SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Novak Djokovic „șocat” de dispariția lui Shuai Peng: „E teribil!” + WTA și ATP cer intervenția autorităților

Lumea tenisului s-a coalizat și cere răspunsuri rapide în cazul dispariției chinezoaicei Shaui Peng (35 de ani).
Lumea tenisului s-a coalizat și cere răspunsuri rapide în cazul dispariției chinezoaicei Shaui Peng (35 de ani).

Articol de GSP - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 22:47 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 23:06

Lumea tenisului s-a coalizat și cere răspunsuri rapide în cazul dispariției chinezoaicei Shaui Peng (35 de ani). 

Shuai Peng l-a acuzat public de abuz sexual săptămâna trecută pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli. Acum, fostul lider mondial la dublu în 2014 a dispărut! Conform jurnaliștilor britanici de la Daily Mail, sportiva a fost de negăsit din acel moment! 

ATP și WTA au reacționat, iar Novak Djokovic s-a declarat șocat: „E teribil, de-a dreptul șocant că a dispărut. Mai ales că este o persoanaă pe care am văzut-o destul de des în cicuit anii trecuți. Sper să o găsească”,

Lumea tenisului cere dreptate în cazul lui Shuai Peng

Primul care a reacționat a fost Steve Simon, directorul WTA: „Evenimentele recente din China, care au implicat-o pe jucătoarea Shuai Peng, ne îngrijorează teribil. Ca o organizație dedicată femeilor, rămânem devotați principiilor pe care ne-am fondat - egalitate, oportunități și respect. Shuai Peng, la fel ca toate femeile, merită să fie auzite, nu cenzurate. 

Acuzațiile ei la adresa fostului lider chinez, unele care implică agresiuni sexuale, trebuie tratate cu mare seriozitate. În orice societate, aceste lucruri ar trebui investigate, nu ignorate. Suntem impresionați de curajul lui Shuai Peng. Sperăm ca această situație să fie investigată corect și transparent”. 

Nu există niciun lucru mai important decât siguranța comunității noastre. Suntem extrem de îngrijorați de incertitudinea care plutește în jurul jucătoarei Shuai Peng. Informațiile venite din partea WTA, conform cărora ar fi bine, ne încurajează, dar vom continua să monitorizăm situația. În același timp, sprijinim o investigație completă și transparentă cu privire la acuzațiile de abuz sexual
- Andrea Gaudenzi, directorul ATP

Shuai Peng a declanșat un scandal în China

Shuai Peng l-a acuzat pe Gaoli printr-o postare pe rețeaua socială Weibo, care ulterior a fost ștearsă. Jucătoarea spune că Gaoli a forțat-o acum câțiva ani să întrețină relații sexuale și că mai târziu au avut o relație consimțită, sporadică.

La o jumătate de oră după publicare, postarea a dispărut, apoi nicio poziție oficială nu a putut fi obținută din partea lui Peng, a agenției care o reprezintă sau a Consiliului de Stat. Zhang, 75 de ani, a fost vicepremier între 2013 și 2018.

Citește și alte știri din tenis: 

Nick Kyrgios a numit cel mai mare jucător din istorie: „El e Michael Jordan al tenisului! Omule, nu-i mai copia stilul”

VIDEO Premieră la Turneul Campioanelor » Două jucătoare din Spania în semifinale: „Va fi un meci istoric”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
mzm1
mzm1  •  16 Noiembrie 2021, 11:34

Cred ca jucatoarea de tenis a căzut deja de la etaj, ca atatia medici chinezi care au spus lucruri... neconforme despre virusul scăpat din lesă!

10157278821900149
Ioan Ninel Serbu  •  16 Noiembrie 2021, 11:24

"Cer ajutorul autoritatilor...." - asta-i tare rau de tot: pai autoritatile au facut-o disparuta, doar nu David Coperfield!

10156568321649937
Marius Caseanu  •  15 Noiembrie 2021, 23:50

Mda... iar pe chinezi o sa-i doara fix in basca! Fac ce vor si cand vor, ca doar "e" comunisti, nu? Iar la cati bani au ma indoiesc ca cineva va incerca sa-i sanctioneze. Exact ca si arabii, care dupa ce omoara cate un jurnalist incomod, cumpara cluburi de fotbal in Anglia, ha, ha!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează