SPORTURI  »  TENIS  »  ATP SHANGHAI

VIDEO Lucrează cu o româncă și face istorie pentru China! Rezultat fantastic în Mastersul de la Shanghai pentru unul dintre jucătorii în vogă ai circuitului

Julia Moldovan, cu pumnii strânși, în centrul imaginii, în timpul ultimului meci al lui ZZZ / În poză e restul staff-ului, plus soția jucătorului chinez / Sursă foto: Facebook. +16   FOTO
Julia Moldovan, cu pumnii strânși, în centrul imaginii, în timpul ultimului meci al lui ZZZ / În poză e restul staff-ului, plus soția jucătorului chinez / Sursă foto: Facebook.

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 22:45 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 00:52

E vremea lui Zhizhen Zhang! Continuă seria fantastică a chinezului care colaborează cu Julia Moldovan, o fizioterapeută din România din ce în ce mai cunoscută în circuit. Ocupantul locului #60 ATP a devenit, în cadrul Mastersului de la Shanghai, primul jucător din China care atinge faza optimilor de finală la turneul de acasă.

Nu exista scenariu mai bun! Ascensiunea din 2023 a lui Zhizhen Zhang pare că își consumă apogeul în cel mai potrivit loc posibil. Acasă, în Shanghai-ul natal, la Mastersul de 1000 de puncte revenit în China după trei ani de pauză pandemică. 

În ultimele cinci zile, Zhang i-a învins, succesiv, pe Richard Gasquet (6-1, 6-2), pe argentinianul Tomas Martín Etcheverry, al 28-lea favorit al întrecerii (4-6, 6-3, 6-4) și pe americanul Brandon Nakashima (7-6, 6-2). 

Lucrează cu o româncă și face istorie pentru China! Rezultat fantastic în Mastersul de la Shanghai pentru unul dintre jucătorii în vogă ai circuitului
Julia Moldovan, cu pumnii strânși, în centrul imaginii, în timpul ultimului meci al lui ZZZ / În poză e restul staff-ului, plus soția jucătorului chinez / Sursă foto: Facebook.

Tenismenul chinez în vârstă de 26 de ani a legat trei victorii pe tabloul principal de la Shanghai, iar marți după-amiaza, după ora 15:00, îl va întâlni pe Hubert Hurkacz (26 de ani, #17 ATP) pentru un loc în „sferturi”. Va încerca să-și egaleze rezultatul reușit anul acesta la Madrid, când ocupa locul 99 în lume. Momentan, e sigur că va urca trei poziții, până pe 57. 

Zhizhen Zhang și Julia Moldovan, colaborare de lungă durată

Zhang are o colaborare de lungă durată cu românca Julia Moldovan, un nume apreciat în breaslă, cooptată în urmă cu mai mult timp la academia lui Ivan Ljubicic.

„Am început colaborarea prin Ivan Ljubicic. Zhizhen era manageriat de el și Ivan m-a angajat ca să lucrez cu Zhizhen și alți câțiva jucători pe care îi mai avea in agenție. Se întâmpla la începutul anului 2020”, povestea Julia pentru GSP, la începutul anului. 

Speranțe pentru Nadal?! Filmulețul de 15 secunde care i-a entuziasmat pe fani: când ar putea reveni în circuit
ATP
Speranțe pentru Nadal?! Filmulețul de 15 secunde care i-a entuziasmat pe fani: când ar putea reveni în circuit

La finalul lui septembrie, Zhizhen Zhang a cucerit medalia de aur la Jocurile Asiatice

Competiția care s-a desfășurat anul acesta în China, derulată între 24 și 30 de septembrie, s-a încheiat cu triumful aceluiași Zhizhen Zhang. 

La finalul lunii trecute, chinezul și-a adjudecat medalia de aur în cadrul Jocurilor Asiatice, după o victorie strânsă reușită în compania japonezului Yosuke Watanuki, scor 6-4, 7-6 (7).

La puțin timp după acea finală, Julia Moldovan a postat o fotografie cu jucătorul chinez, alături de un mesaj scurt: „Mândră de tine”.

Julia Moldovan și Zhizhen Zhang, cu medalia de aur de la Jocurile Asiatice
instagram.com/julia.moldovan/
Julia Moldovan și Zhizhen Zhang / Sursă foto: instagram.com/julia.moldovan/
Julia Moldovan și Ivan Ljubicic / Sursă foto: instagram.com/julia.moldovan/
Julia Moldovan și Zhizhen Zhang / Sursă foto: instagram.com/julia.moldovan/
+12 FOTO

Jocurile Asiatice reprezintă o competiție multi-sportivă internațională organizată de Federația Jocurilor Asiatice și de de Consiliul Olimpic Asiatic. Întrecerea e recunoscută de Comitetul Olimpic Internațional.

52e locul pe care Zhang l-a atins în luna iulie a acestui an. În 2023, chinezul a ajuns până în turul III la Roland Garros și US Open

Citește și alte știri din tenis:

Jannik Sinner are bilet pentru Torino » Al patrulea calificat la ATP Finals, după Djokovic, Alcaraz și Medvedev

VIDEO Speranțe pentru Nadal?! Filmulețul de 15 secunde care i-a entuziasmat pe fani: când ar putea reveni în circuit

Cine a produs suplimentul contaminat pe care Mouratoglou i l-a oferit lui Halep: firma e într-un mic depozit, iar fabrica nu există!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  10 Octombrie 2023, 15:42

Serios, ati scris articol despre locul 60 ATP care face istorie pentru China? Ca e primul om din istoria tarii in prima suta mondiala? Bine ca in timpul GS-urilor daca nu joaca Halep nu vedem o stire despre desfasurarea turneului, acum ne uitam dupa jucatorul de nivel mediu din China ca, vai de mine, are o romanca in staff. E ok, daca vedeam plin de articole din acest sport si nu mai stiati ce scrie, da, uite si ceva mai inedit, dar voi nu faceti o ierarhizare a stirilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează