SPORTURI  »  TENIS  »  FR TENIS

Haos general la FR Tenis: cine mai înțelege ceva? Club dezafiliat în ianuarie, organizator în februarie

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2018 17:36

CS Livone, unul dintre cluburile care, conform FR Tenis, ar fi fost exclus la începutul anului 2018, se ocupă acum de un turneu de categoria A din calendarul competițional oficial al aceluiași for.

Haosul continuă la Federaţia Română de Tenis, a cărei conducere, stabilită în alegerile din 17 noiembrie 2017, este în continuare nerecunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului.

Acelaşi for a şi suspendat finanţarea FRT pe 2018, tot ca urmare a respectivelor alegeri, când George Cosac a fost reconfirmat ca președinte.

MTS a reacţionat după ce a cerut celor de la FRT ca la alegeri să participe nu 362 de cluburi, cum era prevăzut în convocatorul iniţial, ci numai cele 54 înscrise în Registrul Sportiv. Pe 17 noiembrie, când au fost alegerile FRT, au votat însă 155 de cluburi.

Acum FR Tenis, chiar dacă nu are aprobarea MTS, a mers în instanţă pentru a obţine avizul Tribunalului. Cum MTS a făcut cerere de intervenţie în dosar, următorul termen de judecată a fost fixat pentru 6 februarie.

122 de cluburidezafiliate în ianuarie 2018

Între timp, noul Comitet Director (CD) al FR Tenis, stabilit tot în urma alegerilor din noiembrie 2017, alcătuit din George Cosac, Alina Tecșor Cercel, Răzvan Itu, Adrian Marcu și Marin Stănică, a adoptat, pe 13 ianuarie 2018, Hotărârea nr. 42, conform căreia 122 de cluburi erau excluse din Federația Română de Tenis, pe motiv că nu și-au achitat la timp cotizația anuală pe 2017, de 300 de lei.

La articolul 5 al Hotărârii 42 este prevăzut că "începând cu data adoptării prezentei hotărâri", cele 122 de cluburi excluse "își pierd toate drepturile de afiliat, prevăzute în statutul FRT"

Ursuleanu e ironic: "Sigur s-a strecurat o greșeală pe undeva"

Unul dintre aceste 122 de cluburi este CS Livone, care, culmea, deși "dezafiliat", organizează în aceste zile, conform Calendarului competițional FRT, un concurs de categoria A pentru copii de 12 ani.

Iar concursul, Trofeul Livone Wellness, din circuitul național FRT, este supervizat ca arbitru principal de Răzvan Dinicoiu. Desemnat chiar de Comisia de arbitri a aceleiași federații!  

Dinicoiu a comentat: "Eu nu am fost informat despre situația celor de la CS Livone în legătură cu federația. Am fost desemnat de Comisia de arbitri  a FR Tenis să arbitrez acest concurs și asta fac. Competiția este organizată de CS Livone în condiții foarte bune. În rest, nu vreau să comentez deciziile Comitetului Director al FR Tenis".

Liviu Ursuleanu, președintele CS Livone, e ironic: "Sigur s-a strecurat o greșeală pe undeva". Apoi continuă:

"De-a lungul timpului au mai fost astfel de «greșeli». Am fost «dezafiliat» în 13 ianuarie, împreună cu alte 121 de cluburi, dar de către un Comitet Director nerecunoscut nici de MTS, nici de vreo instanță judecătorească, așa cum cere Legea Sporturilor. Eu pot face dovada că am plătit cotizația de 300 de lei pe 1 noiembrie 2017 (foto în galerie).

E adevărat că mai târziu decât trebuia, dar am plătit-o. Altfel, cum de m-au primit, ca membru afiliat, la alegerile din 2, respectiv 17 noiembrie 2017?! Apoi, acest turneu, la care participă aproape 100 de copii de 12 ani, este prevăzut în calendarul competițional al FR Tenis, încă din decembrie 2017. O dovadă este și că pe afișul turneului apare sigla FR Tenis (foto în galerie). Iar clubul meu figurează ca și organizator, așa cum se și întâmplă. Mai mult, tot federația a delegat un arbitru principal la acest turneu".

1.200.000 €a pierdut deocamdată FR Tenis prin suspendarea finanțării de la MTS, care nu recunoaște ultimele alegeri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează