SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Povestea săptămânii în sportul mondial: un ucrainean și un rus au câștigat împreună un turneu de tenis: „Pace tuturor!”

Andrey Rublev și Denis Molchanov, campioni în proba de dublu de la Marseille / Sursă foto: Twitter Open13
Andrey Rublev și Denis Molchanov, campioni în proba de dublu de la Marseille / Sursă foto: Twitter Open13

Articol de - Publicat luni, 21 februarie 2022 17:00 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 18:03

Într-un moment în care escaladarea conflictului dintre Rusia și Ucraina a pus pe jar toate marile puteri ale lumii, sportul aduce o doză de normalitate. Un rus și un ucrainean tocmai ce au oferit imaginea săptămânii în tenisul mondial, reușind să câștige împreună proba de dublu a turneului de la Marseille.

Contextul politic tulbure n-avea cum să strice vechea prietenie dintre rusul Andrey Rublev (24 de ani), unul dintre cei mai talentați jucători din noua generație, și Denys Molchanov, ucrainean cu zece ani mai în vârstă, specializat în proba de dublu, care și-a trecut în CV abia primul titlu ATP din carieră.

La șapte ani distanță de la ultimul turneu pe care-l jucaseră împreună, Molchanov și Rublev au hotărât să se înscrie în proba de dublu de la Marseille, chiar în săptămâna în care în presa internațională se vehicula că Rusia ar invada Ucraina.

Iar parteneriatul inedit dintre cei doi a funcționat ideal: fără să se regăsească măcar pe lista capilor de serie, Rublev și Molchanov au câștigat în decisiv toate cele patru meciuri disputate la Marseille, punând mâna pe un titlu pe cât de improbabil, pe atât de plin de semnificații

În finală, cei doi au trecut de sud-africanul Raven Klaasen și japonezul Ben McLachlan, 4-6, 7-5, 10-7.

Rublev: „Știți, suntem oameni normali. Noi nu facem politică”

Molchanov și Rublev au fost numai zâmbete la festivitatea de premiere ce a urmat finalei, iar la conferința de presă n-au fost scutiți de întrebările privind criza politică ce vizează țările lor. Rublev a luat cuvântul, amortizând interesul jurnaliștilor cu un răspuns simplu, dar de efect.

„Știți, suntem oameni normali. Noi nu facem politică, facem sport, activitatea aceea care reunește oamenii indiferent de echipa sau jucătorul pe care îl încurajează. Simplu. Pace tuturor!”, a spus jucătorul născut la Moscova, potrivit tennismajors.com.

Molchanov: „L-am ajutat la început, acum mă ajută el. E un sentiment grozav”

Întrebat dacă s-a temut că Rublev se va retrage din proba de dublu din cauza oboselii acumulate la simplu, Molchanov n-a stat pe gânduri:

Am încredere în el. Dacă a spus că va juca, atunci înseamnă că va juca”. 

Ucraineanul a descris apoi relația pe care o are cu Rublev. „Eu sunt mai mare, dar îl știu pe Andrey încă de când era un copil, ne antrenam împreună. L-am ajutat la început, acum mă ajută el, e un sentiment grozav”.

Săptămâna lui Rublev, al șaptelea jucător al lumii în circuitul masculin, a fost una absolută: acesta a câștigat și întrecerea de simplu de la Marseille, după o finală în care s-a impus în fața canadianului Felix Auger-Aliassime, numărul 9 mondial, scor 7-5, 7-6 (4).

Citește și alte știri din tenis:

Novak Djokovic, înainte de primul meci din 2022: „Când am aflat că pot juca la Dubai, am fost foarte motivat să revin la antrenamente”

Cum vede Ilie Năstase viitorul Simonei Halep fără un antrenor alături + „Mi-aș dori să joace mai puțin”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1626497344230564
Nicolae Grecu  •  21 Februarie 2022, 22:11

Câte cupluri ruso-ucrainene am întâlnit în tenisul feminin. ... Și chiar recent

1.revoo
1.revoo  •  21 Februarie 2022, 18:38

Respect

Vezi toate comentariile (2)
Comentează