SPORTURI  »  TENIS  »  WTA STUTTGART

VIDEO Emma Răducanu, în revenire de formă » S-a calificat în „sferturi” la Stuttgart, unde o așteaptă un duel-șoc!

Emma Răducanu e în „sferturi” la Stuttgart / Sursă foto: Imago Images
Emma Răducanu e în „sferturi” la Stuttgart / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 22:32 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 22:42

Emma Răducanu (19 ani, 12 WTA) s-a calificat, joi seara, în „sferturile” turneului de la Stuttgart. Jucătoarea cu origini românești a învins-o în trei seturi pe nemțoaica Tamara Korpatsch (26 de ani, 118 WTA), scor 6-0, 2-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 42 de minute.

După victoria clară reușită în fața lui Storm Sanders, 6-1, 6-2, britanica a avut parte de un meci cu o desfășurare atipică. Emma Răducanu și-a adjudecat la zero primul set, apoi a intrat în criză de idei și a pierdut manșa secundă cu 2-6. Decisivul a fost tot un „blitzkrieg”, câștigat de Emma cu 6-1. 

Emma Răducanu leagă din nouă două victorii la rând în circuit

Succesul vine cum nu se poate mai bine pentru Răducanu, cea care leagă, pentru prima oară de la Transylvania Open, în octombrie, două victorii la rând în circuit.

Chiar dacă sună surprinzător, Emma Răducanu dispută abia prima competiție din carieră pe zgură, o suprafață despre care estimează că îi va aduce rezultate bune în viitor.

Jucătoarea britanică a pășit pe zgură și week-end-ul trecut, însă în „Billie Jean King Cup”, acolo unde Marea Britanie s-a duelat cu Cehia. Răducanu a învins-o pe Tereza Martincova (49 WTA), 7-5, 7-5, și a cedat categoric în fața Marketei Vondrousova (32 WTA), fostă finalistă la Roland Garros, 1-6, 1-6.

Pentru Emma Răducanu, duelul din „sferturi” va reprezenta un test veritabil: ea o va înfrunta pe Iga Swiatek (20 de ani), noul lider mondial din WTA, cea care are 20 de victorii consecutive în circuit. Partida Swiatek - Răducanu va avea loc vineri, la o oră ce urmează să fie anunțată de organizatori.

Bianca Andreescu, eliminată de la Stuttgart » A cedat în decisiv în fața uneia dintre cele mai bune jucătoare ale lumii
WTA STUTGART
Bianca Andreescu, eliminată de la Stuttgart » A cedat în decisiv în fața uneia dintre cele mai bune jucătoare ale lumii

Emma Răducanu, încântată să joace pe zgură: „Cred că se va dovedi o suprafață bună pentru mine”

Într-o conferință de presă susținută la Stuttgart, Emma Răducanu a dialogat cu jurnaliștii despre ipostaza de a evolua pentru întâia oară la un turneu pe zgură, o suprafață nu foarte prietenoasă pentru jucătorii din spațiul britanic.

„Pe zgură, mai ales când joci afară, trebuie să fii mult mai atentă și să construiești punctul. Nu prea merge cu lovituri decisive mărețe. Iar asta îți ia din energie și te solicită fizic. Cred că pe zgură trebuie să fii mai meseriaș. 

Cred că e o lecție bună și o bună ocazie pentru o jucătoare tânără, ca mine, să-și dezvolte abilități noi. De fapt, aștept cu nerăbdare să-mi petrec ceva mai mult timp pe zgură pe măsură ce trec anii. Dar acest turneu se joacă indoor, deci e un pic diferit și până acum îmi plac condițiile de aici. 

Dar, per total, cred că zgura se va dovedi o suprafață bună pentru mine”, a spus Emma Răducanu zilele trecute, conform jurnalistului Mircea Meșter, acreditat la întrecerea din Germania. 

Citește și alte știri din tenis:

Bianca Andreescu, eliminată de la Stuttgart » A cedat în decisiv în fața uneia dintre cele mai bune jucătoare ale lumii

Rușii se simt lezați de interdicția primită la Wimbledon: „Încalcă drepturile omului! Djokovic are dreptate, e o decizie nebună”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
1319238838149008
Serban Radu  •  22 Aprilie 2022, 23:24

Emma Raducanu jucătoarea cu origini românești ,in revenire de forma a fasait-o iar !

wittman68
wittman68  •  22 Aprilie 2022, 10:11

Emma nu joaca chiar rau, dar mie titlul ei de la US Open imi pare mai degraba o snoava.

109416845072369
Ioan Ghencea  •  22 Aprilie 2022, 09:48

Libertatea de circulatie in lume , este o realitate ; Romanii ce lucreaza la NASA sunt Americani ?!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează