SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEU

Jannik Sinner are bilet pentru Torino » Al patrulea calificat la ATP Finals, după Djokovic, Alcaraz și Medvedev

Jannik Sinner Foto Imago
Jannik Sinner Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 20:59 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 20:59

Italianul Jannik Sinner, 22 de ani, numărul 4 ATP, și-a asigurat prezența la Turneul Campionilor, după ce s-a calificat în turul 3 la Master-ul 1000 de la Shanghai, 7-6 (7), 6-2 cu Marcos Giron

Patru jucători au obținut până acum calificarea la ATP Finals, ultimul mare turneu al sezonului, care se va disputa la Torino între 12 și 19 noiembrie.

Jannik Sinner, 22 de ani, ocupantul locului 4 mondial, li s-a adăugat lui Novak Djokovic, Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev, după ce a avansat pe tabloul turneului Masters 1000 de la Shanghai.

Jannik Sinner: „Știam dinaintea meciului că mă pot califica”

Victoria în turul secunde asupra lui Marcos Giron era suficientă pentru a-i asigura tichetul, iar italianul a obținut-o, nu fără emoții, cu 7-6 (7), 6-2, în o oră și 44 de minute, contra lui Marcos Giron, 80 ATP.

Sinner a beneficiat de o mare felie de noroc în tie-break, acolo unde a anulat mingea de set a americanului grație intervenției fileului, care i-a trimis mingea în terenul advers, fără ca Giron s-o mai poată ajunge.

Este pentru prima dată când campionul din acest an de la Toronto se califică de drept la ATP Finals. El a evoluat în 2021 în arena Pala Alpitour, dar înlocuindu-l pe compatriotul Matteo Berrettini, accidentat.

Știam dinaintea meciului că mă pot califica, așa că am vrut să reușesc acest lucru chiar aici”, a declarat Sinner după victoria cu Marcos Giron. ”Sunt foarte fericit. A fost marele nostru obiectiv din acest sezon, mă bucur mult că voi fi în mod oficial la Torino, în fața publicului de acolo. Înseamnă mult pentru mine”.

Jannik Sinner, sezonul cel mai strălucitor

El se află în sezonul cel mai reușit al carierei, după ce a semnat două realizări importante: prima semifinală de Grand Slam, la Wimbledon, și întâiul titlu de categorie Masters 1000, la Toronto.

De asemenea, a cucerit titlul la Beijing și Montpellier, turnee ATP 500, respectiv ATP 250, a atins finala în Masters-ul 1000 de la Miami, dar și la Rotterdam și a atins semifinalele la Indian Wells și Monte Carlo.

9 titluri ATPare Jannik Sinner în palmares, dintre care trei cucerite anul acesta, Toronto, Beijing și Montpellier

Acum 2 ani, când a jucat la Torino din postura de rezervă, a obținut o victorie cu Hubert Hurkacz și l-a testat serios pe Medvedev.

„Am avut atunci șansa să joc după ce s-a accidentat Matteo, a fost un moment dificil pentru el”, le-a spus Jannik ziariștilor prezenți la Shanghai. „Am încercat să joc cel mai bun tenis al meu din acel moment, dar e o senzație diferită să te califici oficial între primii opt”.

El și-a amintit de edițiile mai vechi ale ATP Finals. „Am început să mă uit când se juca a Londra. Erau cei patru faimoși, Rafa, Roger, Novak, Andy. Am urmărit și finala dintre Grigor și David, e un turneu superinteresant”, a conchis Sinner, referindu-se la ultimul act din 2017, dintre Dimitrov și Goffin.

Citește și: 

David Popovici, două victorii în Elveția » S-a impus la 400 m și 200 m liber în bazin scurt
ÎNOT / CONCURS
David Popovici, două victorii în Elveția » S-a impus la 400 m și 200 m liber în bazin scurt
Sharapova a rupt tăcerea după ultimele evenimente din tenis: „O poveste frumoasă!” + imagini spectaculoase cu rusoaica, la 3 ani de la retragere
APARIȚIE
Sharapova a rupt tăcerea după ultimele evenimente din tenis: „O poveste frumoasă!” + imagini spectaculoase cu rusoaica, la 3 ani de la retragere

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează