SPORTURI  »  TENIS  »  EXCLUDERE

A condamnat razboiul din Ucraina, dar tot a fost exclus de la Wimbledon! Numarul 8 ATP a răbufnit: „Discriminare totală!”

Andrey Rublev se revoltă după decizia anunțată de cei de la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Andrey Rublev se revoltă după decizia anunțată de cei de la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 12:08 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 12:09

Rusul Andrey Ruvblev (24 de ani), locul 8 în clasamentul ATP, se numără printre jucătorii excluși de la Wimbledon. Asta în ciuda faptului că, încă de la începutul invaziei din Ucraina, a condamnat în termeni duri acțiunile reprobabile ale țării sale.

Andrey Rublev, unul dintre cei mai talentați jucători din noua generație a tenisului masculin, consideră că decizia luată de oficialii de la „All England Club” e una discriminatoare.

Andrey Rublev se revoltă: „Ceea ce se întâmplă este discriminare totală”

Motivele excluderii nu au nicio noimă, nu sunt logice. Ceea ce se întâmplă este discriminare totală

Dacă toţi banii din fondul de premii s-ar dona în scop umanitar pentru familiile și pentru copiii care suferă, cred că asta ar reprezenta ceva, măcar într-o mică măsură. 

Astfel, tenisul va fi primul şi singurul sport care donează o astfel de sumă, lucru ce se va întâmpla chiar la Wimbledon. Asta va face ca Grand Slamului englez să îi revină gloria după decizia greșită luată”, a spus Rublev, conform HotNews.

Rușii se simt lezați de interdicția primită la Wimbledon: „Încalcă drepturile omului! Djokovic are dreptate, e o decizie nebună”
WIMBLEDON
Rușii se simt lezați de interdicția primită la Wimbledon: „Încalcă drepturile omului! Djokovic are dreptate, e o decizie nebună”

Daniil Medvedev și alte nume importante, interzise la Wimbledon

În urma deciziei celor de la Wimbledon, mai mulți sportivi importanți nu vor putea lua startul la Grand Slam-ul Marii Britanii (27 iunie - 10 iulie). Daniil Medvedev (2 ATP) nu va putea continua cursa pentru detronarea lui Novak Djokovic.

Rusia mai are un jucător în top 10 mondial, pe Andrey Rublev (8 ATP). Karen Khachanov (26 ATP) și Aslan Karatsev (33 ATP) ar fi fost și ei prezenți pe tabloul principal

În tenisul feminin, decizia are urmări și mai mari. Nu mai puțin de 9 jucătoare din Rusia aveau clasamentul necesar pentru a lua startul pe tabloul principal al competiției londoneze. Și Belarusul ar fi avut 3 reprezentante cu pretenții, pe Aryna Sabalenka (6 WTA), Victoria Azarenka (17 WTA) și Aliaksandra Sasnovich (49 WTA).

Rusul Andrey Rublev, în martie: „Ce se întâmplă în Ucraina este teribil”

Andrey Ruvlev a fost primul sportiv rus care a reacționat împotriva invadării Ucrainei. În urmă cu o lună și jumătate, a scris „Nu războiului, vă rog!” pe camera TV.

Jucătorul rus e total împotriva războiului și consideră că sportul poate fi un ambasador foarte bun al păcii în aceste vremuri complicate.

Ce se întâmplă în Ucraina este teribil, mă simt groaznic când mă gândesc. De aceea sportul trebuie să fie un exemplu pentru toată lumea.

Trebuie să fim uniți cu toții, trebuie să gândim în afara spectrului politic, să fim exemple în cadrul sportului. Dacă reușim asta, cred că ar fi un mesaj foarte bun pe care-l transmitem pentru o lume mai bună", a spus Rublev luna trecută. 

Povestea săptămânii în sportul mondial: un ucrainean și un rus au câștigat împreună un turneu de tenis: „Pace tuturor!”
ATP
Povestea săptămânii în sportul mondial: un ucrainean și un rus au câștigat împreună un turneu de tenis: „Pace tuturor!”

Normal că am primit mesaje urâte pentru că sunt rus. Nu pot reacționa. Eu vreau doar pace. Chiar dacă vor arunca cu pietre în mine, eu voi răspunde cu pace. Asta îmi doresc. Nu vreau să fiu agresiv.

- Andrey Rublev, #8 ATP

Citește și alte știri din tenis:

Elina Svitolina, reacție categorică după excluderea jucătorilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon » Cere ca aceștia să răspundă la 3 întrebări despre invazia din Ucraina

Cerere incredibilă a fostului număr 9 ATP: „Wimbledon să îi dea lui Medvedev banii pentru trofeu și 1.000 de puncte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
wittman68
wittman68  •  24 Aprilie 2022, 11:05

A condamnat in termeni duri razboiul, Rublev? Sa fim seriosi. A facut rarisime afirmatii mai degraba moderate, de circumstanta. Si ce? Daca nu s-au dezis 100% din sportivii rusi de razboi, decizia vine la pachet pt. toti. Tenisul, alaturi de sah, e ultimul sport unde rusii mai pot juca pe plan international acum. In ce priveste felul de a te pozitiona fata de razboiul din Ucraina, Rublev are de unde lua exemplu. De la Kasparov, pe langa care tenismanul, ca valoare sportiva, e un falfan.

razvyyc
razvyyc  •  24 Aprilie 2022, 09:38

Cam așa a început holocaustul.

vraca56
vraca56  •  22 Aprilie 2022, 14:19

era o anecdota cu un soricel alergat de o pisica. ajungind soricelul la o vaca o ruga sa il ajute. asa ca il puse in spatele ei si ii trintise o *** pe el. pisicul o intreba pe vaca daca a vazut un soricel. a primis raspuns negativ. dar vazu codita soricelului din *** il trase si il minca. morala. nu toti care te baga in *** iti vor raul dar si cind te bagi sa te bagi bine de tot altcumva... o patesti. asa si cu rusul asta papagal. pentru bani si pentru a da bine la cei ce de fapt nu vor pace ci razboi pe cind ajuta cu armament total aiurea este o comedie. nu poti vorbi de pace cind se trimite armament. cine vrea razboi? pai sua are nevoie de bani sa vinda echipamente militare si plus vor sa amine alegerile din congres deja pierdute de democrati. europa prin UE vrea sa ascunda toate afacerile murdare ale pandemiei. cum adica 8 ani de zile nu a pasat nimanui ce se intimpla cu ortodoxia de acolo? cu romanii din aceste tinuturi? sa fim seriosi. din pacate pentru a analiza ai nevoie de doua sisteme de referinta. cu toata cenzura mediei rusesti oamenii au inceput sa se destepte pe cind asta cu tenisul este si las si nici capul nu-l duce

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează