Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 15:30 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 16:07

Jucătorul bulgar în vârstă de 32 de ani îl înfruntă pe Novak Djokovic în ultimul act al Masters-ului 1000 de la Paris, după câteva săptămâni cu rezultate consistente. „Fac lucrurile în felul meu”, spune Dimitrov

Ultimele turnee au adus rezultate importante pentru Grigor Dimitrov, iar acum este la un pas de a repeta ceea ce a izbutit în 2017, la Cincinnati: să cucerească un titlu Masters 1000, cel de la Paris. În fața sa este Novak Djokovic, cel care deține recordul triumfurilor în asemenea concursuri, cu 39 de trofee.

De asemenea, să ridice primul trofeu după aproape 6 ani, de la ATP Finals 2017! Pentru bulgar însă rezultatele recente au o semnificație personală: semifinale la Shanghai și Chengdu, „sferturi” la Beijing, acum finala de la Paris.

Grigor Dimitrov: „Să câștig sau să pierd în termenii mei”

„Cred că în momentul actual, lucrurile merg în favoarea mea pentru că le fac în stilul meu”, a declarat el în conferința de presă de după semifinala câștigată dramatic cu Stefanos Tsitsipas, 6-3, 6-7 (1), 7-6 (3).

Nu aștept ca adversarul meu să acționeze sau să greșească. Vreau să câștig sau să pierd în termenii mei, dar nu-i scap nici pe ei din ochi. Pot să-mi controlez atitudinea, dar în același timp nu vreau să-mi pară rău pentru mine, cel din anii trecuți.

8 titluri ATPare Grigor Dimitrov în carieră, cel mai important fiind ATP Finals 2017, cel mai recent pe care l-a cucerit. A disputat și alte 8 finale, inclusiv Geneva 2023

Nu mă gândesc că am ratat oportunități. Așa a fost? Desigur, prea multe, dacă mă întrebați. Am făcut greșeli? Da, o grămadă.

Apoi vine un moment în care spui: OK, accept tot ce s-a aruncat spre mine, ce a trebuit să înfrunt și merg înainte. Îmi procur încă o oportunitate. Încerc să o folosesc, dar în primul rând caut să-mi dau încă o șansă”, a punctat el.

11-1este scorul înfruntărilor directe dintre Novak Djokovic și Grigor Dimitrov, în favoarea sârbului. Victoria bulgarului s-a produs la Madrid 2013

Întrebat despre victoriile reușite în fața jucătorilor mai tineri, precum Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev, bulgarul fost număr 3 mondial a început prin a sublinia că „ei sunt generația actuală, nu e niciun dubiu”.

Grigor Dimitrov: „Se vorbește mult de vârsta mea”

„Mă simt flatat de toate laudele pe care le primesc pentru cea am realizat în carieră și, desigur, la vârsta mea, despre care se vorbește foarte mult”, a spus el, zâmbind.

„Simt însă că nu am plecat niciodată, chiar dacă am avut fluctuații. Acum încerc că mă bucur de fiecare moment în care joc tenis. Ca sportiv nu știi niciodată când se poate termina totul, apare ceva, o accidentare, Doamne ferește!”, a încheiat Dimitrov.

Citește și: 

Franța, fără milă în amicalul contra României! » Campionii olimpici de la Tokyo s-au impus la 19 goluri
AMICAL
Franța, fără milă în amicalul contra României! » Campionii olimpici de la Tokyo s-au impus la 19 goluri
Martina Navratilova cere schimbări mari în WTA: „Poate este timpul pentru un nou lider” + „Cum să ajungi la Cancun în sezonul ploios!?”
WTA FINALS
Martina Navratilova cere schimbări mari în WTA: „Poate este timpul pentru un nou lider” + „Cum să ajungi la Cancun în sezonul ploios!?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”