SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MIAMI

„Mă văd în Top 3 și vreau să câștig la Roland Garros” » Protejatul lui Mouratoglou, eliminat de la Miami la doar o zi după ce uimise cu declarațiile sale

Holger Rune și Patrick Mouratoglou / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Holger Rune și Patrick Mouratoglou / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2023 21:17 / Actualizat marti, 28 martie 2023 21:34

Danezul Holger Rune (19 ani, #8 ATP) a fost eliminat în „optimile” de finală ale turneului Masters 1000 de la Miami, după un eșec în două seturi suferit în fața americanului Taylor Fritz (25 de ani, #10 ATP), scor 3-6, 4-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 26 de minute.

După ce a încheiat 2022 pe cele mai înălțătoare culmi, cu titlu la Paris Bercy după o finală memorabilă câștigată în fața lui Djokovic, Holger Rune nu-și găsește deocamdată ritmul în noul sezon. Nordicul are rezultate sub așteptări în primele trei luni din 2023, fiind eliminat și de la Miami, după ce părăsise devreme și turneul de la Indian Wells.

Rune n-a avut prea multe șanse în fața lui Fritz, americanul dominându-l pe jucătorul antrenat de Mouratoglou la mai toate capitolele importante: puncte câștigate cu primul serviciu, mingi de break salvate, ași și lovituri direct câștigătoare. 

Câte un break în fiecare set i-au fost de ajuns lui Fritz, care avansează în „sferturile” turneului din Florida fără să piardă set.

Holger Rune și-a fixat obiective îndrăznețe: „Mă văd în Top 3 și vreau să câștig la Roland Garros”

În timpul întrecerii de la Miami, Holger Rune vorbise despre planurile pe care și le-a stabilit pentru perioada următoare:

„Nu sunt arogant, pur și simplu sunt doar pasionat de ceea ce fac. Uneori, sunt prea pasionat și greșesc, dar încerc să corectez aceste greșeli. Vreau să câștig meciuri, dar vreau și să livrez o performanță de calitate pe teren. 

Cred că este foarte pozitiv că există o varietate de personaje în circuit, altfel ar fi foarte plictisitor”, a spus Rune pe 27 martie, conform Gazzetta dello Sport.

Întrebat despre marile sale obiective din perioada următoare, danezul n-a stat mult pe gânduri: „Vreau să câștig Roland Garros și mă văd formând noul Top 3 din tenis alături de Alcaraz și Sinner

3 titluria cucerit Holger Rune în 2022: Munchen, Stockholm și Paris Bercy

Jucătorul danez s-a remarcat anul trecut și prin câteva momente controversate. La Roland Garros, într-un moment de maximă furie, și-a dat propria mamă afară din lojă în „sfertul" cu Casper Ruud de la Paris. 

Același meci în care a provocat și întreținut o dispută de la distanță cu adversarul său norvegian, o polemică intens dezbătută la acel moment.

Citește și alte știri din tenis: 

Îi merge bine pe toate planurile! Sorana Cîrstea, alături de Eugenie Bouchard în cea mai nouă reclamă a sponsorului tehnic

„Sunt cea mai mare «bunică»” » Emma Răducanu, față în față cu o întrebare incomodă: „E de necrezut!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează