SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BARCELONA

VIDEO Momente tensionate în meciul Tsitsipas - Alcaraz, noua rivalitate din ATP: gest nesportiv al grecului, cum a reacționat spaniolul + o coincidență fabuloasă

Stefanos Tsitsipas - Carlos Alcaraz tinde să devină una dintre rivalitățile notabile din tenisul contemporan
Stefanos Tsitsipas - Carlos Alcaraz tinde să devină una dintre rivalitățile notabile din tenisul contemporan

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 aprilie 2022 09:11 / Actualizat sambata, 23 aprilie 2022 09:56

Carlos Alcaraz (18 ani, 11 ATP), unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, i-a administrat lui Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 5 ATP) cea de-a treia înfrângere în decurs de câteva luni. Ibericul l-a învins în „sferturi” la Barcelona, după un meci spectaculos de trei seturi, scor 6-4, 5-7, 6-2. Momentele tensionate au însoțit partida, grecul făcându-se vinovat pentru un gest nesportiv la finalul primului set. 

Stefanos Tsitsipas - Carlos Alcaraz tinde să devină una dintre rivalitățile notabile din tenisul contemporan. Vineri, cei doi s-au întâlnit pentru cea de-a treia oară în decurs de câteva luni, după partidele de la US Open 2021 și Miami 2022. Iar deznodământul a fost din nou în favoarea spaniolului.

Carlos Alcaraz, a treia victorie în meciurile directe cu Tsitsipas

Cum ploaia a dat peste cap programul de la Barcelona de săptămâna aceasta, cei doi au disputat ieri câte două meciuri. Asta nu i-a împiedicat să ofere o partidă de un nivel extrem de ridicat în ultimul duel al zilei de vineri, terminat în nocturnă. Alcaraz, jucător care are deja două turnee câștigate în acest an, a fost la înălțime în primul set, pe care și l-a adjudecat la 4.

Tot ibericul a dominat și prima parte a manșei secunde. A condus cu 4-1, având două break-uri în față, însă Tsitsipas a reușit o nouă revenire incredibilă, după cea de săptămâna trecută de la Monte Carlo, când l-a prins din urmă pe Schwartzman deși era condus cu 0-4 în decisiv.

Grecul și-a adejudect șase dintre următoarele șapte game-uri și a trimis partida în decisiv (7-5).

Încurajat frenetic de spectatorii de la Barcelona, Alcaraz s-a desprins din nou confortabil în decisiv, iar de data aceasta n-a mai cedat avantajul. S-a impus cu 6-2, victorie care nu-i asigură doar calificarea în semifinale, ci și intrarea în Top 10 ATP.

În penultimul act, Alcaraz îl va întâlni pe Alex De Minaur (25 ATP), în timp ce Diego Schwartzman (15 ATP) și Pablo Carreno-Busta (19 ATP) se vor afla față în față în cea de-a doua semifinală.

Momente tensionate în meciul Tsitsipas - Alcaraz

Campion săptămâna trecută la Monte Carlo, Tsitsipas nu și-a putut stăpâni încordarea în meciul cu Alcaraz. La finalul primului set, la mingea de set a ibericului, Stefanos a trimis un forehand năprasnic, fix pe direcția corpului lui Alcaraz, care s-a ferit pentru a nu fi lovit în plin de mingea elenului.

Spaniolul, lăudat încă de la 18 ani pentru fair-play-ul și conduita sa ireproșabile, nu s-a abținut și i-a aruncat o privire extrem de tăioasă adversarului său.

Pe durata partidei, Tsitsipas s-a contrat cu arbitrul de scaun al partidei și a fost din nou acuzat că a primit indicații tactice din partea tatălui său. La final, salutul dintre Stefanos și Alcaraz a fost unul mai puțin călduros.

Alcaraz intră în TOP 10 în aceeași zi ca Nadal!

Coincidență încredibilă după meciul în urma căruia Carlos Alcaraz și-a asigurat intrarea printre cei mai buni 10 jucători ai lumii. Momentul se va produce luni, la fix 17 ani după ce Rafael Nadal, idolul său, își făcea aparția pentru prima oară în Top 10. Acel eveniment avea loc pe 25 aprilie 2005, după finala câștigată de Rafa la Barceloa în fața lui Juan Carlos Ferrero, actualul antrenor al lui Alcaraz.

VIDEO Rezumatul meciului Carlos Alcaraz - Stefanos Tsitsipas

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea e în semifinale la Istanbul! » Victorie după o oră și 19 minute

VIDEO Emma Răducanu nu i-a putut face față lui Swiatek, în „sferturi” la Stuttgart

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
267890
267890  •  23 Aprilie 2022, 21:01

Urât gestul lui Tsisipas, oribil. Si cum a fost sancționat? Cu pierderea a două puncte parcă. Sa ne amintim de un alt eveniment, oarecum similar. Nole lovind cu mingea arbitra de linie - in mod evident ne intentionat. Si ce a pățit Nole? Sa mai tinem cont ca arbitra trebuia sa fie si ea atenta la ce se intampla pe teren. Tenisul se joaca tot mai mult in culise ...din pacate. Epoca Nastase s-a dus.

andrei.33
andrei.33  •  23 Aprilie 2022, 16:42

Nu pot sa ii suport pe alde Tsitsipas, Zverev si Medvedev. Niste primadone cu ifose. Răzgâiați.

192486884818821
Mihnea Ilie  •  23 Aprilie 2022, 09:53

Jucătorul grec este un mitocan și un neam de traistă. Tipic grecilor, niște infumurati, și fomisti. Păcat de țară, este frumoasa, dar locuitorii ei sunt jalnici, gretosi...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează