SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Contre în circuitul WTA după declarațiile lui Rublev despre excluderea rușilor de la Wimbledon: „Am fost oarbă. Regret asta atât de mult”

Donna Vekic (stânga) și Lesia Tsurenko // foto: Imago Images
Donna Vekic (stânga) și Lesia Tsurenko // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 aprilie 2022 08:42 / Actualizat duminica, 24 aprilie 2022 11:01

Lesia Tsurenko (32 de ani), jucătoare de tenis din Ucraina, locul 135 WTA, i-a răspuns dur lui Andrey Rublev (24, locul 8 ATP), rusul care caracterizase decizia ca jucătorii ruși și belaruși să fie excluși de la Wimbledon drept „discriminare totală”.

Zilele trecute, Andrey Rublev, al doilea cel mai bine clasat jucător de tenis din Rusia, a vorbit pe seama deciziei oficialilor de la Wimbledon de a exclude sportivii ruși și belaruși de la ediția din acest an, hotărâre luată în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

„Motivele excluderii nu au nicio noimă, nu sunt logice. Ceea ce se întâmplă este discriminare totală”, declarase Rublev, care propusese să doneze banii câștigați la turneu către „familiile și copiii care suferă”.

Un club de tradiție va fi preluat de Primărie și are planuri mari: „Promovare de centenar”
PROIECT
Un club de tradiție va fi preluat de Primărie și are planuri mari: „Promovare de centenar”

Lesia Tsurenko, despre declarațiile lui Andrey Rublev: „Am fost oarbă”

Declarațiile rusului nu i-au picat bine Lesiei Tsurenko, jucătoare de tenis din Ucraina. Aceasta a distribuit un articol referitor la afirmațiile lui Rublev și a scris:

„Acel bărbat nu este interesat de ceea ce se petrece în țara lui. Deloc! Nu este interesat nici de ceea ce se întâmplă în țara vecină. Impresionant (n.r. - ironic). Ce abis există între statele și popoarele noastre, unul pe care nu l-am observat până acum. Regret asta atât de mult. Am fost oarbă”.

Mai multe persoane i-au transmis ucrainencei că Rublev este unul dintre rușii care s-au pronunțat împotriva războiului.

„A scris «fără război, vă rog» pe cameră! Despre ce vorbești?”, a menționat un utilizator. Răspunsul din partea jucătoarei nu s-a lăsat așteptat: „Serios? Poate «Rusia, încetează nenorocitul ăsta de război din Ucraina!» Sună bine?”

Donna Vekic, de partea lui Rublev

În secțiunea de comentarii s-a „strecurat” și Donna Vekic (25 de ani, 107 WTA), jucătoare de tenis din Croația. La rândul ei, Donna i-a luat apărarea lui Rublev:

„Da, de asta s-a oferit să doneze toți banii câștigați către Ucraina...”

Împotriva lui Rublev se poziționase și Alexandr Dolgopolov (33 de ani), fost număr 13 mondial. Mesajul în care Dologpolov îl critică pe Rublev a fost distribuit și de Lesia Tsurenko.

Mai multe știri din tenis: 

Alexander Zverev condamnă decizia englezilor de a-i interzice pe ruși și bieloruși la Wimbledon

Sorana Cîrstea, eliminată în semifinale la Istanbul » Românca a fost învinsă în două seturi de Veronika Kudermetova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
victor33
victor33  •  24 Aprilie 2022, 19:13
Postat de catalynn pe 24 Aprilie 2022, 09:53

Mie mi se pare corecta suspendarea rușilor, exact așa au pățit și americanii pt atrocitățile comise in Irak, care sub conducerea lu’ Bush Jr., exact ca și Putin acum, nu voiau decât sa aducă democrația și sa anihileze armele de distrugere in masa, inclusiv laboratoarele unde oamenii lu’ Sadam lucrau la diverși agenți chimici sau patogeni. Dacă nu erau suspendați, astăzi Serena poate avea 30 de GS! :-)))

O tot tineti langa cu americanii si cu Irakul… Daca vreti sa faceti o paralela, atunci pe americani ar fi trebuit sa-i suspende aliatii irakienilor si cei pe care ii mai amenintau americanii cu invazia. Daca Lavrov si purtatorul de cuvant al Kremlinului ameninta Europa si, in special, cetatenii tarilor Nato, eu zic ca e de bun simt ca aceste tari sa se delimiteze de reprezentantii sportivi ai Rusiei. Nu mi se pare nici pe departe ca e aceeasi situatie cu o eventuala suspendare a sportivilor americani.

