SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Se retrage? Anunțul făcut de elvețian: „Ar fi o minune să fiu acolo!”

Roger Federer / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Roger Federer / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 19:50 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 20:57

Roger Federer (40 de ani, #16 ATP) a anunțat în presa din Elveția că nu va fi prezent la Australian Open și că, din punctul său de vedere, ar fi o minune dacă s-ar reface complet până la Wimbledon 2022.

Revenirea pe teren a unuia dintre cei mai mari jucători din toate timpurile se amână. Operat din nou la genunchi, Federer spune că refacerea e mult mai anevoioasă decât credea inițial. Astfel, visul fanilor de a-l vedea pe Federer la Australian Open, în ianuarie, nu are cum să mai devină realitate. Mai mult, inclusiv prezența sa la Wimbledon, la finalul lui iunie 2022, e în pericol.

Pete Sampras a ales! Cine este cel mai bun tenismen din toate timpurile: „Pentru mine e clar. Nu veți mai vedea pe cineva la fel”
TENIS
Pete Sampras a ales! Cine este cel mai bun tenismen din toate timpurile: „Pentru mine e clar. Nu veți mai vedea pe cineva la fel”

Roger Federer: „Prezența în Australia nu e deloc o opțiune”

„Prezența în Australia nu e deloc o opțiune, dar știam deja asta, nu e o surpriză pentru mine. Chiar și înainte de operație știam că va fi nevoie de o pauză de multe luni. Aș fi incredibil de surprins dacă ar fi să pot juca la Wimbledon, în vara anului viitor.

Am început un lung proces de recuperare, în care mi-am pus toată inima și sufletul. Dar situația nu e la fel precum a fost în 2016, și trebuie să am răbdare. Medicii spun că voi putea să alerg foarte ușor în ianuarie și, treptat, să revin pe teren. Ei nu știu, dar deja am jucat un pic de tenis cu copiii. În martie sau aprilie mă voi putea antrena din nou într-un mod potrivit pentru tenis

Am vrut s-o fac pentru a putea merge la ski cu copiii sau ca să pot juca fotbal sau tenis în viitor. Motivația mea principală a fost să fiu sănătos pentru o viață normală. Dar am abordat recuperarea cu mentalitatea și abordarea unui atlet de top”, a declarat Roger Federer, conform Tribune de Geneva, citată de treizecizero.ro

20 de trofeede Mare Șlem are Roger Federer în palmares, ultimul în 2018, la Australian Open

Roger Federer: „Chiar dacă știu că sfârșitul este aproape, vreau să încerc să joc iar meciuri mari”

Vreau să văd încă o dată ce pot obține ca tenisman profesionist. Lupt pentru asta și sunt foarte motivat. Am susținerea echipei mele și a familiei. Cu toții ne dorim să pot spune la revedere pe teren, în condițiile mele. Și chiar dacă știu că sfârșitul este aproape, vreau să încerc să joc iar meciuri mari. Nu va fi ușor, dar voi încerca. 

Roger Federer

VIDEO Momente de „magie” cu Roger Federer în prim-plan

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Novak Djokovic aleargă spre al șaselea titlu la Turneul Campionilor » Calificare fără emoții în semifinale

Emma Răducanu, duel de gală cu o jucătoare din România, la sfârșitul lunii: „Biletele sunt aproape epuizate”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
115133402542612
Tudor Costea  •  17 Noiembrie 2021, 22:49

Ar fi frumos ca Federer sa incheie cariera la Wimbledon locul unde a castigat cele mai multe trofee .

bazinga
bazinga  •  17 Noiembrie 2021, 21:18

Game over, Roger!Lasa-te....nu fa ca Halep, adica sa te faci de ras la fiecare turneu !Orice lucru frumos, are un sfarsit!Ai fost rege atatia ani, nu deveni un cersetor!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează