SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Iga Swiatek, eliminată surprinzător în „optimile” de finală ale US Open » Vom avea un nou număr unu mondial

Iga Swiatek, eliminată în „optimile” de finală ale US Open. 
Foto: Imago
Iga Swiatek, eliminată în „optimile” de finală ale US Open. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 10:44 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 10:59

Poloneza Iga Swiatek (22 de ani, numărul 1 WTA) a fost eliminată surprinzător, în „optimile” de finală ale turneului de la US Open, de letona Jelena Ostapenko (26 de ani, numărul 21 WTA), scor 6-3, 3-6, 1-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 49 de minute. Astfel, Swiatek a pierdut primul loc în clasamentul WTA, poziție care va fi ocupată de bielorusa Aryna Sabalenka (25 de ani). 

Iga Swiatek, campioana de la US Open din 2022, a avut parte de un meci de coșmar contra letonei Jelena Ostapenko, numărul 21 WTA. Poloneza a fost învinsă în 3 seturi și a pierdut poziția de lider în clasamentul WTA, scriu cei de la news.ro. 

Ion Ion Țiriac, mesaj în miez de noapte pentru Sorana Cîrstea: „Ceea ce ai reușit ...”
US OPEN
Ion Ion Țiriac, mesaj în miez de noapte pentru Sorana Cîrstea: „Ceea ce ai reușit ...”

Iga Swiatek a fost învinsă în „optimile” US Open de Jelena Ostapenko și a pierdut statutul de lider în clasamentul WTA

Deși a început primul set cu stângul, Ostapenko câștigând primul game, Iga Swiatek a avut puterea de a reveni. Poloneza a egalat rapid la unu, după care a trecut în avantaj și s-a desprins. adjudecându-și primul set după 40 de minute de joc. 

După aceea, meciul a devenit unul de coșmar pentru Iga Swiatek. Jelena Ostapenko a câștigat lejer al doilea set, 6-3, după 41 de minute, pentru ca apoi să se impună și în setul decisiv, 6-1, în numai 28 de minute. 

Ostapenko o va înfrunta în „sferturile” de finală pe americanca Coco Gauff (19 ani, numărul 6 WTA). Ea a trecut în „optimi” de daneza Caroline Wozniacki (33 de ani, numărul 623 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-1. 

Înfrângerea a însemnat detronarea polonezei Iga Swiatek de pe primul loc în clasamentul WTA după 75 de săptămâni. Aryna Sabalenka va deveni noul lider în clasamentul WTA. 

VIDEO. Rezumatul meciului dintre Iga Swiatek și Jelena Ostapenko 

Citește și: 

Atenție, vine Karolina Muchova! Ce urmează pentru Sorana Cîrstea la US Open: „E de modă veche. Asta e cea mai importantă armă a ei”

Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în „sferturi” la US Open: „Zâmbesc după mulți ani în care am muncit din greu și nu am fost răsplătită”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
Trandafir
Trandafir  •  04 Septembrie 2023, 20:34

Trist, foarte trist ! Nu mai este nr. 1 mondial o tenismena aliata, de partea binelui ci una din Rusia Alba. Pe langa asta, toate ucrainiencele au fost eliminate prematur si nejustificat. Degeaba au protestat toate ucrainicele ca participa rusi si nici nu au dat mana la fileu. La barbati este si mai rau, rusii prospera la US OPEN.

bunicu
bunicu  •  04 Septembrie 2023, 12:44

I sa suit prea tare la cap că pe ea nu o mai bate nimeni, prea încrezută și arogantă față de celelalte colege de competiție.Tot începutul are final.

mihai_popovici
mihai_popovici  •  04 Septembrie 2023, 12:37

Ma bucur din toata inima ca poleaca a iesit afara ,parca avea niste aere de mare vedeta tot ce era in jurul ei o deranja pe marea vedeta.Ha

Vezi toate comentariile (6)
Comentează