SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

FOTO Imaginile publicate de un jurnalist al televiziunii de stat din China adâncesc misterul în cazul dispariției lui Shuai Peng

FOTO: Twitter @shen_shiwei
FOTO: Twitter @shen_shiwei

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 21:50 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 22:15

Presupuse imagini cu Shuai Peng (35 de ani) au fost postate pe Twitter de Shen Shiwei, un jurnalist al postului CGTN, aflat în portofoliul televiziunii de stat din China. 

  • CONTEXT: Shuai Peng l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli de abuz sexual. Postarea a fost ulterior ștearsă, iar Shuai Peng este de atunci de negăsit.

Lumea tenisului s-a coalizat, iar presiunea internațională este tot mai mare pe autoritățile chineze. Dosarul legat de dispariția jucătoarei Shuai Peng a ajuns și pe masa lui Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii. 

Serena Williams, devastată de dispariția lui Shuai Peng » Mișcarea de susținere pentru sportiva dispărută ia amploare
DISPARIȚIE
Serena Williams, devastată de dispariția lui Shuai Peng » Mișcarea de susținere pentru sportiva dispărută ia amploare

În așteptarea unui semn de la Peng, jurnalistul chinez Shen Shiwei a publicat 3 imagini pe Twitter. Susține că sunt recente și că au fost distribuite de un apropiat al fostului lider mondial din proba de dublu feminin. Acestea ar fi capturi făcute de pe aplicația „WeChat”.

Fotografiile nu elucidează însă misterul dispariției. Nu există nicio dovadă că ele ar fi recente sau veridice și au iscat un val de critici pe rețelele de socializare. 

Un alt mesaj semnat de Shuai Peng, publicat anterior prin aceeași platformă

Primul mesaj al lui Shuai Peng ar fi apărut miercuri, dar ridică mari semne de întrebare. Șeful WTA a reacționat și declară că textul nu ar fi fost scris de sportivă.

„Salutări tuturor, aici Shuai Peng. În legătură cu ultimele informații publicate pe site-ul WTA trebuie să precizez că nu au fost confirmate sau verificate și au fost publicate fără acceptul meu.

Informațiile publicate acolo, incluzând acuzațiile de agresiune sexuală, nu sunt adevărate. Nu am dispărut, nici nu sunt în pericol. Doar m-am odihnit acasă, totul este în regulă. Vă mulțumesc că v-ați făcut griji. Dacă WTA va publica alte știri despre mine, îi rog să le verifice întâi.

Ca jucătoare profesionistă de tenis, vreau să promovez sportul din China. Sper să progreseze în următorii ani. Vă mulțumesc încă o dată pentru atenția acordată”, se arată în mesajul pe care Peng l-ar fi transmis către WTA, prin intermediul presei din China.

Citește și alte știri despre dispariția lui Shuai Peng:

Simona Halep reacționează în cazul dispariției lui Shuai Peng » Mesajul postat pe Twitter

Serena Williams, devastată de dispariția lui Shuai Peng » Mișcarea de susținere pentru sportiva dispărută ia amploare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează