SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Pete Sampras a ales! Cine este cel mai bun tenismen din toate timpurile: „Pentru mine e clar. Nu veți mai vedea pe cineva la fel”

Nadal, Djokovic//foto: Reuters
Nadal, Djokovic//foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 16 noiembrie 2021 11:05 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 12:02

Legendarul Pete Sampras (50 de an) și-a exprimat părerea în ceea ce privește cel mai bun tenismen din toate timpurile. 

Djokovic, Nadal și Federer domină lumea tenisului mai bine de un deceniu, reușind să câștige fiecare câte 20 de Grand Slamuri. Americanul l-a ales pe sârb ca fiind cel mai bun din istorie.

Nick Kyrgios a numit cel mai mare jucător din istorie: „El e Michael Jordan al tenisului! Omule, nu-i mai copia stilul”
ATP
Nick Kyrgios a numit cel mai mare jucător din istorie: „El e Michael Jordan al tenisului! Omule, nu-i mai copia stilul”

Pete Sampras: „Djokovic este cel mai mare din toate timpurile!”

Djokovic tocmai l-a depășit pe Sampras în ce privește numărul anilor încheiați pe prima poziție în ATP. Americanul avea 6, iar sârbul reușește acum această performanță pentru a șaptea oară în carieră. 

„Șapte ani! Nole sunt sigur că vede ca pe un bonus toate turneele pe care le-a câștigat. Dar cred că va aprecia mai mult pe măsură ce îmbătrânește. A reușit într-un moment în care i-a dominat pe doi dintre cei mai mari, pe Federer și pe Nadal, și s-a descurcat foarte bine și cu următoarea generație de jucători, toate în același timp”, a declarat Pete Sampras, potrivit Reuters.

Fostul tenismen american, câștigător a 14 Grand Slamuri, este de părere că Nole va domina și în anii ce urmează tenisul masculin.

„Ceea ce a făcut Djokovic în ultimii 10 ani, câștigând competițiile majore, fiind consecvent, terminând numărul unu timp de șapte ani... Pentru mine este un semn clar că este cel mai mare din toate timpurile!.

A fost mai consecvent decât mine, a câștigat mai multe turnee, are mai multe Grand Slam-uri. Aș putea continua să vorbesc despre cariera lui. Nu cred că veți mai vedea pe cineva să termine sezonul ca lider mondial pentru a șaptea oară”, a încheiat legendarul tenismen.

Novak Djokovic țintește triumful #6 la Turneul Campionilor

Novak Djokovic încearcă să câștige pentru a șasea oară trofeul la ATP Finals, performanță la care a mai ajuns doar Roger Federer. Din grupa sârbului mai fac parte Andrey Rublev (24 de ani, #5 ATP) și Stefanos Tsitsipas (23 de ani, #4 ATP). 

Nole a debutat la Turneul Campionilor de la Torino cu o victorie în fața norvegianului Casper Ruud (22 de ani, #8 ATP), scor 7-6(4), 6-2.

După meci, Nole a primit trofeul pentru performanța de a termina anul ca #1 ATP:

Citește și:

Novak Djokovic „șocat” de dispariția lui Shuai Peng: „E teribil!” + WTA și ATP cer intervenția autorităților

Djokovic și-a terorizat vecinii! Reacție dezlănțuită după ce Serbia a învins Portugalia lui Ronaldo și s-a calificat la Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează