SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2021

Ignorată de specialiști, Bianca Andreescu „mătură” tabloul de la US Open 2021! Ce superduel urmează în optimi

Bianca Andreescu are o evoluție excelentă la US Open, foto: Imago
Bianca Andreescu are o evoluție excelentă la US Open, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 19:16 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 22:28

Bianca Andreescu (7 WTA) s-a calificat en-fanfare în optimile US Open 2021, după ce a dispus în două seturi de belgianca Greet Minnen, scor 6-1, 6-2. 

Intrată într-un con de umbră din cauza accidentărilor frecvente, Bianca Andreescu pare că și-a redescoperit ritmul de joc la această ediție de US Open. 

În vârstă de 21 de ani, Andreescu este pentru prima oară în optimile unui turneu de Grand Slam după victoria din 2019 de la Flushing Meadows! Canadianca va evolua în meciul următor împotriva grecoaicei Maria Sakkari, cea care a învins-o clar pe Petra Kvitova, scor 6-4, 6-3. 

Simona Halep a scăpat de Osaka, dar traseul rămâne infernal! Cum arată drumul până la finala de la US Open
US OPEN
Simona Halep a scăpat de Osaka, dar traseul rămâne infernal! Cum arată drumul până la finala de la US Open

Bianca a dominat meciul de astăzi de la un capăt la altul, având procentaje excelente la mai toate loviturile, în timp ce adversara, 24 de ani și loc 104 WTA, a părut copleșită de cel mai bun rezultat obținut în carieră. 

„Ne așteptăm la un meci mai strâns, dar Bianca dictează tot, vine în față și joacă incredibil”, a explicat Àlex Corretja la microfonul Eurosport. 

Ignorată de specialiști, Bianca Andreescu „mătură” tabloul de la US Open 2021! Ce superduel urmează în optimi
Bianca Andreescu are o evoluție excelentă la US Open 2021, foto: Imago

Bianca Andreescu nu a pierdut niciun meci pe tabloul principal de la US Open

Jucătoarea de origine română nu a evoluat la ediția de anul trecut a Grand Slamului american. Interesant este că Andreescu nu a pierdut niciun meci pe tabloul principal de la US Open, singurele ei înfrângeri venind în 2017 și 2018, când a evoluat în calificări. 

De altfel, Bianca nu a jucat niciun meci oficial în 2020. „Lucrez cu mine să mă gândesc doar la ce joc pe moment, dar am multe flashback-uri când sunt pe teren la US Open. Aș spune că e un lucru bun, fiindcă îmi aduce aminte de ce am făcut în 2019”, explica cu un tur înainte. 

Bianca Andreescu are origini românești

În 1995, părinții Biancăi au plecat de la Pitești în Canada. Bianca s-a născut în Mississauga, a revenit ulterior în România, dar s-a stabilit definitiv apoi pe continentul american. În România, mama Biancăi lucra într-o bancă, iar tatăl era inginer.

Nicu, tatăl Biancăi, este inginer la Matcor Automotive Inc, acesta păstrându-și meseria pe care o avea și în România. 

„Am ajuns în Canada cu două valize, iar asta a fost tot. Am avut o impresie bună încă de când am sosit aici, venind dintr-o fostă țară comunistă. Am vrut să venim în Canada și să începem o viață nouă”, spunea Nicu Andreescu într-un interviu pentru Globe and Mail.

Citește și alte știri din tenis:

Românul care l-a înfruntat pe Carlos Alcaraz, interviu exclusiv pentru GSP » Secretele din spatele noii senzații a tenisului masculin

EXCLUSIV Simona Halep surprinde pe toată lumea la US Open: „Rar am văzut așa joc bun. Dacă trece de Svitolina, devine mare favorită”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
reteleanu
reteleanu  •  05 Septembrie 2021, 07:54

bianca joaca ptr canada, vorbeste limba canadiana (cum ar zice presedinta senatului, doamna dragu) asa ca nu prea are rost s-o revendicam. nu stiu de ce "specialistii" nu-i dadeau nicio sansa, ea fiind totusi campioana aici. cu sakkari va fi meci de 50-50, grecoaica (asa cum spune cineva si ma jos) plafonandu-se de vreo 2 ani, dupa ce pornise extrem de promitator.

csa.steaua.bucuresti
csa.steaua.bucuresti  •  05 Septembrie 2021, 04:45

Și ca vorbeam mai jos ca nu joaca clasamentul și statistica: conform “calculului hârtiei” Shelby Rogers pleca cu 32% șanse in meciul cu Barty dar a crezut in șansa ei, i-au ieșit câteva execuții in extremis in momente cheie și Ash e acum in vacanța :-))). Următoarea adversara pt Shelby!? Dom'șoara Răducanu! Succes Emmei! C’așa-i in tenis! :-))))

csa.steaua.bucuresti
csa.steaua.bucuresti  •  05 Septembrie 2021, 02:06
Postat de digei pe 04 Septembrie 2021, 21:44

Acum s-o vad pe umflata asta, o bate grecoaica de-o asculta cu urechea.

E diferența mare de clasa intre Maria și Bibi. La 26 de ani grecoaica nu are mai nimic in palmares, cea mai buna performață la un GS fiind semifinala de la RG. Este o jucătoare bunicică, însă nu extraordinara, nu o văd urcând vreodată in top 10. In tenis însă nu joaca nici clasamentul și nici statistica așa ca niciun joc împotriva cuiva din top 150 nu este jucat de la vestiar, singura diferența fiind ca Bibi este la nivelul la care depinde exclusiv de ea, Maria si de forma adversarei. E ca atunci când joci cu Serena, ca sa o bați nu e suficient sa prinzi tu o zi buna ci trebuie sa aibă si ea o zi mai slaba. Merg clar pe măna Biancăi, si încă sper la o Finala cu Simona! Succes ambelor! :-)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează