SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Simona Halep e OUT din barajul Ucraina - România!

Simona Halep / foto Imago Images +10   FOTO
Simona Halep / foto Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2024 12:52 / Actualizat sambata, 30 martie 2024 15:16

Simona Halep (32 de ani) nu va face parte din echipa României de Billie Jean King Cup în confruntarea cu Ucraina, programată pe 12 și 13 aprilie 2024.

Peste o jumătate de lună, echipa României de BJK Cup va înfrunta Ucraina, în Florida (SUA), în barajul de calificare la turneul final. Speranțele erau că printre jucătoarele care vor reprezenta România se va număra și Simona Halep, având în vedere că dubla câștigătoare de Grand Slam a reintrat de curând în circuit, dar Simona nu va reveni sub tricolor, cel puțin nu cu această ocazie.

Simona Halep nu va participa la turneul de la Stuttgart » Organizatorii au anunțat jucătoarele invitate
WTA STUTTGART
Simona Halep nu va participa la turneul de la Stuttgart » Organizatorii au anunțat jucătoarele invitate

Simona Halep nu va juca în barajul Ucraina - România din Billie Jean King Cup

Federația Română de Tenis a transmis astăzi că „din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei”.

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae sunt celelalte jucătoare convocate de căpitanul-nejucător Horia Tecău. Echipa Ucrainei pentru duelul din BJK Cup este formată din Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Liudmyla Kichenok, Nadiia Kichenok și Yuliia Starodubtseva.

Probleme la umărul drept pentru Simona Halep

Pe 19 martie, în primul meci pe care l-a disputat după aproape 19 luni, 6-1, 4-6, 3-6 cu Paula Badosa în primul tur la Miami, Simona Halep a acuzat dureri la umărul drept.

S-a întâmplat la 5-4 pentru Badosa în setul secund, Simona având nevoie de intervenția fizioterapeutei, care a aplicat o cremă și a recurs la masaj pentru a-i ameliora simptomele. Halep a continuat meciul, dar se pare că accidentarea persistă.

Problemele au ieșit la suprafață încă de anul trecut. La începutul lui 2024, GSP.ro v-a informat în exclusivitate că Simona nu s-a putut antrena în decembrie 2023 din cauza umărului, zonă care i-a dat bătăi de cap în mai multe momente ale carierei.

+17 FOTO

Simona Halep avea nevoie de participarea în Billie Jean King Cup pentru Jocurile Olimpice!

În vară, la Paris, vor avea loc Jocurile Olimpice, ultimul mare obiectiv al Simonei Halep în carieră.

Principalul criteriu de calificare al unui sportiv îl reprezintă clasamentul mondial, WTA, respectiv ATP din data de 10 iunie 2024, imediat după încheierea celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Roland Garros.

Apoi, jucătoarea trebuie să fi fost nominalizată în echipa de Billie Jean King Cup a țării sale între ediția JO de la Tokyo 2020 și cea de la Paris 2024, iar una dintre nominalizări să fi fost în 2023 sau 2024. Alternativa este ca sportiva să fi adunat de-a lungul carierei măcar 20 de reprezentări în BJK Cup, criteriu pe care Halep nu îl îndeplinește, ea apărând în înfruntările din competiția pe națiuni de 15 ori.

Practic, Simona se baza pe participarea la confruntarea cu Ucraina pentru a mai spera la Jocurile Olimpice.

Referitor la clasament, jucătoarea ar trebui să fie între primele 56 de jucătoare ale lumii, un reper care va aluneca până spre locul 100 ținând cont de faptul că fiecare țară are dreptul la maximum 4 sportivi înscriși la simplu. În acest moment, Simona nu are clasament și va trebui să se bazeze pe invitații la turnee pentru a începe să-și clădească unul.

Vezi AICI excepțiile prin care Simona Halep încă spera să obțină calificarea la Jocurile Olimpice.

Mouratoglou și-a găsit o nouă elevă » Cine e sexy-jucătoarea care atras toate privirile în complexul de la Miami
WTA
Mouratoglou și-a găsit o nouă elevă » Cine e sexy-jucătoarea care atras toate privirile în complexul de la Miami
Redactorul-șef The Sunday Times contestă decizia TAS în cazul Halep: „Și dacă luăm scenariul favorabil ei, doza necesară era de 50 de ori mai mare!”
HALEP, VERDE SĂ JOACE
Redactorul-șef The Sunday Times contestă decizia TAS în cazul Halep: „Și dacă luăm scenariul favorabil ei, doza necesară era de 50 de ori mai mare!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (28)
monika.
monika.  •  01 Aprilie 2024, 12:00
Postat de dragan pe 31 Martie 2024, 10:30

va dau dreptate, domnule monika: daca aveau decenta, cei de la FRT si de la COR- ca, de altfel, si colegele de echipa ale Simonei- ar fi trebuit, deja, sa apara pe acest site si sa spuna adevarul! minciunile voastre- ale celor ca tine si ale pseudoredactorilor gsp-merita un raspuns calificat! parerea mea!

Neither special nor important.

267890
267890  •  01 Aprilie 2024, 08:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

MaxiP
MaxiP  •  31 Martie 2024, 18:41
Postat de ioni45 pe 31 Martie 2024, 10:48

*** asta joaca la Ruen dar pt nationala nu poate ca e accidentata pacat ca nu a ramas cu 4 ani de suspendare ca nu era nici o pierdere fara aceasta prefacauta. Pentru turenu de la Ruen nu e accidenata o prefacuta pe care lingai vor so duca la olimpiada si daca *** asta ramanea cu suspendarea nu faceau lingai ei demersuri pt alte fete sa mearga la olimpiada. Prea mare atentie i se da acestei dopate ca tot *** ramane ce a facut cum a facut sa scape ea stie ce a intors peacolo

Ce e ma nationala de tenis? Cine se axeaza pe nationale? Sunt zeci de tenismeni de top, formati cu ajutor substantial de la stat, care refuza convocari pt echipe de Fed Cup si Davis Cup, pentru ca nu sunt competitii majore, i-au format sa ajunga in topurile mondiale, sa obtina rezultate in GS-uri, nu pentru competitiile pe echipe, care nu au cea mai mare relevanta in tenis. Ia zi-ne tu, care sunt castigatoarele en-titre in Davis Cup si Billie Jean Cup, daca esti corect spontan, fara informare, sa vedem daca stii. Ca pe castigatorii en-titre de la GS-uri ii stiu toti, pe castigatoarele competitiilor pe echipe nu le stie nimeni. Toti isi reprezinta tarile in competitiile individuale, mai lasati-ne cu patriostismul asta fals cu echipele nationale. Nu sunt prioritare, nici individual, nici pentru natia reprezentata. Toti suntem patrioti, furam statul la greu, ne fentam unii pe altii dar suntem patrioti si le dam altora lectii de patriotism. E scarbos, mai lasati comentariile astea, au refuzat toti "nationalele", de la Federer, Nadal si Djokovic, pana la Serena Williams, Maria Sharapova etc. Si de multiple ori au facut-o.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează