SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Patrick Mouratoglou, primul interviu ca antrenor al Simonei Halep: „Conexiunea a fost foarte rapidă! E o campioană!”

Patrick Mouratoglou, primul interviu după ce a preluat-o pe Simona Halep: „Conexiunea a fost foarte rapidă! E o campioană!” // foto: Imago
Patrick Mouratoglou, primul interviu după ce a preluat-o pe Simona Halep: „Conexiunea a fost foarte rapidă! E o campioană!” // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 07 aprilie 2022 19:08 / Actualizat joi, 07 aprilie 2022 23:34

Simona Halep (31 de ani, 20 WTA) a anunțat că va fi antrenată de Patrick Mouratoglou (51 de ani), după ce în ultima perioadă a lucrat cu Adrian Marcu, Daniel Dobre sau Morgan Bourbon.

Antrenorul francez a fost în ultimul deceniu aproape de Serena Williams, iar acum a acceptat colaborarea cu Simona Halep, fostul număr 1 WTA. Acesta a oferit primele reacții și este convins că jucătoarea româncă, la adresa căreia a avut numai cuvinte de laudă. va performa în următoarea perioadă.

Patrick Mouratoglou va câștiga o avere! Suma amețitoare cu care Simona Halep l-a convins pe noul ei antrenor să semneze
ANTRENOR
Patrick Mouratoglou va câștiga o avere! Suma amețitoare cu care Simona Halep l-a convins pe noul ei antrenor să semneze

Patrick Mouratoglou, încrezător în colaborarea cu Halep: „E o campioană. Își poate îmbunătăți jocul în multe aspecte și are încă foame de performanță”

Patrick Mouratoglou a declarat că a simțit încă de la început o conexiune puternică între el și Simona Halep și speră ca împreună să obțină rezultate importante, acesta luând în calcul inclusiv revenirea pe prima poziție în clasamentul WTA. 

Antrenorul francez a explicat că nu vor fi setate limite, iar misiunea sa va fi să îmbunătățească detaliile fizice, mentale, tehnice și tactice ale sportivei din Constanța. 

Obiectivul este ca atunci când se va retrage să poată spune că a făcut maximum. A fost #1, a câștigat turnee de Grand Slam. Nu e niciun motiv pentru care să nu poată face toate astea din nou. E o campioană. Își poate îmbunătăți jocul în multe aspecte și are încă foame de performanță. Asta e o bază fantastică pe care să construiești ceva egal sau chiar mai bun decât până acum. 

Nu ne vom seta limite. Vreau să îmbunătățesc fiecare detaliu, fizic, mental, tehnic, tactic. Deja am discutat pe multe teme, de la joc la fitness și antrenamente. Sunt multe lucruri care pot fi făcute mai bine și ea e concentrată pe asta. 

Serena a învins-o (n.r. 10-2 în meciurile directe), în afară de un meci extrem de important, finala de la Wimbledon, unde a jucat incredibil. Am respectat-o pentru joc și intensitate. Știam că de câte ori evoluează împotriva Simonei, Serena scade puțin concentrarea, iar Simona profita imediat. 

Conexiunea a fost foarte rapidă, am discutat două ore prima dată. Uneori simți imediat legătura. Alteori durează. În cazul Simonei, totul a fost instant. E foarte inteligentă și sensibilă, a fost extrem de deschisă cu mine așa că a fost simplu. Mi-a făcut munca ușoară și mi-a dat senzația că vrea să muncească și să fie dedicată proiectului nostru. 

Prima parte a sezonului a fost ok, dar turneele de la Doha și Dubai nu au fost grozave pentru că nu era sigură pe ea, nu a jucat bine. A făcut un efort mare la Indian Wells, a ajuns în semifinale, s-a accidentat. S-a descurcat ok în acest sezon, dar poate mult mai mult”, a declarat Patrick Mouratoglou, pentru Tennis Majors.

De la începutul lunii martie, Simona Halep s-a antrenat la academia lui Patrick Mouratoglou, din Biot, Franța. Ea a fost pregătită de unul dintre antrenorii școlii, Morgan Bourbon, la turneul de la Indian Wells, iar acum va începe o colaborare cu francezul de 51 de ani.

VIDEO EXCLUSIV Ion Țiriac: "N-am văzut niciun antrenor până acum care să nu fie dominat de Simona Halep!"

Citește mai multe știri din tenis

Ce a postat Serena după anunțul că Mouratoglou o va antrena pe Simona Halep: „Credeam că știi...”
WTA
Ce a postat Serena după anunțul că Mouratoglou o va antrena pe Simona Halep: „Credeam că știi...”
CTP despre vestea colaborării dintre Halep și Mouratoglou: „Este un profesionist rece. Aici ar putea fi o problemă”
ANTRENOR
CTP despre vestea colaborării dintre Halep și Mouratoglou: „Este un profesionist rece. Aici ar putea fi o problemă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
adrianyo
adrianyo  •  13 Septembrie 2023, 22:16

Deci ce se intelege e ca pana in 2022 Simona a fost curata, numic de reprosat. Dar in 2022 ceva s-a schimbat. A schimbat antrenorul, a schimbat staff-ul...a schimbat modul de antrenament(mai mult prin Franta). Adevarul e undeva la mijloc.

dmarci
dmarci  •  08 Aprilie 2022, 12:56

daca Muratoglou este cumva pshiholog,angajarea lui ar fi cumva de inteles,dar ,la 31 cei de ani ai Simonei, ce sa o mai invete Muratoglou,ce sa ii mai explice simonei despre tenis...Cred ca Simona are nevoie urgent de un pshiholog,sau ,daca ne amintim ce a spus chiar Tiriac despre Simona"ca are ceva la cap nu la picioare"***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

leu.mr
leu.mr  •  07 Aprilie 2022, 23:10

Are 31 de ani, s-a maritat, a adunat o avere ! Chiar pare fara rost sa cheltuie acum bani cu un antrenor celebru, ce mai vrea Simona sa obtina ? Noul val a venit deja si este foarte puternic...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează