SPORTURI  »  TENIS  »  WTA STUTGART

VIDEO Bianca Andreescu, eliminată de la Stuttgart » A cedat în decisiv în fața uneia dintre cele mai bune jucătoare ale lumii

Bianca Andreescu a fost eliminată de Aryna Sabalenka de la Stuttgart / Sursă foto: Imago Images
Bianca Andreescu a fost eliminată de Aryna Sabalenka de la Stuttgart / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 19:07 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 22:10

Bianca Andreescu (21 de ani, 121 WTA) a fost eliminată de Aryna Sabalenka (22 de ani, 4 WTA) în „optimile” turneului de la Stuttgart. Bielorusa s-a impus în trei seturi, scor 6-1, 3-6, 6-2, după o oră și 54 de minute. Jucătoarea canadiană cu origini românești a disputat abia al doilea său meci oficial din ultimele șase luni. 

După ce a trecut în turul precedent de Jule Niemeier (22 de ani, 108 WTA), Bianca Andreescu a avut parte astăzi de un meci infinit mai complicat, în compania Arynei Sabalenka, una dintre jucătoarele de temut din circuit.

Iar lipsa meciurilor și-a spus din plin cuvântul: dominată autoritar, Andreescu a cedat categoric primul set, 1-6. Deși părea că partida se va încheia cu o victorie scurtă a jucătoarei din Belarus, „Bibi” a reușit să echilibreze disputa . 

Bianca Andreescu, eliminată de Aryna Sabalenka de la Stuttgart

Canadianca a avut câteva momente de tenis grozav, a condus chiar cu 4-0, adjudecându-și în cele din urmă setul secund cu 6-3. Din păcate pentru ea, decisivul a fost la discreția bielorusei. Aryna Sabalenka n-a mai greșit, a fost imbatabilă pe propriul serviciu și s-a impus în final cu 6-2.

Dincolo de înfrângere, Bianca Andreescu rămâne cu multe lucruri încurajatoare după participarea sa la competiția din Germania. Revenită în circuit după o pauza îndelungată, campioana de la US Open 2019 a arătat multe secvențe de tenis bun și, cu un mindset complet schimbat, Andreescu pare pregătită să atace din nou vârful clasamentului WTA.

Bianca Andreescu: „Așa a fost viața mea din ultimii ani, lipsită de consistență”

La una dintre conferințele de presă de la Stuttgart, Bianca Andreescu le-a spus jurnaliștilor despre dificultățile pe care le-a întâmpinat în ultimele luni, în special în plan mental.

„Așa a fost viața mea din ultimii ani, lipsită de consistență. Dar sunt foarte, foarte fericită că pot să joc din nou. Ultimele luni au fost foarte dificile dar, chiar dacă sună ca un clișeu, simt că m-am regăsit și am dezvoltat o pasiune mai apăsată pentru sportul ăsta.

Și am realizat că iubesc cu adevărat acest sport. Eram foarte autocritică și asta era nesănătos. Și mi-am spus că trebuie să se schimbe ceva, altfel cariera mea se scurge”, a spus Bianca Andreescu înainte de startul turneului de la Stuttgart, conform jurnalistului Mircea Meșter.

Bianca Andreescu, fost număr 4 mondial, a coborât până pe locul 121 în ierarhia WTA. Canadianca are 3 trofee în carieră, toate cucerite în 2019: Indian Wells, Toronto și US Open.

Citește și alte știri din tenis:

Rușii se simt lezați de interdicția primită la Wimbledon: „Încalcă drepturile omului! Djokovic are dreptate, e o decizie nebună”

Revolta starurilor la Madrid, după ce Țiriac a vândut turneul: „Surprinzător și frustrant!” + românii, uitați de organizatori: „Sfârșitul unei ere”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează