SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Antrenorul noii senzații din tenis: „E diferit de a-l antrena pe Zverev” + „E la 60% din potențial”

Carlos Alcaraz și Juan
Carlos Ferrero după un
antrenament FOTO
Guliver/GettyImages
Carlos Alcaraz și Juan Carlos Ferrero după un antrenament FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 14:34 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 14:52

Juan Carlos Ferrero, cel care îl pregătește pe Carlos Alcaraz (18 ani, 11 ATP), noua senzație din circuitul ATP, spune că în cazul ibericului „am putut construi de la început”

Una dintre cele mai rapide și mai impresionante ascensiuni din tenisul masculin s-a anunțat încă din primăvara lui 2020, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, dar a devenit din ce în ce mai conturată în partea secundă a lui 2021 și mai ales anul acesta. Carlos Alcaraz, murcianul în vârstă de doar 18 ani, bate la porțile Top 10, după ce a cucerit două titluri importante. 

Cum arată primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo: „Mi-a venit rău! Câini cu solzi, rechini, gladiatori, orci”
DINAMO
Cum arată primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo: „Mi-a venit rău! Câini cu solzi, rechini, gladiatori, orci”

Întâi Rio de Janeiro, de categorie ATP 500, apoi marele triumf de la Miami, Masters 1000. Succesul accelerat al adolescentului e gestionat de o echipă întreagă, în care antrenorul principal este Juan Carlos Ferrero, 42 de ani, fost lider mondial și campion de Grand Slam

Ferrero: „E diferit de a-l antrena pe Alexander Zverev”

Înainte de startul turneului de la Barcelona, de săptămâna aceasta, tehnicianul a explicat la Teledeporte ce înseamnă să lucrezi cu un talent atât de aparte. Au început colaborarea când Carlos abia împlinise 15 ani și a urmat o perioadă de modelare cu rezultate spectaculoase și rapide. 

„A fost ceva cu care nu eram obișnuit”, a explicat Ferrero. „E diferit de a-l antrena pe Alexander Zverev, care era deja al treilea jucător al lumii”, a adăugat, referindu-se la scurta colaborare cu germanul, încheiată cu un gust amar pentru spaniol.

Alcaraz, abia la 60% din potențial

„La Carlos erau multe de făcut, am putut construi de la început. Un puști cu mult potențial, dar tare dezordonat, aspect pe care cred că l-am îmbunătățit. În acest moment, după părerea mea, e la 60 la sută din potențial”, apreciază Juanki, campion la Roland Garros 2003. 

Au apărut deja comparații cu mari jucători, concluzia rotundă fiind că are energia și curajul lui Nadal, mentalitatea lui Djokovici și talentul lui Federer. „Carlos e Carlos”, subliniază Ferrero, „și e flatant că lumea vede atâtea lucruri bune la el, dar trebuie să-și facă propriul drum. Asta încercăm împreună, să maximizăm ceea ce are, ce poate oferi”, a încheiat el.

După succesul de la Miami, a gestionat corect înfrângerea de la Monte Carlo, fără dramă, știind că adversarul poate fi mai bun și mereu există ideea că poți pierde” 

-Juan Carlos Ferrero

3 titluriare Carlos Alcaraz în palmares: Umag 2021, Rio de Janeiro 2022 și Miami 2022

Citește și alte știri despre tenis:

A condamnat razboiul din Ucraina, dar tot a fost exclus de la Wimbledon! Numarul 8 ATP a răbufnit: „Discriminare totală!”

Emma Răducanu, în revenire de formă » S-a calificat în „sferturi” la Stuttgart, unde o așteaptă un duel-șoc!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează