SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

Simona Halep, primul interviu după ce l-a ales pe Mouratoglou » Ce vrea să schimbe la jocul ei și care e marele vis

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 aprilie 2022 09:29 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2022 10:49

Simona Halep (31 de ani, 20 WTA) a vorbit în premieră despre decizia de a colabora cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou (51 de ani).

După despărțirea de Darren Cahill și un an 2021 complicat, Simona Halep a anunțat că va fi antrenată de Patrick Mouratoglou, cel care a întrerupt recent colaborarea cu Serena Williams.

Cum o poate schimba Patrick Mouratoglou pe Simona Halep? 5 idei fundamentale ale antrenorului: „Sentimentele sunt sfătuitori proști”
ANTRENOR
Cum o poate schimba Patrick Mouratoglou pe Simona Halep? 5 idei fundamentale ale antrenorului: „Sentimentele sunt sfătuitori proști”

Simona Halep explică de ce l-a ales pe Patrick Mouratoglou: „Vreau să revin în top”

Acum, sportiva din Constanța a vorbit în premieră despre noul său antrenor și a explicat de ce a ales să lucreze cu el.

„Am vrut să lucrez cu Patrick Mouratoglou pentru că vreau să revin în top și simt că este cea mai potrivită persoană pentru a reuși asta. Am avut noroc că era disponibil. Vreau să revin în top, visez la un nou trofeu de Grand Slam. Pentru asta lucrez în fiecare zi.

Patrick a făcut-o pe Serena mai bună, iar asta l-a pus în topul antrenorilor. Nu-l știam înainte de acest an. Nu am vorbit niciodată și nu știam cum e. Dar am văzut că are o personalitate puternică. M-am gândit că ne-am potrivit și de aceea sunt aici.

Este ușor să vorbești cu el. Deja ne cunoaștem bine, ceea ce reprezintă un pas important pentru mine. Eu sunt o persoană introvertită. El m-a făcut să mă deschid și cred că asta e un avantaj în relația de pe teren. Îți spune câteva cuvinte și deja ai înțeles ce trebuie să faci”, a spus Simona Halep într-un interviu pentru tennismajors.com.

Anul 2021 a fost cel mai prost. Înainte de Australian Open, încrederea în mine era scăzută. Am avut câteva meciuri bune în Australia și după, iar acum simt bine acum. Încrederea crește 
- Simona Halep

Ce vrea Simona Halep să schimbe în jocul ei

Halep a dezvăluit că vrea să-și modifice stilul de joc, dorind să fie mai agresivă.

„Vreau să lovesc mingea mai repede și să deschid mai bine terenul decât înainte. Nu spun că înainte jucam slab, dar vreau să fiu mai bună. De asemenea, aș vrea să am un corp mai puternic. Nu e ușor să fii agresivă și să stai aproape de linia de fund. Trebuie să fii puternică. Voi lucra la asta. 

Dar vreau să deschid terenul mai mult, vreau să folosesc unghiurile mai bine decât înainte. Și să lovesc mingea mai repede. Asta e viziunea noastră”, a adăugat Halep.

Obiectivul principal: încă un Grand Slam

„Numărul 1 e special, dar ar fi mai important să câștig un Grand Slam. Iubesc zgura și probabil că de aceea am câștigat pe zgură mai multe turnee (7 din 23). Am câștigat la Wimbledon, unde nu mă așteptam. Am câștigat turnee pe hard, dar niciun Grand Slam. Probabil că trebuie să fac ceva în plus și de aceea lucrez acum cu Patrick. Poate mă poate ajuta. Ar fi super”.

Echipa mea e compusă din Virginia Ruzici, managerul meu de 16 ani, Arnaud Restifo, partenerul de antrenament, și Teo Cercel, preparatorul fizic. Aș vrea să mai adaug un preparator fizic, poate chiar de la Academia Mouratoglou
– Simona Halep

 Cifrele sunt viitorul sportului și al antrenoratului. Ele ne spun adevărul. Nu există distorsiuni provocate de emoții sau de concepțiile noastre despre tenis. Cifrele sunt cifre și ele nu pot fi contestate. Într-o zi, datele statistice vor fi un mod de a antrena oamenii. Astăzi, ne ajută să fim mai preciși în ceea ce privește jocul de tenis
- Patrick Mouratoglou pentru GSP

Citește și: 

Patrick Mouratoglou, primul interviu ca antrenor al Simonei Halep: „Conexiunea a fost foarte rapidă! E o campioană!”

Patrick Mouratoglou va câștiga o avere! Suma amețitoare cu care Simona Halep l-a convins pe noul ei antrenor să semneze

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
267890
267890  •  11 Aprilie 2022, 18:14

Jocul ei înseamnă urlete horror, dar intr-adevar a cam lasat-o glasul. Asa că e loc de ...mai tare.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Aprilie 2022, 12:32

Sunt fericit ca Muratoglu te a facut sa te deschizi ...sigur vei deveni mai buna...

knuty
knuty  •  10 Aprilie 2022, 11:06

Oare ce interviu poate sa dea,cu acele 50 de cuvinte pe care le are in vocabular????!!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează