SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Horia Tecău, optimist înaintea meciului cu Polonia din FED Cup: „Putem face surpriza” + ce spune despre noul antrenor al Simonei Halep

Horia Tecău
Foto: Imago
Horia Tecău Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 11 aprilie 2022 10:25 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 10:51

Echipa de tenis feminin a României se va duela cu Polonia, în deplasare, în calificările pentru turneul final al „Billie Jean King Cup”.

  • Disputa Polonia - România va avea loc în perioada 15-16 aprilie 2022 și va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro
România, fără cele mai bune 3 jucătoare contra Poloniei, la FED Cup » „Am aflat că am o inflamație la inimă, după Covid-19”
FED CUP
România, fără cele mai bune 3 jucătoare contra Poloniei, la FED Cup » „Am aflat că am o inflamație la inimă, după Covid-19”

La plecarea spre Polonia, Horia Tecău (37 de ani), căpitanul nejucător al României, a vorbit despre duelul decisiv în calificarea la turneul final „Billie Jean King Cup” de anul viitor.

„Ne-ar fi plăcut să avem o echipă completă la acest meci foarte important și dificil, dar pregătim cât de bine putem. Am încredere că putem face surpriza, de a învinge Polonia. Monica Niculescu e o jucătoare importantă în echipa noastră, încercăm să fim cât mai bine pregătiți. Pentru mine, șansele sunt 50-50%. 

Pe Iga Swiatek am avut ocazia să o studiez în multe meciuri în ultimele săptămâni. Traversează o formă incredibilă, e foarte interesant cum va gestiona această situație de a fi lider mondial. Poate va fi mai multă presiune, mai multe așteptări, mai multe emoții. Sperăm să exploatăm acest detaliu în avantajul nostru”, a declarat Horia Tecău la plecarea din țară.

Irina Camelia Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Raluca Olaru (înlocuitoarea Simonei Halep, accidentată) sunt jucătoarele convocate de Tecău pentru meciul cu Polonia.

Horia Tecău, despre Simona Halep și noul său antrenor: „Exact ce avea nevoie în momentul acesta”

Tecău a vorbit și despe situația Simonei Halep, jucătoarea română care va fi antrenată de Patrick Mouratoglu. Acesta este de părere că Simo a făcut alegerea potrivită cu angajarea fostului antrenor al Serenei Williams.

„Cred că este o alegere bună pentru Simona, Patrick este un antrenor experimentat, care a lucrat cu jucătoare de top, care jucau pentru a câștiga turnee de Grand Slam. Știe foarte bine să transmită informația, e un antrenor cu foarte multă încredere. Cred că exact ce avea nevoie Simona în acest moment, ca să tragă ultimii doi ani ai carierei, să mai câștige un titlu de Grand Slam. 

Cred că Simona poate să ajungă din nou între primele zece jucătoare, chiar și fără Mouratoglou. Dar cu Patrick alături, cu siguranță poate reveni în top. Nu este un parteneriat doar pentru a fi între primele zece. Cu siguranță, vor pregăti foarte bine turneele de Grand Slam, pentru că și Simona, și Patrick trăiesc pentru asta”, a mai precizat Tecău.

Citește alte știri din tenis:

Încă o decizie neașteptată! Ashleigh Barty a anunțat ce va face după ce s-a retras din tenis: „Va fi captivant”
WTA
Încă o decizie neașteptată! Ashleigh Barty a anunțat ce va face după ce s-a retras din tenis: „Va fi captivant”
Fostul antrenor al Simonei Halep, semne de întrebare în privința colaborării cu Mouratoglou: „Le dau 40% șanse de reușită. Ce va face când revine Serena?”
ANTRENOR
Fostul antrenor al Simonei Halep, semne de întrebare în privința colaborării cu Mouratoglou: „Le dau 40% șanse de reușită. Ce va face când revine Serena?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  11 Aprilie 2022, 11:33

Ha! Nici el nu crede ce spune.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Aprilie 2022, 11:08

...sigur ca avem sanse ...sansa bulgarului de zapada aruncat in foc ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează