SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT / CONCURS

David Popovici, două victorii în Elveția » S-a impus la 400 m și 200 m liber în bazin scurt

David Popovici Foto Raed Krishan
David Popovici Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 20:01 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 20:05

Recordmanul mondial la 100 m liber David Popovici participă la un concurs în Elveția, acolo unde își testează forma actuală. În prima zi a bifat două victorii la Memorialul „Michel Bally”

„Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem să vedem nivelul tehnic actual", a declarat acum câteva zile antrenorul Adrian Rădulescu în legătură cu calendarul din perioada următoare al lui David Popovici, 19 ani, dublu campion european la 100 m și 200 m liber.

Concursul se numește Memorialul „Michel Bally” și se desfășoară la Nyon, în bazin de 25 de metri pe 7 și 8 octombrie. La fiecare probă sunt finale pe categorii de vârstă, începând de la 12 ani.

David Popovici, zi cu două victorii

David, care e încadrat la „peste 17 ani”, a evoluat în două probe în ziua inaugurală a competiției, câștigându-le pe ambele. La 400 m liber, disputată chiar la începutul întrecerii, cu prima cursă de la 8:30 dimineața, românul s-a impus cu timpul de 3:48,25, fiind urmat de elvețienii Basil Scheuermeyer, 4:06,17, și Ilan Gagnebin, 4:08,67.

La 200 de metri liber, unde competiția a fost în startul sesiunii a doua, de la ora 14:00, Popovici a câștigat în 1:43,58, înaintea altui elvețian, Dominic Chtaini, 1:55,37, și a lui Cristian Lapadat, 19 ani, legitimat tot la clubul Dinamo, 1:55,58.

2 medaliiîn bazin scurt are David Popovici în palmares, un argint mondial la la 200 m liber în 2022, la Melbourne, și un titlu european, tot la 200 m liber, la Kazan 2021

El va mai concura duminică la 100 de metri liber și la 50 de metri liber.

Obiectivul pentru anul viitor: Jocurile Olimpice de la Paris

Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens", a mai spus antrenorul Adrian Rădulescu pentru Agerpres.

Pentru anul viitor, prioritatea o reprezintă Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru a se putea concentra total pe acest obiectiv, recordmanul mondial la 100 m liber nu va lua parte la Campionatele Mondiale găzduite de Qatar, din luna februarie.

„Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu, este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea", a subliniat el.

Citește și: 

Iga Swiatek, în finală la Beijing. A oprit-o pe Coco Gauff la 16 victorii consecutive
WTA BEIJING
Iga Swiatek, în finală la Beijing. A oprit-o pe Coco Gauff la 16 victorii consecutive
Scenă incredibilă în calificări » A mers la interviu pe locul 3 și s-a întors pe 6: „Minunat. O să... o să încerc din nou”
MP AL QATARULUI
Scenă incredibilă în calificări » A mers la interviu pe locul 3 și s-a întors pe 6: „Minunat. O să... o să încerc din nou”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează