SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI

AUDIO // EXCLUSIV Din Ucraina asediată, un nume cunoscut din sport cere ajutor: „Dacă Europa lasă țara să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS?”

Sergiy Stakhovsky a strâns 79 de meciuri în echipa de Cupa Davis a Ucrainei / Sursă foto: Imago Images
Sergiy Stakhovsky a strâns 79 de meciuri în echipa de Cupa Davis a Ucrainei / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 26 februarie 2022 06:30 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 07:20

„Dacă Europa lasă Ucraina să cadă, ce o să urmeze?” Întrebarea rostită tot mai des de ucraineni în ultimele zile e și pe buzele fostului jucător de tenis Sergiy Stakhovsky, intervievat de Gazeta Sporturilor în a doua zi a invaziei rusești din țara vecină.

De la președintele Zelenski până la sportivi, oameni de rând sau refugiați, Ucraina continuă să aștepte sprijin de orice natură din exterior, fie că ar fi vorba de o intervenție militară, intensificarea sancțiunilor pentru Rusia sau livrare de armament. 

Gest curajos al rusului Rublev » Mesajul transmis lui Putin, chiar pe camera TV, după calificarea în finala de la Dubai
Război în Ucraina
Gest curajos al rusului Rublev » Mesajul transmis lui Putin, chiar pe camera TV, după calificarea în finala de la Dubai

E și cazul lui Sergiy Stakhovsky, fost număr 31 mondial, câștigător a patru turnee în carieră, cunoscut mai ales prin victoria reușită cu Federer la Wimbledon, în 2013. Pentru el, 2022 nu va rămâne doar anul în care și-a încheiat o carieră satisfăcătoare - moment petrecut în ianuarie, după Australia. 

La fel ca milioane de compatrioți, Sergiy își vede țara asediată și viața pusă în primejdie, în ceea ce specialiștii numesc cea mai mare agresiune petrecută în Europa de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial încoace.

Din Ucraina asediată, un nume cunoscut din sport cere ajutor: „Dacă Europa lasă țara să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS?”
Stakhovsky și momentul de neuitat al carierei, victoria cu Federer de la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Sergiy Stakhovsky, pentru GSP.ro „Vor să preia puterea și să asasineze președintele”

Din Ucraina, Stakhovsky (36 de ani) a conturat pentru GSP.ro, pe scurt, imaginea de ansamblu de la Kiev. Spune că viața lui Volodimir Zelenski e în mare pericol, dar are încredere că îndârjirea populației va reuși să salveze capitala.

„Situația în Kiev e dificilă. Vor să preia puterea (n.r - rușii) și, aș spune, să asasineze președintele. Dar dacă trec de celelalte orașe și încearcă să cucererască Kievul, ceea ce le va fi foarte greu, ucrainenii vor rezista!”, spune Sergiy Stakhovsky, în dialogul cu Gazeta Sporturilor.

Sergiy Stakhovsky: „Dacă Europa va lăsa Ucraina să cadă, ce o să urmeze?”

Fostul jucător se întreabă ce s-ar întâmpla cu Europa în cazul unei expansiuni rusești, amintește de vechiul bloc URSS și face o afirmație care ne dă fiori: „Amenințarea nucleară (n.r - dinspre Rusia) nu va dispărea niciodată”.

„Nu știu ce să mai spun...Dacă Europa va lăsa Ucraina să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS, când state precum România, Ungaria, Cehoslovacia sau Polonia erau sateliții Uniunii Sovietice? 

Unde se va termina totul? Amenințarea nucleară nu va dispărea niciodată, va fi întotdeauna prezentă”, mai spune omul cu 79 de meciuri în echipa de Cupa Davis a Ucrainei.

Suntem cu toții aici. Armata noastră este aici. Cetăţenii din societate sunt aici. Suntem cu toții aici pentru a ne apăra independența, țara noastră și așa va rămâne.

- Volodimir Zelenski, președinte Ucraina, vineri seara

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Dayana Yastremska a fugit de război în România, dar părinții au rămas la Odesa » Mesaj sfâșietor: „Au făcut totul ca noi să plecăm. Mamă, tată, vă iubim!”

VIDEO Gest curajos al rusului Rublev » Mesajul transmis lui Putin, chiar pe camera TV, după calificarea în finala de la Dubai

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
824198750992033
Tiberiu Nagy  •  26 Februarie 2022, 09:15

Asa si , sa intre toata Europa in mizeria asta si sa sufere o lume intreaga ? Cu multi ani in urma ati facut o gramada de magarii desi Putin v-a avertizat sa va potoliti ! Luati paginile de istorie si veti vedea ce si cum a fost ...

robotzel
robotzel  •  26 Februarie 2022, 09:05

Criminalul de Putin o sa atace orice alta țară amenințând că folosește arma nucleară daca cineva intervine. Totul până când nu va mai rămâne nimic de cucerit și atunci o sa vina randul americanilor, francezilor, englezilor, etc care vor opune rezistență și atunci vor observa că nu va utiliza arma nucleară. O sa fie prea târziu. Rusia a ajuns să amenințe țările nordice cu invazia. Asta este *** totala. Trebuie că cineva să îl ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează