SPORTURI  »  TENIS  »  WTA STUTTGART

Iga Swiatek mătură tot în WTA! A câștigat turneul de la Stuttgart, al 4-lea la rând

Iga Swiatek // foto: Guliver/gettyimages
Iga Swiatek // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 aprilie 2022 15:46 / Actualizat duminica, 24 aprilie 2022 16:09

Iga Swiatek (20 de ani, locul 1 WTA) a câștigat turneul WTA 500 de la Stuttgart, după 6-2, 6-2 în finala cu Aryna Sabalenka (23 de ani, 4 WTA).

Iga Swiatek își continuă parcursul imaculat din circuit. Iga a învins-o fără drept de apel pe Aryna Sabalenka, locul 4 mondial, și a ajuns la 21 de victorii consecutive. 23, dacă luăm în calcul și meciurile din Billie Jean King Cup, când poloneza le-a învins pe româncele Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu.

Cu triumful de la Stuttgart, Iga Swiatek a ajuns la 4 trofee câștigate consecutiv: Doha, Indian Wells, Miami, acum Stuttgart.

Șerdean revine în forță la Dinamo » A cerut OFICIAL ca Iuliu Mureșan să fie dat afară
DINAMO
Șerdean revine în forță la Dinamo » A cerut OFICIAL ca Iuliu Mureșan să fie dat afară

Iga Swiatek a câștigat trofeul de la Stuttgart, 6-2, 6-2 cu Aryna Sabalenka

În această după-amiază, Iga nu i-a dat nicio șansă Arynei Sabalenka, jucătoare care în semifinale o eliminase pe Paula Badosa, noul număr 2 mondial.

A fost 6-2, 6-2 după o oră și 24 de minute de joc. Câte două break-uri în fiecare set au stabilit scorul final. Actul inaugural a fost fără istoric, cu Iga distanțându-se rapid la 4-1.

Setul secund a fost echilibrat la început, cu cele două jucătoare cap la cap până în game-ul 5, când Iga a apăsat accelerația. Momentul-cheie a fost la 3-2 pentru Iga, când poloneza a reușit un break la capătul unui game lung, cu 3 egalități.

Swiatek a încheiat meciul cu a 3-a minge decisivă și începe sezonul de zgură într-un mod ideal.

Iga Swiatek, lider detașat în clasamentul WTA

Triumful de la Stuttgart o aduce pe Iga la un total de 7.181 de puncte în clasamentul WTA, un plus de 2.136 de puncte față de Paula Badosa, locul 2 în ierarhia live.

Cu 4.711 puncte, Sabalenka rămâne pe 4 în clasamentul WTA, sub Barbora Krejcikova (4.975 puncte).

Exceptând cele 470 de puncte din clasament, Iga a încasat un cec de 93.823 de euro și a primit un Porsche Taycan GTS Sport Turismo grație succesului de astăzi.

Aryna, este mereu foarte dificil să joc împotriva ta. A fost un meci dificil. Vreau să-i mulțumesc echipei, ultimele zile au fost grele. Îi mulțumesc și tatălui, s-a decis în sfârșit să vină cu mine la turnee.

- Iga Swiatek 

Mai multe știri din tenis: 

Antrenorul Simonei Halep e împotriva interzicerii rușilor și belarușilor la Wimbledon: „Foarte șocant! Ce propune Rublev ar fi un mesaj de un milion de ori mai puternic”

Contre în circuitul WTA după declarațiile lui Rublev despre excluderea rușilor de la Wimbledon: „Am fost oarbă. Regret asta atât de mult”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
misulica1
misulica1  •  25 Aprilie 2022, 10:32

Daca o sa mearga asa ca inecata din turneu in turneu in 2 ani o sa iasa din primele 30. Azi, la inconstanta de care dau dovada jucatoarele, se vor schimba frecvent numele celor din top 10.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează