SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

VIDEO Gest curajos al rusului Rublev » Mesajul transmis lui Putin, chiar pe camera TV, după calificarea în finala de la Dubai

Rusul Andrey Rublev (24 de ani, 7 ATP) a transmis un mesaj de pace la finalul victoriei obținute în semifinala de la Dubai, contra polonezului Hubert Hurkacz (7 ATP), scor 3-6, 7-5, 7-6(5). +29   FOTO
Rusul Andrey Rublev (24 de ani, 7 ATP) a transmis un mesaj de pace la finalul victoriei obținute în semifinala de la Dubai, contra polonezului Hubert Hurkacz (7 ATP), scor 3-6, 7-5, 7-6(5).

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2022 20:06 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 00:57

Rusul Andrey Rublev (24 de ani, 7 ATP) a transmis un mesaj de pace la finalul victoriei obținute în semifinala de la Dubai, contra polonezului Hubert Hurkacz (7 ATP), scor 3-6, 7-5, 7-6(5).

Andrey Rublev traversează o perioadă foarte bună pe plan sportiv. Săptămâna trecută a cucerit tilurile la Marseille, atât la simplu, cât și la dublu, iar acum este în finala de la Dubai.

Arena Națională, gata să primească refugiați de război din Ucraina » Anunțul lui Nicușor Dan
UCRAINA ÎN RĂZBOI
Arena Națională, gata să primească refugiați de război din Ucraina » Anunțul lui Nicușor Dan

Rusul a făcut un prim set modest în fața lui Hurkacz, apoi forehand-ul lui a dictat ritmul și a adus victoria. După meci, Rublev a fost chemat să scrie clasicul mesaj pe camera TV, de obicei o simplă semnătură. El a ales să transmită un mesaj de pace: „Nu războiului, vă rog!”.

Rusul Rublev, despre războiul din Ucraina: „Nu mai contează tenisul”

„În momentele astea realizezi cât de lipsit de importantă e meciul tău. Nu mai contează. Ce se petrece în lume e teribil. Realizezi cât de important e să ai liniște, cât de importantă e pacea și să îi respecți pe ceilalți indiferent de circumstanțe, să arăți unitate.

Din Ucraina asediată, un nume cunoscut din sport cere ajutor: „Dacă Europa lasă țara să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS?”
RĂZBOI
Din Ucraina asediată, un nume cunoscut din sport cere ajutor: „Dacă Europa lasă țara să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS?”

Ar trebui să avem grijă de planeta asta și unii de ceilalți. Pentru mine asta e cel mai important”, a spus Rublev joi, într-o conferință de presă.

Din cauza naționalității lui, Rublev nu are parte de cea mai bună primire la turnee: „Normal că am primit mesaje urâte pentru că sunt rus. Nu pot reacționa. Eu vreau doar pace. Chiar dacă vor arunca cu pietre în mine, eu voi răspunde cu pace. Asta îmi doresc. Nu vreau să fiu agresiv”.

Andrey Rublev i-a adus Rusiei o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de dublu mixt, alături de Anastasia Pavlyuchenkova. El a făcut pereche și cu un sportiv din Ucraina, la ATP Marseille, cucerind trofeul.

VIDEO Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește și alte știri despre situația din Ucraina:

Fiica lui Roman Abramovich se ridică împotriva lui Putin: „Cea mai mare minciună!”

Un fotbalist ucrainean din Spania e gata să-și apere țara: „Vreau să merg la razboi, să-mi ajut oamenii”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
10215303432809707
Gb Alessandro  •  26 Februarie 2022, 09:18
Postat de rocky5 pe 25 Februarie 2022, 21:23

Toți sportivii ar trebui să ia atitudine împotriva războiului! Vreau să văd și o paradă lgbdt împotriva rușilor! Asta dacă nu-și apară doar propriul dos...;)

Nu ai sa vezi tu asemenea chesti. Ei vor doar drepturi mai multe ca și restul

valentindragobete
valentindragobete  •  26 Februarie 2022, 08:27
Postat de fuller pe 25 Februarie 2022, 23:41

Respect Rublev, pentru curajul de a-ti mentine umanitatea in contextul prezent. Mai exista si oameni de caracter. Nu stiu insa daca va reusi sa mai traiasca in Rusia lui putin.

O să trăiască da' cu AK47 in loc de rachetă de tenis

oltenia
oltenia  •  26 Februarie 2022, 01:46

mesajul era pentru fecere2 a.......

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close