SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Shuai Peng ar fi trimis primul mesaj de la dispariție, dar WTA îl contestă! Susține că nu ar fi fost scris de ea

Shaui Peng (35 de ani) ar fi transmis primul mesaj de la dispariție, după acuzațiile lansate la adresa unui înalt oficial chinez. WTA contestă veridicitatea și cere dovezi clare că sportiva este în siguranță.
Shaui Peng (35 de ani) ar fi transmis primul mesaj de la dispariție, după acuzațiile lansate la adresa unui înalt oficial chinez. WTA contestă veridicitatea și cere dovezi clare că sportiva este în siguranță.

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 09:23 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 09:40

Shaui Peng (35 de ani) ar fi transmis primul mesaj de la dispariție, după acuzațiile de viol lansate la adresa unui înalt oficial chinez. WTA contestă veridicitatea și cere dovezi clare că sportiva este în siguranță. 

Shuai Peng l-a acuzat public de abuz sexual pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli. Fostul lider mondial la dublu în 2014 a dispărut ulterior. Nu a mai putut fi contactată. 

Primul ei mesaj a apărut miercuri, dar ridică mari semne de întrebare. Șeful WTA a reacționat și declară că textul nu ar fi fost scris de sportivă. 

Novak Djokovic „șocat” de dispariția lui Shuai Peng: „E teribil!” + WTA și ATP cer intervenția autorităților
WTA
Novak Djokovic „șocat” de dispariția lui Shuai Peng: „E teribil!” + WTA și ATP cer intervenția autorităților

Mesajul pe care Shuai Peng l-ar fi transmis din China

„Salutări tuturor, aici Shuai Peng. În legătură cu ultimele informații publicate pe site-ul WTA trebuie să precizez că nu au fost confirmate sau verificate și au fost publicate fără acceptul meu. 

Informațiile publicate acolo, incluzând acuzațiile de agresiune sexuală, nu sunt adevărate. Nu am dispărut, nici nu sunt în pericol. Doar m-am odihnit acasă, totul este în regulă. Vă mulțumesc că v-ați făcut griji. Dacă WTA va publica alte știri despre mine, îi rog să le verifice întâi. 

Ca jucătoare profesionistă de tenis, vreau să promovez sportul din China. Sper să progreseze în următorii ani. Vă mulțumesc încă o dată pentru atenția acordată”, se arată în mesajul pe care Peng l-ar fi transmis către WTA, prin intermediul presei din China. 

WTA contestă veridicitatea mesajului

Comunicatul emis de presa de stat din China nu face altceva decât să îmi crească îngrijorarea cu privire la siguranța lui Shuai Peng. Îmi este greu să cred că ea a scris acel email pe care l-am primit. 

Shuai Peng a dat dovadă de un curaj incredibil când a lansat acuzațiile de agresiune sexuală. WTA, dar și restul lumii, are nevoie de dovezi clare să ea este în siguranță. Am încercat să dau de ea prin toate formele posibile de comunicare, în mod repetat. Fără succes. 

Shuai Peng trebuie să fie lăsată să vorbească liber, fără să fie intimidată de nimeni. Acuzațiile ei trebuie analizate, investigate cu maximă transparență. Vocile femeilor trebuie respectate, nu cenzurate!
- Steve Simon, directorul WTA

Citește și alte știri din tenis: 

Garbine Muguruza, campioana campioanelor la Guadalajara: „Mi-am demonstrat că încă pot fi «maestra»” » Perechea care a ridicat trofeul la dublu

Confuzie la Turneul Campionilor! Zverev, băgat în ceață: „N-are voie să joace în semifinale, nu?” » Ce spune regulamentul

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
sooosick
sooosick  •  18 Noiembrie 2021, 11:18

A fost agresata si apoi s-a cuplat cu el?!

red47army
red47army  •  18 Noiembrie 2021, 10:16

E deja băgată la tuci cred

Vezi toate comentariile (2)
Comentează