SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

EXCLUSIV Simona Halep surprinde pe toată lumea la US Open: „Rar am văzut așa joc bun. Dacă trece de Svitolina, devine mare favorită”

Simona Halep s-a calificat în optimi la US Open / Sursă foto: Twitter US Open +11   FOTO
Simona Halep s-a calificat în optimi la US Open / Sursă foto: Twitter US Open

Articol de - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 15:55 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 22:32

Fostul jucător Patrick Ciorcilă (24 de ani), în prezent director al turneului WTA Winners Open de la Cluj, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre parcursul Simonei Halep de la US Open și despre plusurile arătate de ea în primele trei meciuri de la Flushing Meadows. 

După o lungă perioadă de inactivitate, Simona Halep a revenit în prim-planul unui turneu de Mare Șlem. Jucătoarea noastră e calificată în săptămâna a doua la US Open, urmând să o înfrunte pe Elina Svitolina pentru un loc în sferturi. Fost jucător, Patrick Ciorcilă spune că o victorie în fața ucrainencei ar transforma-o pe Halep într-o mare favorită la trofeu.

Un apropiat de-ai Simonei Halep, Patrick Ciorcilă a mai spus și că o așteaptă pe Simona la Cluj în octombrie, la Transylvania Open, cel de-al doilea turneu pe care România îl va organiza în acest an. Competiția va începe pe 25 octombrie.

Românul care l-a înfruntat pe Carlos Alcaraz, interviu exclusiv pentru GSP » Secretele din spatele noii senzații a tenisului masculin
US OPEN
Românul care l-a înfruntat pe Carlos Alcaraz, interviu exclusiv pentru GSP » Secretele din spatele noii senzații a tenisului masculin

- Patrick, te întreb în calitate de fost jucător. Unde a făcut Simona diferența în meciul cu Rybakina? Care ți se pare că a fost cheia meciului și la ce capitol crezi ca a excelat? 
- A fost un meci cu un ritm senzațional. Rar am vazut așa joc bun ca în primul set. Cred că mental, modul în care Simona a câștigat primul set a contat enorm în perspectiva meciului. La 6-6, mă temeam să nu se rupă meciul, însă Simona a arătat o tărie de caracter extraordinară. 

- Cum ți se pare această varianta a Simonei Halep pe care am văzut-o în primele trei tururi la US Open? Cu ce ți se pare ca a venit nou? 
- Simona a avut o tragere extrem de complicată, cu Camila Giorgi în primul tur. Acela cred că a fost un test pentru ea, să vadă la ce nivel se situează și din punct de vedere fizic și cred că acel meci i-a dat mare încredere. Eu zic că vedem o versiune a Simonei de care ne era tare dor, cea de dinainte de accidentările dure pe care le-a avut în ultimele luni. 

+7 FOTO

Patrick Ciorcilă: „Dacă trece de Svitolina, devine o mare favorită la US Open”

- Realist vorbind, cât de departe poate ajunge Simona în turneu? Crezi că, din postura de outsider, poate avansa pana în fazele finale, cum s-a întâmplat la Wimbledon 2019, de exemplu? 
- Cred că Simona nu poate fi considerată niciodata un outsider la un Grand Slam. Într-adevăr, probabil multi nu o iau în calcul la câstigarea trofeului din cauza conjuncturii. Următorul meci, împotriva Svitolinei, poate fi oricând o finală de Grand Slam, așa că, dacă trece de acest meci, în opinia mea devine o mare favorită.

- Din punct de vedere fizic, la ce nivel ți se pare acum Simona? 
- A părut bine în primele meciuri. Până la urmă, acesta e cel mai important aspect la Simona. A obținut aproape tot ce poate obține un jucător de top. Nu are nimic de demonstrat nimănui și sunt convins că prioritatea ei este să fie sănătoasă, ca să își poată prelungi cariera cât de mult posibil. 

Simona Halep, așteptată la Transylvania Open

- Să ne așteptăm să o vedem pe Simona la Cluj, în octombrie? Care ar fi șansele în momentul de față? 
- Nu am reusit să vorbesc prea mult cu Simona după turneul de la Cluj, unde ne-am întâlnit și ne-a bucurat cu prezența atât ea, cât și domnul Țiriac. Insă, am văzut cu toții declarația Simonei de la Cincinatti, unde a spus că daca sanatatea îi permite, vrea sa joace la Cluj. 

M-a bucurat mult să aud asta și o așteptăm cu brațele deschise. Sunt convins că publicul clujean și românesc abia așteaptă să o revadă pe Simona. Este ultimul turneu înainte de Turneul Campioanelor, deci cu siguranță vom avea un tabloul foarte puternic.

Simona Halep surprinde pe toată lumea la US Open: „Rar am văzut așa joc bun. Dacă trece de Svitolina, devine mare favorită”
Simona Halep, alături de Patrick Ciorcilă / Sursă foto: Facebook

Simona Halep a scăpat de Osaka, dar traseul rămâne complicat

Calificată în optimi de finală la US Open, Simona Halep e din nou inclusă în calculele pentru câștigarea unui turneu major.

Chiar dacă US Open a rămas fără Naomi Osaka, partea de tablou în care se regăsește Halep rămâne una înțesată cu nume importante. Eliminarea japonezei o scutește pe Simona de o posibilă confruntare cu campioana en-titre, însă misiunea jucătoarei noastre rămâne una extrem de complicată.

În cazul în care o va învinge pe Elina Svitolina, Halep o va întâlni în sferturi pe câștigătoarea din meciul Leylah Annie Fernandez - Angelique Kerber. Nemțoaica a învins-o într-un duel aprig de trei seturi pe Sloane Stpehens, campioana de la Flushing Meadows din 2017. Apoi, în semifinale, Simona ar putea da peste Aryna Sabalenka, numărul doi mondial și un adversar teribil de incomod pentru Halep. Cum arată traseul virtual către finală:

  • Optimi: Elina Svitolina (6 WTA)
  • Sferturi: Angelique Kerber (17 WTA) / Leylah Annie Fernandez (73 WTA)
  • Semifinale: Aryna Sabalenka (2 WTA) / Garbine Muguruza (10 WTA)  / Barbora Krejcikova (9 WTA)
  • Finală: Ashleigh Barty (1 WTA) / Belinda Bencic (12 WTA) / Iga Swiatek (8 WTA) / Karolina Pliskova (4 WTA) / Bianca Andreescu (7 WTA)

VIDEO Rezumatul meciului Halep - Rybakina

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Simona Halep, la un pas de revenirea în top 10 WTA » Poate bifa și altă performanță istorică: podiumul all-time la bani câștigați

Ce a remarcat Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep cu Rybakina: „Are o forță liniștită în ea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
csa.steaua.bucuresti
csa.steaua.bucuresti  •  04 Septembrie 2021, 19:40

Foarte bine, succes Simona! Io încă mai sper la o finala cu Bibi, care așa “praf” cum o văd unii “specialiști” de canapea tocmai a desființat-o pe reprezentanta LGBTQ+ Minnen (“jumătatea” lu’ Alison Van Uytvanck pt “curioși”). Da, Bibi și Greet sunt despărțite de vreo 100 de puncte in Clasament, dar la nivelul asta nu joaca statistica, însă Bianca și-a respectat statutul de favorita și nu i-a dat flamandei nicio șansa: 6-1, 6-2! :-))) Urmează un tur 4 dificil pt Bibi, Kvitova sau Sakkari, însă mai multe griji îmi fac pt Simona, tare mi-e ca Svitolina îmi va spulbera “visul” de a vedea o finala intre Simona și Bianca!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează