SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Horia Tecău a stabilit componența echipa României pentru întâlnirea cu Serbia din Billie Jean King Cup

Horia Tecău FOTO Imago Images
Horia Tecău FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 21:31 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 21:46

Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Irina Bara, Anca Todoni şi Monica Niculescu au fost convocate să reprezinte România în confruntarea cu Serbia din din play-off-ul BJK Cup. 

Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei României, a anunțat componența echipei pentru întâlnirea cu Serbia din play-off-ul Billie Jean King Cup, Confruntarea va avea loc în Serbia între 10 şi 11 noiembrie, la Kraljevo, în sală, pe zgură

Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Irina Bara, Anca Todoni şi Monica Niculescu sunt alesele. Jaqueline Cristian se află pe locul 100 la simplu şi pe 240 la dublu, Gabriela Ruse ocupă locul 185 la simplu şi 40 la dublu, Irina Bara e pe 192 la simplu şi pe 132 la dublu, Anca Todoni pe 259 la simplu, iar Monica Niculescu este pe 43 la dublu.

De partea cealaltă, Dusan Vemic le-a convocat pe Olga Danilovic (107 WTA la simplu şi 332 la dublu), Natalija Stevanovic (189 WTA la simplu şi 279 la dublu), Lola Radivojevic (270 WTA la simplu şi 606 la dublu), Mia Ristic (322 WTA la simplu) şi Aleksandra Krunic (746 WTA la simplu).

Echipa care se va impune va evolua în calificările pentru turneul final al BJK Cup, iar învinsa în Grupa I.

Avantaj pentru Serbia

Serbia conduce cu 2-1 în meciurile directe, după ce s-a impus cu 2-1 în 2007, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa, la Plovdiv, şi cu 2-1 în 2008, în aceeaşi fază. În 2014, la Bucureşti, România câştiga cu 4-1 şi promova în Grupa Mondială a Fed Cup (actuala Billie Jean King Cup).

În aprilie, România a fost învinsă de Slovenia, la Koper, cu 3-2, după ce a condus cu 2-0, ratând calificarea la turneul final.

Serbia a câştigat Grupa B a zonei Europa/Africa a Grupei valorice I, după 1-2 cu Suedia şi 3-0 cu Croaţia, 2-1 cu Bulgaria, 3-0 cu Danemarca şi 2-1 cu Norvegia.

Citește și:

Lucrează cu o româncă și face istorie pentru China! Rezultat fantastic în Mastersul de la Shanghai pentru unul dintre jucătorii în vogă ai circuitului
ATP SHANGHAI
Lucrează cu o româncă și face istorie pentru China! Rezultat fantastic în Mastersul de la Shanghai pentru unul dintre jucătorii în vogă ai circuitului
Daniil Medvedev nu a furat jucăria de pluș » ”Era a mea, era a mea!”
INEDIT
Daniil Medvedev nu a furat jucăria de pluș » ”Era a mea, era a mea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează