SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2023

Iga Swiatek, după ce Jelena Ostapenko a eliminat-o de la US Open: „Mi-am pierdut tot controlul”. Ce spune despre pierderea locului 1 WTA

Iga Swiatek, foto: Imago
Iga Swiatek, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 13:11 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 14:17

Poloneza Iga Swiatek a afirmat că şi-a pierdut controlul jocului în meciul cu Jelena Ostapenko, din optimile de la US Open, eşec în urma căruia a fost detronată din fruntea ierarhiei WTA.

Ostapenko, locul 21 mondial şi favorită 20, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, după un meci care a durat o oră şi 48 de minute.

„Jelena joacă bine împotriva mea. Întotdeauna a făcut-o. Dar sunt surprinsă că nivelul meu s-a schimbat atât de mult în timpul meciului. De obicei, când joc prost, joc prost la început şi apoi revin sau rezolv problema. De data aceasta, s-a întâmplat exact opusul. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar brusc mi-am pierdut tot controlul. Nu ştiu de ce am început să fac atât de multe greşeli. De obicei ştiu ce trebuie să fac în astfel de situaţii, simt ce greşesc. De data aceasta, nu înţeleg... greşelile mele au fost atât de mari. Nu am nici cea mai mică idee de ce", a spus Iga Swiatek citată de news.ro.

Ion Ion Țiriac, mesaj în miez de noapte pentru Sorana Cîrstea: „Ceea ce ai reușit ...”
US OPEN
Ion Ion Țiriac, mesaj în miez de noapte pentru Sorana Cîrstea: „Ceea ce ai reușit ...”

Ce spune Iga Swiatek de pierderea poziției de lider în clasamentul WTA

„A fost grozav. Dar, pe de altă parte, a devenit obositor. Trebuie să reuşesc să fac ceea ce îmi spune echipa mea şi ceea ce vorbesc marii jucători precum Roger (Federer), Novak (Djokovici) şi Rafa (Nadal): să mă concentrez pe turnee şi nu pe clasamente. De obicei nu acord atenţie statisticilor, dar de fapt îmi plac. 

Mi-ar fi plăcut să rămân numărul 1 pentru mai mult timp. Când eram mică, îmi doream să bat recorduri. Am făcut deja acest lucru, deoarece am devenit prima poloneză care a câştigat un turneu de Grand Slam (Roland Garros 2020). Evident, să fii nr. 1 este grozav, dar când cobori, eşti trist. Marii jucători pe care i-am menţionat ştiu că poţi reveni atâta timp cât munceşti din greu, te concentrezi pe obiectivele corecte şi pur şi simplu te dezvolţi ca jucător. Şi, lăsând la o parte acest meci ciudat, simt că fac progrese. Sunt capabilă să fac mai multe lucruri. Acest sezon, a cărui parte cea mai grea s-a încheiat, a fost foarte greu şi intens. Mă bucur să mă odihnesc puţin", a mai spus Swiatek.

În urma acestui rezultat, poloneza va pierde primul loc WTA, care îi va reveni belarusei Arina Sabalenka. Swiatek a fost lider mondial timp de 75 de săptămâni.

Citește și: 

EXCLUSIV „Tenis modern, bărbătesc, are mai multe arme” » Omul care a lucrat cu Sorana Cîrstea a analizat-o pe Muchova și subliniază un detaliu important: „M-a surprins”

Novak Djokovic s-a calificat pentru a 13-a oară în sferturi la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează