SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Rușii se simt lezați de interdicția primită la Wimbledon: „Încalcă drepturile omului! Djokovic are dreptate, e o decizie nebună”

Shamil Tarpishchev și Daniil Medvedev / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Shamil Tarpishchev și Daniil Medvedev / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 16:41 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 21:50

Shamil Tarpishchev, președintele Federației Ruse de Tenis, consideră că decizia celor de la Wimbledon de a-i interzice pe sportivii din Rusia și Belarus este o „încălcare a drepturilor omului”.

  • CONTEXT: Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat oficial că în urma războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei, sportivii ruși și bieloruși vor vi interziși de la turneul de Grand Slam din Marea Britanie.

Omul din fruntea federației din Rusia spune că va contesta decizia în fața instanței și îi dă dreptate lui Novak Djokovic, cel care s-a solidarizat cu jucătorii ruși interziși.

Shamil Tarpishchev: „Djokovic a numit această decizie nebună și consider că are dreptate”

„Lucrăm la această problemă din punct de vedere legal. Toate organizațiile sportive susțin participarea noastră, trebuie să lucrăm și apoi să luăm o decizie. Aceasta este o încălcare a drepturilor omului, un nonsens. Deși toată lumea din tenis ne susține, Anglia se pune de-a curmezișul. 

Această problemă este acum analizată de o echipă de avocați. Sportivii nu ni se opun, ba dimpotrivă. Djokovic a numit această decizie nebună și consider că are dreptate. ATP și WTA au transmis că ar trebui să ne fie permis să participăm. Decizia englezilor este o încălcare a tuturor normelor și regulilor. Avocații vor rezolva problema, am încredere!”, a declarat Shamil Tarpishchev. 

Rușii se simt lezați de interdicția primită la Wimbledon: „Încalcă drepturile omului! Djokovic are dreptate, e o decizie nebună”
Shamil Tarpishchev și Daniil Medvedev / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Este inadmisibil să transformăm din nou sportivii în ostatici ai intrigilor politice și ai prejudecăților, ai acțiunilor ostile față de țara noastră.

-  Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Novak Djokovic condamnă decizia Wimbledon de a suspenda jucătorii ruși și bieloruși: „Nu pot susține așa ceva”
WIMBLEDON
Novak Djokovic condamnă decizia Wimbledon de a suspenda jucătorii ruși și bieloruși: „Nu pot susține așa ceva”

Daniil Medvedev și alte nume importante, interzise la Wimbledon

În urma deciziei celor de la Wimbledon, mai mulți sportivi importanți nu vor putea lua startul la Grand Slam-ul Marii Britanii (27 iunie - 10 iulie). Daniil Medvedev (2 ATP) nu va putea continua cursa pentru detronarea lui Novak Djokovic.

Rusia mai are un jucător în top 10 mondial, pe Andrey Rublev (8 ATP). Karen Khachanov (26 ATP) și Aslan Karatsev (33 ATP) ar fi fost și ei prezenți pe tabloul principal.

În tenisul feminin, decizia are urmări și mai mari. Nu mai puțin de 9 jucătoare din Rusia aveau clasamentul necesar pentru a lua startul pe tabloul principal al competiției londoneze. Și Belarusul ar fi avut 3 reprezentante cu pretenții, pe Aryna Sabalenka (6 WTA), Victoria Azarenka (17 WTA) și Aliaksandra Sasnovich (49 WTA).

VIDEO Rusia, câștigătoare la ediția din 2021 a Cupei Davis

Citește și alte știri din tenis:

Novak Djokovic condamnă decizia Wimbledon de a suspenda jucătorii ruși și bieloruși: „Nu pot susține așa ceva”

UPDATE Este Oficial! Sportivii ruși și cei bieloruși, INTERZIȘI la Wimbledon!

UPDATE / OFICIAL Rușii și bielorușii au fost interziși la Wimbledon! » Reacția Kremlinului cu puțin timp înainte ca interdicția să intre în vigoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (44)
267890
267890  •  23 Aprilie 2022, 20:51

"Lezați" e puțin spus. E pur și simplu o porcărie. Seamănă cu ce i s-a întâmplat lui Nole la AO, adică "măsuri" discreționare luate de cei ce pot, fără nicio legătiră cu realitatea.

267890
267890  •  23 Aprilie 2022, 01:32

Eu propun să joace numai ucrainenii. Dacă e sa ne luăm după Zelenski, nicio țară nu se ridică laînălțimea asteptărilor lui.

maxp
maxp  •  22 Aprilie 2022, 20:27
Postat de schema pe 22 Aprilie 2022, 12:25

Este posibil ca sportivilor rusi de valoare internationala care s-ar opune razboiului dictat de putin sa le fie frica de acesta si sa nu-si exprime public opozitia. De regula, acestia sunt destul de bogati incat sa plece din rusia si sa-si exprime gandurile liberi. Asa ca ideea ca ei se opun agresiunii lui putin e cam falsa. Iar faptul ca un individ ca djokovic, cunoscut public nu numai ca un foarte bun jucator de tenis, dar si ca un individ mincinos, nu ma mira. Ma mira doar ca nu l-am vazut printre sarbii care marsaluiesc in sprijinul razboiului lui ras putin.

Da, ei or fi bogați sa plece, dar mai au familii acolo. Plus eventuala dorința de a mai da pe unde au copilărit. Hai sa zicem ca peste asta trecem, dar peste familie e mai greu. Și nu vad incapabil statul rus sa se lege de aceste familii. Nu știu, eu ma pun în locul lor, dacă le-ar fi ușor, ar declara, pentru ca și dacă ar face-o doar la nivel verbal, gândind altceva, ar pune cariera pe primul loc. Apoi mai e Rublev, de care îmi amintesc clar ca a declarat nesustinerea războiului și totuși e suspendat de la Wimbledon.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează