Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 08:38 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 09:38

Poloneza Iga Swiatek (22 de ani, 2 WTA) s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, după ce a trecut de bielorusa Aryna Sabalenka (25 de ani, 1 WTA), scor 6-3, 6-2.

  • Finala Turneului Campioanelor, Jessica Pegula – Iga Swiatek se joacă în această noapte, de la ora 00:30. 

Într-un meci început sâmbătă noaptea, oprit după trei game-uri din cauza ploii, și continuat duminică noaptea, Iga Swiatek a reușit să-și învingă categoric rivala și continuă în cursa pentru locul 1 WTA.

VIDEO Rezumatul meciului Iga Swiatek – Aryna Sabalenka

Meciul a fost oprit în primul set, la 2-1 pentru poloneză. La reluare, Iga a început excelent, reușind break-ul în primul game. Ulterior a făcut 4-1 și s-a menținut în avans până la finalul setului, pe care l-a câștigat cu 6-3.

Actul secund a avut o desfășurare asemănătoare. La 1-1, Swiatek a reușit primul break din set. Poloneza a continuat să joace fără greșeală, iar la 4-2 a mai câștigat o dată pe serviciul bielorusei. S-a făcut 5-2, iar Swiatek a închis meciul în game-ul următor, la prima șansă avută.

„E minunat să fiu în ultimul act al Turneului Campioanelor. E una dintre cele mai importante finale pe care le voi juca. E ultimul meci al sezonului, e prima finală aici. Va fi ceva special. Voi fi pregătită”, a spus Iga după semifinală.

Iga Swiatek poate ajunge pe locul 1 WTA

Iga are în acest moment șansa de a termina anul pe prima poziție. În clasamentul live, poloneza are 8.875 de puncte, în timp ce Sabalenka are 9.050. 

Pentru a urca o treaptă, Iga trebuie să câștige finala. În acest caz, va ajunge la 9.295 de puncte.

Citește și: 

Martina Navratilova cere schimbări mari în WTA: „Poate este timpul pentru un nou lider” + „Cum să ajungi la Cancun în sezonul ploios!?”
WTA FINALS
Martina Navratilova cere schimbări mari în WTA: „Poate este timpul pentru un nou lider” + „Cum să ajungi la Cancun în sezonul ploios!?”
Cum a reacționat Bianca Andreescu atunci când a fost întrebată despre „cazul Simona Halep”: „Este ceva personal”
Bianca Andreescu
Cum a reacționat Bianca Andreescu atunci când a fost întrebată despre „cazul Simona Halep”: „Este ceva personal”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”