SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Alexander Zverev condamnă decizia englezilor de a-i interzice pe ruși și bieloruși la Wimbledon

Alexander Zverev (25 ani, 3 ATP),
Foto: Imago
Alexander Zverev (25 ani, 3 ATP), Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 aprilie 2022 11:40 / Actualizat sambata, 23 aprilie 2022 12:10

Alexander Zverev (25 ani, 3 ATP) și-a expus punctul de vedere în privința interzicerii jucătorilor ruși și bieloruși la Wimbledon. Germanul de origine rusă condamnă hotărârea luată de britanici.

Alexander Zverev, unul dintre cei mai importanți jucători de tenis din actuala generație, nu vede cu ochi buni situația prin care sunt obligați să treacă tenismenii ruși și bieloruși. Numărul 3 ATP consideră că este incorect să fie pedepsiți jucătorii doar pentru că s-au născut într-o anumită țară.

Alexander Zverev se opune: „Nu văd motivul pentru decizia asta”

Deși este de acord ca naționalele Rusiei și Belarusului să fie exluse din Cupa Davis şi Billie Jean King Cup, germanul nu înțelege de ce sportivii acestor țări nu sunt lăsați să-și facă treaba sub steag neutru.

„Nu văd motivul pentru care jucătorii ruși și bieloruși să fie interziși la Wimbledon. Totul este contra Rusiei şi înţeleg asta. Excluderea naționalei este o decizie corectă, dar consider că suntem cu toţii împotriva războiului, iar jucătorii nu ar trebui interziși. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este inuman şi nu ar trebui să se întâmple”, a declarat Zverev.

Daniil Medvedev și alte nume importante, interzise la Wimbledon

În urma deciziei celor de la Wimbledon, mai mulți sportivi importanți nu vor putea lua startul la Grand Slam-ul Marii Britanii (27 iunie - 10 iulie). Daniil Medvedev (2 ATP) nu va putea continua cursa pentru detronarea lui Novak Djokovic. 

Rusia mai are un jucător în top 10 mondial, pe Andrey Rublev (8 ATP). Karen Khachanov (26 ATP) și Aslan Karatsev (33 ATP) ar fi fost și ei prezenți pe tabloul principal. 

În tenisul feminin, decizia are urmări și mai mari. Nu mai puțin de 9 jucătoare din Rusia aveau clasamentul necesar pentru a lua startul pe tabloul principal al competiției londoneze. Și Belarusul ar fi avut 3 reprezentante cu pretenții, pe Aryna Sabalenka (6 WTA), Victoria Azarenka (17 WTA) și Aliaksandra Sasnovich (49 WTA).

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Momente tensionate în meciul Tsitsipas - Alcaraz, noua rivalitate din ATP: gest nesportiv al grecului, cum a reacționat spaniolul + o coincidență fabuloasă

VIDEO Emma Răducanu nu i-a putut face față lui Swiatek, în „sferturi” la Stuttgart

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (7)
wittman68
wittman68  •  24 Aprilie 2022, 12:39

ce gluma! auzi, e de acord cu excluderea Rusiei din competitiile pe echipe, dar vrea sa fie lasati rusii sa joace in turnee individuale, fara steag. Nu tot fara steag au intrat rusii in Ucraina? Rusii trebuie exclusi de peste tot acum pt. ca doar vederea mutrelor lor provoaca iritare. Decent ar fi chiar ca ei sa se ascunda o vreme, sa nu participe la nimic. Simpla inscriere a unui rus la un turneu e o insulta, aparitia pe teren fiind deja o agresiune. Dealtfel, doar la tenis si sah mai participa rusii in competitii internationale, sper ca nu gresesc.

267890
267890  •  23 Aprilie 2022, 20:45

Bravo Zverev!

100856222407921
Marius George  •  23 Aprilie 2022, 15:24

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează