SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

Fostul antrenor al Simonei Halep, semne de întrebare în privința colaborării cu Mouratoglou: „Le dau 40% șanse de reușită. Ce va face când revine Serena?”

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 aprilie 2022 12:44 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2022 14:09

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep (31 de ani, 20 WTA), a vorbit despre decizia acesteia de a lucra cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou (51 de ani).

Potrivit antrenorului român, Simona și Mouratoglou au șanse mici de a colabora pe termen lung. În plus, Firicel Tomai se întreabă ce se va întâmpla când Serena Williams va reveni în circuit, cel mai probabil la Wimbledon.

Cum o poate schimba Patrick Mouratoglou pe Simona Halep? 5 idei fundamentale ale antrenorului: „Sentimentele sunt sfătuitori proști”
ANTRENOR
Cum o poate schimba Patrick Mouratoglou pe Simona Halep? 5 idei fundamentale ale antrenorului: „Sentimentele sunt sfătuitori proști”

Semne de întrebare în privința colaborării Halep - Mouratoglou

„Nu am fost surprins, pentru că Halep a zis că vrea să încerce să se antreneze la o Academie. Ea nu s-a antrenat într-un asemenea sistem. Nu cred că e cel mai de succes antrenor. Sunt alții la fel de buni, dar nu au același marketing, nu au aceeași imagine. Țin minte că l-am văzut la Roland Garros, unde a închiriat un spațiu pentru a-și face reclamă.

De ce să fie cel mai bun? Pentru că lucrat cu Serena? Acolo, factorul decisiv a fost Serena.  Simona l-a întrebat dacă o antrenează înainte de Indian Wells, dar el a refuzat. După aceea, el discutat cu Serena și i-a dat voie. 

Dar ce va face Muratoglou cu două jucătoare de top dacă Williams revine la Wimbledon? Dacă Serena apare, nu văd un viitor clar pentru cuplul Halep – Muratoglou. Le dau 40% șanse de reușită, adică să meargă mai mult de câteva luni. Cred că fiind într-o criză de imagine, Muratoglu a văzut că Simona e motivată și speră să dea lovitura cu ea. Dar e destul de greu.

Halep suferă fizic. Nu o mai ajută fizicul.  Dacă Simona nu câștiga Grand Slam după Grand Slam când era la 100% din punct de vedere fizic, acum îi va fi foarte greu. Ea are o problemă serioasă la spate, care o poate afecta oricând. Și mai are și alte accidentări. Nu o văd să lupte cu fetele care lovesc puternic. Când Iga Swiatek dă cu dreapta, sar scântei din minge”, a declarat Firicel Tomai la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Cu ce o poate ajuta el? Are niște aplicații care îi dau foarte multe detalii despre jucătoare și poate îi dă multe informații și o îi tacticiează jocul. Sunt curios cum vor merge lucrurile. El vrea să fie mereu în centrul atenției, să apară primul, iar Simonei nu cred că-i place. Ea preferă antrenorii discreți.
Firicel Tomai

Citește și: 

Patrick Mouratoglou, primul interviu ca antrenor al Simonei Halep: „Conexiunea a fost foarte rapidă! E o campioană!”

Simona Halep, primul interviu după ce l-a ales pe Mouratoglou » Ce vrea să schimbe la jocul ei și care e marele vis

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
398029928310573
Cristian Mascan  •  10 Aprilie 2022, 16:44

Mouratoglou a castigat Madridul cu Aravane Rezai in 2010 intr-o era a WTA-ului mult mai tare decat aceasta, cu Bagdhatis a facut finala de Australian Open in 2006 si daca o excludem pe Serena ceea e ridicol(pentru ca i-a revitalizat cariera) are o cariera mult peste Fripturistu Tomai, Firicel Tomai nici macar nu a castigat un titlu cu vreun jucator. Data viitoare sa il cheme pe Gigi Becali sa comenteze despre tenis la Digisport.

valyomanyd
valyomanyd  •  10 Aprilie 2022, 15:51

Firicel Toma e roman, adica le stie pe toate..:))Sa-ti pui intrebarea ce face Simona sau Patrick ,cand revine Serena , fara sa cunosti clauzele din contract, inseamna ca ai probleme !!!

soad
soad  •  10 Aprilie 2022, 14:56

asta-i sora ce mesteri au lucrat aici?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează