Articol de - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 14:14 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 15:14

De la Simona Halep la foștii parteneri Robert Lindstedt și Juls Rojer, lumea tenisului îl felicită pe Horia Tecău, 36 de ani, pentru cariera extraordinară căreia i-a pus capăt la ATP Finals.

Tenisul românesc îi adresează cuvinte calde lui Horia, dar și cu o undă de umor. Simona Halep: „Felicitări, champ, pentru o carieră deosebită, tenisul e mai sărac acum, enjoy life", apoi Andrei Pavel: „Păstrează-ți clasamentul protejat, s-ar putea să-ți cer un favor!". 

Raluca Olaru, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Ruse, Andreea Mitu, Gabriel Trifu au avut, de asemenea, mesaje de felicitare. 

„Deși am vorbit deja despre asta, încă mă simt trist. Îți respect alegerea și puterea de a face lucrurile în felul tău. În termenii tăi. Îți mulțumesc pentru timpul petrecut împreună, abia aștept să onorez invitația pentru celebrarea din România. Bucură-te de capitolul următor, frate, știu că eu o voi face!", a scris Robert Lindstedt, partenerul românului între 2010 și 2012. Jean-Julien Rojer i s-a alăturat: „Snipe! Ce s-a înțeles nu trebuie explicat. O parte din mine se duce cu tine"

38 de titluri la dubluare Horia Tecău în carieră, dintre care două de Mare Șlem, ambele alături de olandezul Jean-Julien Rojer, Wimbledon 2015 și US Open 2017

„Ți se va duce dorul"

Bethanie Mattek-Sands, cea care a cucerit titlul la mixt cu Horia la Australian Open 2012: „PARTNER!!! Nu aș fi vrut să câștig primul meu Slam cu altcineva în afară de tine! O carieră uimitoare plină de reușite, dar persoana care ești te definește. Cariera asta a ta de model s-ar putea să fie mai productivă, dar dacă încă ești fresh și ai chef de altă încercare la mixt... doar spune!". 

Alte mesaje apropiate au scris Marcelo Melo: „Succes în noul capitol, dar telefonul poate suna în decembrie", Marcel Granollers: „Grande Horia! Toate cele bune, prietene!", Rajeev Ram: „A fost o plăcere să joc cu tine și împotriva ta în ultimii 20 de ani, un tip de clasă", Rohan Bopanna: „Mă bucur că te-am cunoscut ca prieten, sper să ne reîntâlnim măcar la o cafea", Bruno Soares: „Ți se va duce dorul în circuit", Andreas Mies: „Succes în tot, mulțumesc că mi-ai ținut partenerul în priză!", Juan Sebastian Cabal: „Felicitări, Snipe, o carieră grozavă, e timpul să te bucuri", Santiago Gonzalez: „Mereu vei avea un prieten când vii în Mexic". 

Pe listă intră și Stan Wawrinka, Sania Mirza, Nenad Zimonjici, Lukas Dlouhy, Daniel Melo, Serghei Stahovski, Mate Pavici, Nikola Mektici, John Peers, Marcel Demoliner, Nicholas Monroe, James Cerretani, Oliver Marach. 

VIDEO Gestul lui Ion Țiriac care l-a șocat pe Horia Tecău: „Dacă nu făceam asta eram ultimul om... A fost o lecție pentru mine!”

Citește mai multe știri din tenis:

Imaginile publicate de un jurnalist al televiziunii de stat din China adâncesc misterul în cazul dispariției lui Shuai Peng

Australian Open 2022, doar pentru jucătorii vaccinați! Participarea lui Novak Djokovic, sub semnul întrebării

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!