SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Garbine Muguruza, campioana campioanelor la Guadalajara: „Mi-am demonstrat că încă pot fi «maestra»” » Perechea care a ridicat trofeul la dublu

Garbine Muguruza // foto: Imago Images
Garbine Muguruza // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 07:12 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 07:28

Garbine Muguruza (28 de ani, locul 5 WTA) a câștigat Turneul Campioanelor, impunându-se în finala cu Anett Kontaveit (25 de ani, 8 WTA), scor 6-3, 7-5.

Muguruza a devenit, astfel, prima jucătoare din Spania care câștigă Turneul Campioanelor. În semifinale ea eliminase altă jucătoare iberică, pe Paula Badosa. Muguruza și-a trecut astfel în cont al 10-lea trofeu al carierei, la capătul unui meci în care nu a stat fără emoții.

După ce a pierdut primul set, 3-6, Anett Kontaveit a reușit un break în al doilea act, la 3-3, iar apoi s-a distanțat prin gameul pe propriul serviciu. Totuși, de la 5-3, totul s-a năruit pentru ea. Muguruza nu i-a mai dat nicio șansă până la final, câștigând 4 gameuri consecutive.

Garbine Muguruza a câștigat Turneul Campioanelor! Victorie în finala cu Anett Kontaveit 

Muguruza o învinsese pe Anett Kontaveit și în urmă cu 3 zile, în faza grupelor, scor 6-4, 6-4. De fapt, ea este singura jucătoare care a învins-o pe estonă în ultima lună, și a făcut-o de două ori! Bilanțul meciurilor între cele două se înclină în favoarea ibericei, 4-2.

După Turneul Campioanelor, Muguruza va încheia anul pe locul 3 mondial, în vreme ce Anett Kontaveit va urca o poziție în ierarhia mondială, până pe 7.

Sunt doar foarte fericită să-mi demonstrez mie însămi, încă o dată, că pot fi cea mai bună, că pot fi «maestra», așa cum spunem în spaniolă. Asta mă pune într-o poziție foarte bună pentru anul următor, un loc bun.

În ultimii ani nu am mai jucat așa cum o făceam înainte. Dar nici rău nu am jucat. Eram doar pe aici, pe acolo... fără a avansa în fazele superioare la turneele de Grand Slam. Mereu am simțit că joc tenisul potrivit, doar că nu reușeam să mă montez”, a reacționat Muguruza. 

Când s-a dus la microfon, primul lucru pe care l-a făcut a fost să se întoarcă spre Anett și să-i spună: „Îmi pare rău că a trebuit să jucăm de două ori”.

Krejcikova și Siniakova, campioanele la dublu

La „dublu”, perechea Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, favorita numărul 1, a fost prea puternică pentru „cuplul” Su-Wei Hsieh / Elise Mertens, pe care l-a învins în minimum de seturi în finală, 6-3, 6-4.

Mai multe știri din tenis: 

Novak Djokovic aleargă spre al șaselea titlu la Turneul Campionilor » Calificare fără emoții în semifinale

Se retrage? Anunțul făcut de elvețian: „Ar fi o minune să fiu acolo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  18 Noiembrie 2021, 14:36

Am vazut meciul in direct!Kontaveit inca nu isi revenise din laudele primite si inca...poza!Dupa ce a pierdut primul set,in setul doi a revenit!dar interesant mi s-a parut altceva!Si anume influenta antrenorilor asupra jucatoarelor!toate-dupa o lovitura buna-se uita catre antrenor-ca un animal la circ,care asteapta bucatica de zahar-iar dupa o lovitura nereusita,arunca priviri ucigatoare si gesticuleaza nervos catre el!La in moment dat antrenorul lui -fostul tenisman rus Tursunov-s-a ridicat si a plecat(probabil sa bea o racoritoare sau ***)1ei bine cat a lipsit Tursunov,Kontaveit si-a recapatat luciditatea si a inceput iar sa trimita loviturile traznitoare insotite de strigatele alea ca niste stranuturi,parand ca va castiga fara probleme setul si chiar meciul!Dar cand Dmitri s-a intors-tocmai cand ea servea pentru set-...a clacat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1581870215401957
Andronic Popovici  •  18 Noiembrie 2021, 09:25

experienta Muguruzei a contat ff mult in acest meci in schimb Kontaveit a facut un meci slab in aceasta finala . Nu i nimic a ajuns ultima de la Cluj in Mecsic si a terminat a doua Felictari amandoura

Vezi toate comentariile (2)
Comentează