105662257060988
Eugen Qy  •  24 Aprilie 2022, 17:21
Postat de dreak pe 24 Aprilie 2022, 14:26

Ce comentariu stupid, plin de ineptii. "Pina la urma, daca tara e distrusa, le mor oamenii si tot pierd teritoriile intr un final dar cu ce preturi enorme de vieti omenesti, unde este logica ?". Deci hai sa le-o cedam rusilor, ca sa nu fie distrusa de razboi...

Razboiul din Ykrayha, ne e despre avutii, nu e despre carbune , petrol sau gaze naturale, nu e despre libertati individuale sau la nivel de STATE ci e despre familie, copii-apropo de copii, stii tu cati copii si cate fete tinere sunt rapiti/e si violati/e si TORTURATI/E in catacombele asa-zisului Combinat Metalurgic de la Mariuopol ?? Stii tu cati copii rapiti din toata lumea dar mai ales din euro de est si dinb Rusia sunt sechestrati acolo in subteranele de peste -5 etaje si pe care se fac experimente din cele mai RELE ? Stii tu cati copiii au fost torturati si dupa desanguenizare au fost OMORATI pentru a li se lua sange cu ADHENOCHROME ??? Stii tu ca gramul de sange cu acest produs are echivalentul a 10 milioane de dolari ? Stii ? Eiii despre cam asa ceva e vorba, mai ales ca Rusii au demarat aceste cercetari in Laboratoarele respective si stiau exact CE SE EXECUTA ACOLO ! Tot ce se sunea ca a incercat sa faca Trump in America e valabil si in UKRAINA si de aia SUPER-MILIARDARII Lumii acesteia se sparg in figuri sa "ajute" Ukraina, de aia mass-Media MONDIALA,detinuta in proportie de este 99,99% de EI, ii ridica pe ukraineni la rang de zei !!! Ei de fapt,vor sa scape de acuzele CUMPLITE ce li se aduc de niste sarantoci (fata de ei), care i-au prins cu pantalonii in vine !!!Acum fereasca-ne DUMNEZEU de RAZBOI ! E cel mai CUMPLIT lucru ce se poate intamplaOMENIRII in ansamblul ei si oricarei fiinte UMANE! Dar pe de alta parte o OPERATIE e oricand mai binevenita decat

dreak
dreak  •  24 Aprilie 2022, 14:26
Postat de adrianrobert77 pe 24 Aprilie 2022, 11:32

Nimic nu scuza razboiul dar inca o data mesajul sportivei arata ca nici ucranienii nu sunt usa de biserica, nu sunt foarte inteligenti ca sa nu ma exprim altfel. M-am invartit printre rusi si ucranieni in ultimii ani, ultimii 2 ani in Bali unde era plin de ei dar cei mai rai mi s au parut ucrainienii. Este clar ca e bucataria lor interna dar cred ca puteau gasi o solutie inainte sa escaladeze totul. Pina la urma, daca tara e distrusa, le mor oamenii si tot pierd teritoriile intr un final dar cu ce preturi enorme de vieti omenesti, unde este logica? Oricum nimeni nu ii ajuta, toti ii incurajeaza de pe margine. Merita sa te pui gica contra cu cineva care stii ca oricum e un gigi mai mare ca tine doar ca lupti in numele libertatii?, e ca si cum ai vrea sa il bati pe Mike Tyson ca ti a ciupit nevasta de fund. Asa offtopic, oricum omenirea este o cloaca de pr***i, niciodata omului nu i a fost de ajuns nimic. E ca si cum africanii acum s-ar porni sa omoare toata lumea ca si revendice genele imprastiate peste tot, pina la urma de acolo s a pornit si imprastiat totul...prostia***...

Ce comentariu stupid, plin de ineptii. "Pina la urma, daca tara e distrusa, le mor oamenii si tot pierd teritoriile intr un final dar cu ce preturi enorme de vieti omenesti, unde este logica ?". Deci hai sa le-o cedam rusilor, ca sa nu fie distrusa de razboi...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close