SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Ce loc ocupă Simona Halep, de astăzi, în clasamentul oficial al WTA

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 01 aprilie 2024 10:23 / Actualizat luni, 01 aprilie 2024 10:24

Simona Halep (32 de ani) ocupă locul 1.143 în clasamentul WTA. Sportiva din România a rămas cu cele 10 puncte obținute pentru participarea la Miami Open.

Ierarhia din tenisul feminin a fost actualizată luni dimineață. Simona Halep rămâne în afara primelor 1.000 de jucătoare ale lumii.

Andreea Prisăcariu, oripilată de ce a găsit în vestiar la turneul din Italia: „De azi mă voi schimba în natură!”
WTA
Andreea Prisăcariu, oripilată de ce a găsit în vestiar la turneul din Italia: „De azi mă voi schimba în natură!”

Ce loc ocupă Simona Halep în clasamentul WTA

Rămasă fără clasament din cauza scandalului de dopaj, Halep a fost nevoită să o ia de la capăt. Primele 10 puncte le-a obținut la Miami. A participat la competiția din Florida datorită unei invitații a organizatorilor și a fost învinsă în primul tur de Paula Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6.

Actualizarea săptămânală a clasamentului mondial o găsește pe Simona pe poziția 1.143 WTA. Dubla campioană de Grand Slam este în continuare dependentă de wild card-uri pentru a ajunge pe tablourile principale.

Halep nu s-a înscris la nicio competiție în această săptămână. Din cauza unei accidentări, nu va face parte nici din echipa României de Billie Jean King Cup în confruntarea cu Ucraina, programată pe 12 și 13 aprilie 2024.

Următoarea competiție la care ar putea lua startul este cea de la Rouen, Franța, în perioada 15-21 aprilie. Încă nu a fost confirmată invitația sau faptul că ar fi acceptat-o.

Sorana Cîrstea, cel mai bine clasată româncă din clasamentul WTA

Sorana Cîrstea (33 de ani) este cel mai bine clasată româncă. Ocupă locul 29, o cădere importantă față de săptămână trecută. Are 1.748 de puncte. Nu a reușit să își apere semifinala de la Miami, din 2023.

Următoarea sportivă „tricoloră” este Ana Bogdan, pe 66. Urmează Jaqueline Cristian (83 WTA), Irina Begu (115 WTA), Gabriela Ruse (168 WTA), Irina Bara (178 WTA), Miriam Bulgaru (185 WTA), Anca Todoni (217 WTA), Andreea Mitu (224 WTA) și Cristina Dinu (233 WTA).

Top 10 WTA începând de astăzi

Ce loc ocupă Simona Halep, de astăzi, în clasamentul oficial al WTA
FOTO: WTA

VIDEO. La ce crede Simona Halep că trebuie să mai lucreze după revenirea în circuit: „Trebuie să mă apuc de muncă, faptul că am stat atâta timp o să dăuneze”

Citește și alte știri din tenis:

Imbatabil! Finala de la ATP Miami, Jannik Sinner - Grigor Dimitrov, a fost una blitz
Miami
Imbatabil! Finala de la ATP Miami, Jannik Sinner - Grigor Dimitrov, a fost una blitz
Punctul care a decis semifinala de la Miami, Dimitrov - Zverev, e de pe altă planetă » Nici bulgarului nu i-a venit să creadă
MIAMI
Punctul care a decis semifinala de la Miami, Dimitrov - Zverev, e de pe altă planetă » Nici bulgarului nu i-a venit să creadă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
MaxiP
MaxiP  •  02 Aprilie 2024, 11:26
Postat de Trandafir pe 01 Aprilie 2024, 16:24

Tenismene din Romania participa acum la turnee importante, Charleston WTA 500K si Bogota WTA 250K. Dar GSP nu stie. Importante sun barfe, mahalagisme, fotografii.

Cate n-ar fi de promovat... Surprinzator s-a postat un articol cu competitiile cu romani angrenati pentru calificarile la JO saptamana aceasta. S-au autodepasit.

dorelus
dorelus  •  02 Aprilie 2024, 00:19

Este tristă această atitudine fata de o sportivă care ne-a făcut a fi mandri de multe ori, finale de Grand Chelem. À greșit a plătit, se pare că prea mult Nu știu dacă următoarele trei generații vor mai vedea o finalista de pe plaiuri mioritice.

Freyya
Freyya  •  01 Aprilie 2024, 20:25
Postat de VanBasten2000 pe 01 Aprilie 2024, 11:18

Ocupa locul de la coada. Sa o ia treptat cu turnee mici si sa-si construiasca pozitia in clasament si forma sportiva.

pai nu mai are voie cu "suplimente" si altfel nu mai poate. e batrana si bolnava (pentru BJK)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează