SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

VIDEO Premieră la Turneul Campioanelor » Două jucătoare din Spania în semifinale: „Va fi un meci istoric”

Garbine Muguruza // foto: Imago Images
Garbine Muguruza // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 09:59 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 10:21

Garbine Muguruza (28 de ani, locul 5 WTA) este a doua jucătoare din Spania calificată în semifinalele Turneului Campioanelor, după 6-4, 6-4 cu estona Anett Kontaveit (25, 8 WTA). Marți, o va întâlni pe conaționala Paula Badosa (24, 10 WTA) în penultimul act.

Pentru prima dată în istorie, două jucătoare din Spania au ajuns în semifinalele Turneului Campioanelor. Garbine Muguruza a obținut biletul pentru pentulimul act al competiției după victoria cu estona Anett Kontaveit, care era deja sigură de prezența în semifinale.

Garbine Muguruza, victorie cu Anett Kontaveit la Turneul Campioanelor 

Muguruza s-a impus în două seturi cu deznodământ identic, 6-4, diferența în ambele fiind făcută de un break în începutul seturilor. Cele două jucătoare merg împreună în semifinale, acolo unde este calificată și Paula Badosa.

Muguruza o va înfrunta chiar pe Badosa, conaționala sa, într-o semifinală 100% spaniolă, astfel că ibericii sunt siguri că vor avea o jucătoare în finala competiției pentru prima dată după 1993, când Arantxa Sanchez-Vicario a jucat cu trofeul pe masă, dar a pierdut în fața lui Steffi Graf, 1-6, 4-6, 6-3, 1-6.

Garbine Muguruza, despre meciul cu Paula Badosa: „Va fi istoric”

„Este incredibil, nu cunoșteam aceste date istorice. 1993, anul în care m-am născut. Este incredibil că au rămas 4 jucătoare, iar două dintre ele sunt din Spania. Asta demonstrează că Spania are o școală și un nivel al tenisului foarte bune. Va fi un meci distractiv, istoric. Să sperăm că vom avea public, iar în finală să ajungă cine va juca mai bine”, a declarat Muguruza, potrivit wtatennis.com.

Kontaveit a încheiat meciul cu mai multe lovitură câștigătoare, 17 față de 13 pentru Muguruza, dar jucătoarea din Spania a dominat meciul prin serviciul său precis. La final, Garbine a avut 7 ași, iar Anett 2.

Rezumatul VIDEO al meciului Muguruza - Kontaveit 

Anett Kontaveit nu-și cunoaște încă adversara din semifinalele competiției. Aceasta va fi decisă de ultimele două meciuri din grupa A, Iga Swiatek - Paula Badosa și Aryna Sabalenka - Maria Sakkari.

Clasament grupa A Turneul Campioanelor

JucătoareMeciuriVictoriiÎnfrângeriPuncte
Badosa2202
Sakkari2111
Sabalenka2111
Swiatek2020

Citește mai multe știri din tenis: 

Jaqueline Cristian, așteptată de iubit la revenirea în România: „Următorul scop este TOP 50”

Horia Tecău, despre ideea retragerii: „E un subiect despre care nu vreau să vorbesc acum, dar nu mi-am făcut planuri pentru 2022”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close