SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

Revolta starurilor la Madrid, după ce Țiriac a vândut turneul: „Surprinzător și frustrant!” + românii, uitați de organizatori: „Sfârșitul unei ere”

Ion Țiriac alături de Bernie Ecclestone, în tribune, la Madrid / FOTO: Imago
Ion Țiriac alături de Bernie Ecclestone, în tribune, la Madrid / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 17:35 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 17:56

Fernando Verdasco (38 de ani, 121 ATP) a pornit o mișcare de revoltă împotriva noilor patroni ai turneului de la Madrid. Paula Badosa (24 de ani, 3 WTA) e de partea lui. 

După mai multe tentative sortite eșecului Ion Țiriac și-a dus, în sfârșit, planul la final. La începutul acestui an vândut turneul din Madrid americanilor de la IMG. A primit în schimb suma de 360 de milioane de euro, iar alte 30 de milioane vor intra în conturi în următorii doi ani.

Rușii se simt lezați de interdicția primită la Wimbledon: „Încalcă drepturile omului! Djokovic are dreptate, e o decizie nebună”
WIMBLEDON
Rușii se simt lezați de interdicția primită la Wimbledon: „Încalcă drepturile omului! Djokovic are dreptate, e o decizie nebună”

Americanii care conduc acum turneul au stârnit o revoltă în rândul jucătorilor spanioli, obișnuiți să ocupe domine lista wildcard-urilor până acum. 

Revoltă după vânzarea turneului de la Madrid

„Găsim surprinzătoare și frustrantă decizia ca cel mai mare eveniment organizat pe teritoriul Spaniei să arate atât de puțin (sau deloc) sprijin față de jucătorii spanioli. Criteriile folosite de compania care promovează turneul și de noii patroni sunt nerezonabile. 

Am simțit că este important să vă transmitem cât de triști am fost la vederea invitațiilor pentru tabloul principal și când am realizat că nu putem juca în propria noastră țară”, a transmis Fernando Verdasco, prin intermediul unui comunicat. 

Iberica Paula Badosa, a 5-a jucătoare a lumii, a reacționat și ea: „E foarte trist să vezi astfel de lucruri în tenisul spaniol, acolo unde există atât de mult potențial”.

Schimbări importante după „era Țiriac” la Madrid

Un singur jucător spaniol a primit wildcard pe tabloul principal masculin din acest an, Carlos Gimeno. Celelalte trei au fost acordate lui Andy Murray, Lucas Pouille și Jack Draper. În cazul fetelor, situația e și mai disproporționată, fără vreo jucătoare iberică (Naomi Osaka, Linda Fruhvirtova, Monica Puig, Marta Kostyuk și Qinwen Zheng).

Jurnalistul Jose Morgado a mai remarcat un lucru, notând: „Sfârșitul unei ere”. Niciun sportiv român nu a beneficiat de wildcard la actuala ediție, nici măcar în calificările competiției.

VIDEO Ion Țiriac nu înțelege deciziile luate de Emma Răducanu: „De ce?”

Citește și alte știri din tenis: 

Novak Djokovic condamnă decizia Wimbledon de a suspenda jucătorii ruși și bieloruși: „Nu pot susține așa ceva”

Fostul număr 2 mondial analizează colaborarea Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou: „Am fost surprins la început, dar apoi am realizat că poate funcționa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
cirus11
cirus11  •  21 Aprilie 2022, 20:16

Cat a fost Tiriac acolo era festival de critici, lasa sa vada cum e cu capitalisti veritabili...

flosud97
flosud97  •  21 Aprilie 2022, 20:16
Postat de valyomanyd pe 21 Aprilie 2022, 18:31

Da ma prostea, Tiriac vorbea cu jucatoarele sa o lase mai moale cand jucau cu Simona!? Sa fii fericit ca nu doare prostia, erai amendat pentru tulburarea linistii publice!

Decit sa-mi raspunzi mie mai bine taie-ti internet si cotizeaza pentru Elias bucurica si tararache sa scapati mimao de la faliment, desi Din ce vad nu mai aveti scapare, va mananca b-ul si pe urma desfintarea, trebuie sa va milogiti de badea daca mai vreti echipa

dora
dora  •  21 Aprilie 2022, 20:14

De ce revolta...in calificari, de exemplu, joaca cele mai bune jucatoare, de la locul 30 incolo, sa zicem, care nu prind locuri pe tabloul principal !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează