la turneeele sale de suflet / Sursă foto: Imago Images
Simona Halep e așteptată să revină la turneeele sale de suflet / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 16:31 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 18:08

A început, oficial, sezonul de zgură, așteptat cu un grad ridicat de interes și prin prisma revenirii în circuit a Simonei Halep. Care-s principalele întrebări înaintea celor mai importante competiții pe suprafața roșie?

Trecerea de la hard la zgură propune câteva teme intersante de discuție. Atât în circutul masculin, unde protagoniștii din ATP au în față o perioadă provocatoare, cât și în întrecerea feminină, unde Simona Halep e așteptată să revină la turneeele sale de suflet.

Reguli noi în tenis începând cu turneul de la Madrid
ATP
Reguli noi în tenis începând cu turneul de la Madrid

1. Va fi Sinner la fel de dominant și pe zgură?

Reușește Sinner să mențină în continuare același ritm inimaginabil? Italianul a fost cu adevărat dominant anul acesta, a pierdut un singur meci, la Indian Wells, în rest și-a „înșirat” adversarii în turneele pe care le-a disputat.

Jannik e de departe jucătorul momentului în circuitul ATP, a urcat pe locul secund în clasament și țintește acum fotoliul de lider al lui Djokovic.

E de urmărit felul în care italianul se va prezenta pe zgură, suprafața pe care n-a excelat în anii precedenți. În 2023, de exemplu, elevul lui Darren Cahill pierdea în turul secund la Roland Garros, în fața neamțului Daniel Altmaier. Multe s-au schimbat în dinamica jocului lui Sinner din acel moment, dar reîntâlnirea cu suprafața cărămizie e, în mod cert, unul dintre punctele de atracție ale sezonului de zgură.

2. Cum va arăta asaltul lui Djokovic?

Liderul mondial are un început de sezon mult sub standardele sale, fără niciun titlu și cu o înfrângere mai mult decât surprinzătoare suferită la revenirea după o pauză de cinci ani la Indian Wells.

Sârbul a sacrificat și Miami, un turneu aproape de sufletul său, pentru a putea pregăti cum trebuie sezonul de zgură. Acesta pare a fi obiectivul principal al lui Djokovic, care a recunoscut că marea sa țintă e cucerirea aurului olimpic, singura distincție majoră care-i lipsește.

Fără antrenor, după încheierea colaborării cu Goran Ivanisevic - una dintre știrile primăverii în circuit - Nole se antrenează deja la Monte Carlo. Aurul olimpic e visul arzător al lui Djokovic, dar acesta e presat și de amenințarea lui Sinner.

„Veteranul” care va împlini în mai 37 de ani are de apărat 2.000 de puncte doar la Roland Garros, turneul pe care l-a cucerit anul trecut pentru a treia oară în carieră.

3. Unde o vom revedea pe Simona Halep?

Simona a revenit pe teren după un an și jumătate, însă „escala” de la Miami a trecut deja în plan secundar. Sub îndrumarea unui nou antrenor, spaniolul Carlos Martinez, Halep își pregătește cu minuțiozitate sezonul de zgură, segmentul din calendar unde a avut multiple motive de satisfacție de-a lungul carierei.

Iar apariția pe suprafața roșie cu care se înțelege cel mai bine ar trebui să răspundă mult mai elocvent întrebărilor legate de potențialul pe care Simona îl poate exploata în acest moment.

Marea întrebare pentru Simona Halep! 5 dileme înaintea sezonului de zgură
Simona Halep, înaintea meciului cu Paula Badosa de la Miami

Există anumite indicii indicii că Halep ar putea evolua la jumătatea lunii la Rouen, în Franța, un turneu de categorie WTA 250 care ar fi dispus să-i ofere o invitație româncei.

Fanii Simonei așteptau un wild-card pentru competiția de la Stuttgart, care se desfășoară în aceeași săptămână cu Rouen, însă invitația din partea germanilor nu a sosit. Ar urma apoi Madrid, Roma și, bineînțeles, mult așteptata revenire pe terenurile de la Roland Garros.

4. Reușește Nadal să-și ia adio pe teren?

Sezonul 2024 a ajuns deja în luna aprilie, dar nu se desfășorară nici pe departe pe măsura estimărilor pe care spaniolul le trasase înainte de startul anului.

Nadal, care a lăsat de înțeles că acesta va fi, cel mai probabil, ultimul său sezon în circuit, și-ar fi dorit un tur de adio, o ultimă apariție la cele mai importante turnee din cariera sa. Deocamdată, planul ticluit de iberic nu a devenit realitate.

Chiar la revenirea pe teren, petrecută în ianuarie, la Brisbane, Nadal a suferit o nouă accidentare, tot în zona șoldului, problemă care l-a scos din prim-plan în ultimul an. Recuperarea a fost anevoioasă, Rafa nu s-a putut întoarce în circuit nici la Indian Wells, pe fondul unor probleme apărute la spate.

Acum, inclusiv startul sezonului de zgură e sub semnul incertitudinii, iar prezența sa la Monte Carlo și Barcelona nu-i sigură la această oră. Rămâne de văzut în ce măsură va putea Nadal să-și pună amprenta pe turneele sale favorite și cum va arăta prezența sa la Roland Garros - dacă va exista una - în competiția pe care a câștigat-o de 14 ori.

Marea întrebare pentru Simona Halep! 5 dileme înaintea sezonului de zgură
Rafael Nadal // foto: Imago

5. Vine al treilea Slam pentru Alcaraz?

După câteva luni sub standardele pe care le-a setat în ultimii doi ani, Alcaraz a cucerit într-o manieră entuziasmantă și dominantă deopotrivă Mastersul de la Indian Wells. Ibericul e singurul, de altfel, care a reușit să-l doboare anul acesta pe Jannik Sinner.

La Miami, a pierdut surprinzător în fața lui Dimitrov, dar și în cazul său miza cea mare gravitează în jurul turneelor pe zgură. Alcaraz vine din postura de campion en titre la Madrid și Barcelona, dar ținteșteun triumf în premieră la Roland Garros, unde n-a depășit până acum faza semifinalelor.

Spaniolul are titluri majore la US Open și Wimbledon, îi lipsește un succes pe zgură, chiar suprafața lui favorită. În acest moment, specialiștii îl creditează cu prima șansă la câștigarea Openului Parizian.

Citește și alte știri din tenis:

Gabriela Ruse avansează în Spania » Unde evoluează celelalte românce în această săptămână

VIDEO Virginia Ruzici rememorează succesul de la Roland Garros: „Aveam un tenis de atac, a plăcut publicului francez, care m-a susținut și mi-a dat aripi”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
reddog2100
reddog2100  •  03 Aprilie 2024, 00:08

Haide sa vorbim despre fetele di tenis care ne reprezinta pe plan mondial.Asta Halepa sia ales singura drumul fara sa ne intrebe pe noi.Cred ca ar trebui sa incerce mai intai o cura de dezintoxicare si vorbim cand va fi curata.

Freyya
Freyya  •  02 Aprilie 2024, 22:10

eu am o intrebare: ce mai cauta pe teren? e terminata - si nu de la suspendare ci de cand a luat "tratament" ca nu mai putea (sunt highlights de la RG 2022 cu Zheng cand a facut atac de panica si s-a dus pe branci dupa o scurta) iar acum e pe uscat - cu ITIA cu ochii pe ea ca pe butelie

bunicu
bunicu  •  02 Aprilie 2024, 18:08

Cum vine asta Simona se pregătește pentru zgură la jumătatea lunii când a spus pas la echipa națională că o durea în cot sau umăr nu e sigur.Aceleași mofturi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează